Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Odpowiednie miejsce w CRO

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
spankox
Turysta
Odpowiednie miejsce w CRO

Nieprzeczytany postnapisał(a) spankox » 01.01.2010 18:02

Witam! Pierwszy raz wybieram się do Chorwacji w najbliższe wakacji - czy ktoś z Was mógłby mi pomóc w odnalezieniu odpowiedniego miejsca?! :)
Szukam:
*średniej wielkości miejscowości
*koniecznie ładna PLAŻA (nie zbyt kamienista)
*woda na plaży bardzo przejrzysta z możliwością nurkowania nieopodal
*koniecznie jakieś, żeby miastu nie brakowało dyskotek
*chętnie też pochodzilibyśmy po górkach i zobaczyli coś ciekawego (np zabytki)
*mile widziana wyspa niedaleko
Mamy trochę wygórowane wymagania, ponieważ każdy z nas chciałbym mieć coś dla siebie. Słyszałem, że okolice Makarski są ładne i o miejscowości Marusici, ale ono jest chyba trochę za małe?! Brakuje tam dyskotek i innych rozrywek?! Proszę o poradę :)
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 01.01.2010 18:22

spankox napisał(a): Proszę o poradę :)

Makarska :wink:
spankox
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) spankox » 01.01.2010 18:30

No właśnie - moja kuzynka była w Tucepi blisko Makarskiej i powiedziała, że Tucepi bardzo ładne (jeśli chodzi o plażę), ale miasteczko malutkie - Makarska za to bardzo ładne miasto (trochę zatłoczone), ale nad samym morzem już tak pięknie nie było ;]
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 01.01.2010 19:08

Tucepi, Podgora, Igrane, Brela, Baska Voda, itd...

Wszystkie powinny spełnić w/w kryteria 8)
spankox
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) spankox » 02.01.2010 20:57

a inne alternatywy?! Z opowiadań wiem, że tam są świetne plaże, klimat - ale słyszałem, że te miejscowości też słyną ze spokoju, że brak tam dyskotek, życia nocnego, fajnych romantycznych knajpek, czy zwykłych lokali....może znacie jakieś inne miejscowości :)
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 02.01.2010 21:49

No to tak z najbliższej okolicy to Omis.
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 02.01.2010 21:53

spankox napisał(a): Z opowiadań wiem....

Jak wiesz to po co zadajesz takie pytania :roll:

spankox napisał(a):ale słyszałem, że te miejscowości też słyną ze spokoju, że brak tam dyskotek, życia nocnego, fajnych romantycznych knajpek, czy zwykłych lokali....

Poczytaj spokojnie relacje z podróży, pooglądaj zdjęcia z Tucepi, Baski Vody czy Breli... następnie wynajmij kwaterkę w pierwszej linii od morza a do 2 w nocy spać nie będziesz... :devil: i weź ze sobą dużo kasy :wink: bo nie obejdziesz wszystkich tych knajpek i lokali tylko w jednej wybranej miejscowości... :lol:
Ostatnio edytowano 02.01.2010 21:57 przez jorgus111, łącznie edytowano 1 raz
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 02.01.2010 21:54

Kolego wybieraj: Jak chcesz wszystko to rezerwuj Makarską. Disca będziesz miał tyle, że uszy ci spuchną. Jak chcesz ciszę to małe miejscowości tak jak zapodali koledzy powyżej. Jak ci nie odpowiada to pozostaje ci lazurowe wybrzeże we Francji ale drogo albo Czarnogóra - tanio lecz brudno. Czołem turyści.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.01.2010 22:04

spankox napisał(a):a inne alternatywy?! Z opowiadań wiem, że tam są świetne plaże, klimat - ale słyszałem, że te miejscowości też słyną ze spokoju, że brak tam dyskotek, życia nocnego, fajnych romantycznych knajpek, czy zwykłych lokali....może znacie jakieś inne miejscowości :)

Z opowiadań to ja wiem że Kiedyś słońce było Bogiem
ale wytłumaczyli mi że już tak nie jest. Zmień opowiadających bo wała z Ciebie robią, ale nie wypisuj głupot jak czegoś nie widziałeś,
zapewne masz dużą wiedzę więc wykaż ją w tych miejscach:
przedszkolak.pl
Grenladia.pl - tu jest mało dyskotek
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 02.01.2010 22:11

spankox napisał(a):a inne alternatywy?!

Czytaj,czytaj,czytaj i oglądaj dużo na forum.
Znajdziesz tu wszystko, co potrzebaObrazek
Obrazek
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 02.01.2010 22:14

Ano robimy wała skoro się tego domaga :D . A tak poważnie to określ się jednoznacznie co ty chcesz ???
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.01.2010 22:17

darek1 napisał(a):Ano robimy wała skoro się tego domaga :D . A tak poważnie to określ się jednoznacznie co ty chcesz ???

Nie "My" robimy wała w tym wątku tylko ci co koledze spankoxowi naopowiadali, że na Makarskiej jest spokój i cisza może i jest bo może jest jakaś inna Makarska w innym rejonie świata. :D :D
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 03.01.2010 00:55

zebik napisał(a): Nie "My" robimy wała w tym wątku tylko ci co koledze spankoxowi naopowiadali, że na Makarskiej jest spokój i cisza może i jest bo może jest jakaś inna Makarska w innym rejonie świata. :D :D

Na Makarskiej może być cisza i spokój, bo chodzi o riwierę (jako całość).
Wystarczy pojechać do jakiejś wioseczki.
Ale w Makarskiej, to już trochę inaczej...
Pozdrawiam.
spankox
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) spankox » 03.01.2010 15:28

Dokładnie zgadzam się z mutiaqiem! W Makarskiej rzeczywiście jest hałaśliwie! To spore miasto! Ale za to np w Tucepi nie ma zbyt wielu knajpek - mimo, że plaże i morze jest tam piękne, więc nie zgadzam się jorgusem111 ;). Mam nadzieję, że zebika nie przepuszczą w tym roku przez chorwacką granicę :D tylko prosiłem o opinię, bo naprawdę Chorwację znam tylko z opowiadań i nie mam zamiaru jechać nigdzie do Saint-Tropez - nie szczycę się niczym tylko pytam :p przeczytałem na tym portalu jak nie należy się w Chorwacji zachowywać, bo "ponoć" Chorwaci nie należą do nacji znającej tych naszych złych narodowych cech. Więc proszę o bojkot - nie pozwólmy zebikowi przekraczać granicę :D
już odsyła do najczęściej oglądanych przez niego witryn:
przedszkolak.pl
Grenladia.pl - tu jest mało dyskotek -> cokolwiek to dla niego oznacza. :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.01.2010 15:35

spankox napisał(a):Dokładnie zgadzam się z mutiaqiem! W Makarskiej rzeczywiście jest hałaśliwie! To spore miasto! Ale za to np w Tucepi nie ma zbyt wielu knajpek - mimo, że plaże i morze jest tam piękne, więc nie zgadzam się jorgusem111 ;). Mam nadzieję, że zebika nie przepuszczą w tym roku przez chorwacką granicę :D tylko prosiłem o opinię, bo naprawdę Chorwację znam tylko z opowiadań i nie mam zamiaru jechać nigdzie do Saint-Tropez - nie szczycę się niczym tylko pytam :p przeczytałem na tym portalu jak nie należy się w Chorwacji zachowywać, bo "ponoć" Chorwaci nie należą do nacji znającej tych naszych złych narodowych cech. Więc proszę o bojkot - nie pozwólmy zebikowi przekraczać granicę :D
już odsyła do najczęściej oglądanych przez niego witryn:
przedszkolak.pl
Grenladia.pl - tu jest mało dyskotek -> cokolwiek to dla niego oznacza. :)

Ochłoń bo Ci żyłka pęknie na czole, poczytaj forum skoro Chorwację znasz z opowiadań. Zaczniesz się zgadzać z Jorgusiem jak będziesz miał 1/10 jego wiedzy o Cro. :D :D :D

pozdrawiam
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone