Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Odpoczynek i relaks po Italii - Kreta 2014

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 18.11.2014 15:30

Wygląda na to, że byliśmy jednak w innym hotelu.

Pozdrawiam,
Wojtek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.11.2014 15:47

Aglaia napisał(a):Jak ktoś się z hotelu boi tyłek wystawić to prawie każde miejsce będzie uważał za takie gdzie nic nie ma i z nudów umrzeć można.

Byłam w Tunezji i może wakacje mojego życia to nie były ale trochę żeśmy zobaczyli (i akurat nie na absurdalnie drogich wycieczkach kupowanych u rezydenta). Pewnie kiedyś chętnie jeszcze bym się wybrała ale już nie trybem hotelowym tylko raczej na własną rękę. Na Turcję plany podobne do zrealizowania w niedalekiej (mam nadzieję) przyszłości.

tony montana napisał(a):
Mi chodziło o to, abys nie wierzył "wszystkim znajomym", o których pisałeś, którzy mówili Ci, że w Turcji "nic nie ma" - Turcja jest równie bogata w atrakcje jak Grecja

Ja z wami się zgadzam, że to ciekawe kraje :D
Ja pisałem wyraźnie o takich, którzy NIE spędzają czasu aktywnie
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 18.11.2014 15:59

longtom napisał(a):
tony montana napisał(a):... zimny Mythos na leżaczkach wieczorem także...

A u nas na Lipsi, a to Mythosik, a to winko, co wieczór moczyło się w morzu aby nabrać temperatury konsumpcyjnej. :P

pzdr :wink:

hmmm, 26 stopni nie nazwałbym temperaturą konsumpcyjną... :roll:
chociaż zawsze to lepiej niż 36 :oczko_usmiech:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 18.11.2014 17:13

Aglaia napisał(a):Jak ktoś się z hotelu boi tyłek wystawić to prawie każde miejsce będzie uważał za takie gdzie nic nie ma i z nudów umrzeć można.

Byłam w Tunezji i może wakacje mojego życia to nie były ale trochę żeśmy zobaczyli (i akurat nie na absurdalnie drogich wycieczkach kupowanych u rezydenta). Pewnie kiedyś chętnie jeszcze bym się wybrała ale już nie trybem hotelowym tylko raczej na własną rękę. Na Turcję plany podobne do zrealizowania w niedalekiej (mam nadzieję) przyszłości.

Ja nie byłem w Tunezji, ale teście byli teraz w czerwcu i wrócili zachwyceni - oni byli z nami w Turcji więc, mają porównanie, tym bardziej, że zwiedzlili trochę Cro, Hiszpanii i Francji kiedyś
:papa:

longtom napisał(a):
tony montana napisał(a):... zimny Mythos na leżaczkach wieczorem także...

A u nas na Lipsi, a to Mythosik, a to winko, co wieczór moczyło się w morzu aby nabrać temperatury konsumpcyjnej. :P

Ja na szczęście miałem lodówkę ;) Ai Pan właściciel miał lodówkę przy basenie więc leciało piwko, winko (przybrałem znów kilka kilo podczas tego pobytu) :(

Franz napisał(a):Wygląda na to, że byliśmy jednak w innym hotelu.

Pozdrawiam,
Wojtek

Domyślam się, to byłby dopiero zbieg okoliczności :)

Lednice napisał(a):
Ja z wami się zgadzam, że to ciekawe kraje :D
Ja pisałem wyraźnie o takich, którzy NIE spędzają czasu aktywnie

I ja też Cie wcale nie "atakuję" :) Mi tylko chodzi o to, że nie trzeba trzymać się jakoś mocno uprzedzeń i słuchać znajomych ;)

longtom napisał(a):
longtom napisał(a):A u nas na Lipsi, a to Mythosik, a to winko, co wieczór moczyło się w morzu aby nabrać temperatury konsumpcyjnej. :P

Krystof napisał(a):hmmm, 26 stopni nie nazwałbym temperaturą konsumpcyjną... :roll:
chociaż zawsze to lepiej niż 36 :oczko_usmiech:

Może bałtycką temperaturę mieli ? ;) Ale z tego cvo widzialem w relacji, to jednak trochę cieplej :)
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 18.11.2014 18:03

Zaglądam tu i ja, Tony :).

Wygląda na to, że niewiele zabrakło ;). Z Krety wracałem 25 lipca.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 18.11.2014 20:05

pierwsze zdjęcia sprawiły, że zastanawiałem się czy aby na pewno to Kreta czy raczej Karaiby :D
kolory balsam dla oka, tylko ten ichni alfabet, jak dogadać się z grekiem który nie bardzo po angielsku rozmawia;
udawać greka czy krete(y)ńczyka :wink: :?:

raczej samolotem nie polecę, więc podążę choć wirtulanie
GOLDEN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOLDEN » 18.11.2014 20:59

tony montana napisał(a):......Plaże między Rethymno a Chanią
Rethymno
Heraklion
Chania

Tu byliśmy..... :hut:...... reszta u ciebie w relacji 8)

W AMMOUDARA nocowaliśmy w hotelu Castro :hut:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 18.11.2014 21:17

Dla nas wypoczynek to tylko włóczęga.
Tak mają niespokojne dusze...
:mrgreen:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 18.11.2014 22:41

marze_na napisał(a):My płaciliśmy 3400 od osoby za dwa tygodnie w opcji All (to akurat zupełnie bez sensu, bo z racji podróżowania po wyspie dużo z tego All nie skorzystaliśmy

Dokładnie , byłem raz na AL i nigdy w życiu więcej. :roll:
Dla lubiących zwiedzanie a nie hotelowy basen kompletny bezsens.

Sąsiad rzadko czytam twoje relacje , ale tą Kretą to mnie zachęciłeś :) , ponadto smaka mi narobiłeś do pisania i jak tylko odzyskam swojego laptopa to chyba się wezmę za swoją tegoroczną Grecję. :)
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 18.11.2014 22:43

Janusz Bajcer napisał(a):
Lednice napisał(a):Znajoma była w Tunezjowie, w czerwcu tego roku i sama oceniła to jako wielki niewypał. Tam nic ciekawego nie ma, można z nudów się tylko opić i obżerać... :roll:
To samo mówią wszyscy znajomi, którzy byli u Turasów...
I siedzieli cały czas w hotelu...
Katastrofa :roll:

Byłem w Turcji i się nie nudziłem :idea: - pływałem, siedziałem na słoneczku, spacerowałem i kraj zwiedzałem. :lol:

W Turcji nie można się nudzić - chyba, ktoś tak lubi :mrgreen:

Dokładnie.......
W Turcji się nudzić ? 8O
Turcja jest THE BEST ! Mogę się zaraz spakować i lecieć. :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.11.2014 22:56

No, z tego wynika, że opinie o Turcji są różne 8)

No, ale jak ktoś nastawiał się na wypoczynek w kurorcie, a został zakwaterowany w hotelu na odludziu, z kiepską plażą,
a do tego żal mu było kasy na wycieczki, bo zapłacił za all :roll:
No, to ja taką osobę rozumiem tak samo, jak Janusza i Twoją 8)
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 19.11.2014 10:23

Krzychooo napisał(a):Zaglądam tu i ja, Tony :).

Wygląda na to, że niewiele zabrakło ;). Z Krety wracałem 25 lipca.

Hmmm, a gdzie stacjonowałeś? (jeśli stacjonowałeś, mając na względzie Twoją albańską relację), może tak: gdzie NIE BYŁEŚ ? ;)

Wygląda na to, że ustawiam się jako pierwszy w kolejce do RELACJI!!!

MUSISZ Krzychooo!!! 8)

te kiero napisał(a):pierwsze zdjęcia sprawiły, że zastanawiałem się czy aby na pewno to Kreta czy raczej Karaiby :D
kolory balsam dla oka, tylko ten ichni alfabet, jak dogadać się z grekiem który nie bardzo po angielsku rozmawia;
udawać greka czy krete(y)ńczyka :wink: :?:

raczej samolotem nie polecę, więc podążę choć wirtulanie

Kreta, Kreta, no kilka miejsc było "karaibskich" :)

Ludzie - co Wy macie z tymi samolotami???

W samochodzie zależysz też NIERAZ mało od swoich umiejętności, naprawdę jest wiele sytuacji, w której nie masz n anic wpywu - tylko POCZUCIE tego wpływu na sytuację mamy większe, to rozumiem :)

GOLDEN napisał(a):
tony montana napisał(a):......Plaże między Rethymno a Chanią
Rethymno
Heraklion
Chania

Tu byliśmy..... :hut:...... reszta u ciebie w relacji 8)

W AMMOUDARA nocowaliśmy w hotelu Castro :hut:

To 100 metrów od LILI w kierunku centrum ... :)

FUX napisał(a):Dla nas wypoczynek to tylko włóczęga.
Tak mają niespokojne dusze...
:mrgreen:

No nas chyba też nie można nazwać .....stacjonarnymi...
Ale żona ostastnimi czasy chce zwolnić....
Jakość na rzecz ilości... no dobrze :))

maniust napisał(a):
Sąsiad rzadko czytam twoje relacje , ale tą Kretą to mnie zachęciłeś :) , ponadto smaka mi narobiłeś do pisania i jak tylko odzyskam swojego laptopa to chyba się wezmę za swoją tegoroczną Grecję. :)

A DLACZEGO NIE CZYTASZ? NO wiesz?;)
Tyle spłodziłem ;)

I Turcję, I Rodos, I Italii dużo i Cro sporo, i Szkocję i Teneryfę, Zyppern, a nawet Bułgarię!
:)

maniust napisał(a):Dokładnie.......
W Turcji się nudzić ? 8O
Turcja jest THE BEST ! Mogę się zaraz spakować i lecieć. :D

No tak, ale Twoja relacja to juz klasyka, no i Baba Dag...

Lednice napisał(a):No, z tego wynika, że opinie o Turcji są różne 8)

No, ale jak ktoś nastawiał się na wypoczynek w kurorcie, a został zakwaterowany w hotelu na odludziu, z kiepską plażą,
a do tego żal mu było kasy na wycieczki, bo zapłacił za all :roll:
No, to ja taką osobę rozumiem tak samo, jak Janusza i Twoją 8)

:) Wszyscy wszystkich rozumieją

PAX między Chrześcijany :)
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 19.11.2014 10:48

tony montana napisał(a):Ludzie - co Wy macie z tymi samolotami???

Awiofobię zwyczajną mamy. :oczko_usmiech:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 19.11.2014 10:52

W samochodzie zależysz też NIERAZ mało od swoich umiejętności, naprawdę jest wiele sytuacji, w której nie masz na nic wpływu - tylko POCZUCIE tego wpływu na sytuację mamy większe, to rozumiem :)

mi tam różnicy nie robi, ale druga połówka za chiny nie wsiądzie do samolotu [Z Vabanku II - " - Nikt mi nie powie, że to normalne, żeby maszyna latała w powietrzu...." (Kramer przed ucieczką za granicę) :wink: ]
i dłuższy rejs promem jest również problemem
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 19.11.2014 10:57

Widzę, że znalazłam na forum wyjątkowo bliskie memu sercu dusze ... :roll:
walp napisał(a):

Awiofobię zwyczajną mamy. :oczko_usmiech:

te kiero napisał(a):i dłuższy rejs promem jest również problemem
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα