Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Odpoczynek i relaks po Italii - Kreta 2014

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.12.2014 23:45

Z tymi rajskimi plażami jest czasem problem, że najfajniej wyglądają na fotkach :roll:

Np. tak na fotkach reklamowych wygląda plaża w Tajlandii
Obrazek

A jak czytałem relację z pobytu na tej plaży, to na tej samej plaży były jakieś stragany z chińszczyzną, byłą atmosfera bazarowa, na brzegu cumowały łodzie, łodzie były motorowe i zasyfione, woda była niespecjalnie czysta, a wszędzie w plan zdjęciowy wchodzili turyści w ogromnej liczbie :?
WolfAtTheDoor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WolfAtTheDoor » 08.12.2014 08:07

Lednice, ale to od razu widać na tym zdjęciu że ta plaża nie jest rajska, bo nie ma tego rajskiego koloru wody, wygląda to jak jakaś gigantyczna kałuża... nie powiem widoczek ładny ale do tej wody by mi się niespecjalnie chciało wchodzić.

Co do ludzi - no to tak jak pisałem, nie tylko w Europie jest problem z tłumami :)
Choć jak widać na zdjęciach załączonych z Elfanonissi - nie zawsze one przeszkadzają, tam akurat jest na tyle duży obszar że jakoś się to rozkłada sensownie, że nie ma ścisku.
GOLDEN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOLDEN » 08.12.2014 11:37

tony montana napisał(a):Obrazek

Tu nie dotarłem..... 8O ....ładne cacko.....bardzo ładne..... :hut:
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 08.12.2014 16:17

tony montana napisał(a):AGIOS NIKOLAOS

Rzadko się zdarza, że w dwóch niezależnych relacjach można się spotkać dokładnie w tym samym miejscu, praktycznie jednocześnie. ;)
A nam się to właśnie przydarzyło...

Pozdrawiam,
Wojtek
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 08.12.2014 16:35

Lednice napisał(a):Z tymi rajskimi plażami jest czasem problem, że najfajniej wyglądają na fotkach :roll:

Np. tak na fotkach reklamowych wygląda plaża w Tajlandii.....
A jak czytałem relację z pobytu na tej plaży, to na tej samej plaży były jakieś stragany z chińszczyzną, byłą atmosfera bazarowa, na brzegu cumowały łodzie, łodzie były motorowe i zasyfione, woda była niespecjalnie czysta, a wszędzie w plan zdjęciowy wchodzili turyści w ogromnej liczbie :?

W Tajlandii też nie byłem ... ;)
:oops: :evil: 8)

WolfAtTheDoor napisał(a):Lednice, ale to od razu widać na tym zdjęciu że ta plaża nie jest rajska, bo nie ma tego rajskiego koloru wody, wygląda to jak jakaś gigantyczna kałuża... nie powiem widoczek ładny ale do tej wody by mi się niespecjalnie chciało wchodzić.

Co do ludzi - no to tak jak pisałem, nie tylko w Europie jest problem z tłumami :)
Choć jak widać na zdjęciach załączonych z Elfanonissi - nie zawsze one przeszkadzają, tam akurat jest na tyle duży obszar że jakoś się to rozkłada sensownie, że nie ma ścisku.

W ELA akurat nie ma problemu ze znalezieniem wielu metrów kwadratowych tylko dla siebie, wuystarczy się trochę przejść co pokazałem w mojej relacji
Ja tam bym się wykapał na tej tajlandzkiej :)

GOLDEN napisał(a):Tu nie dotarłem..... 8O ....ładne cacko.....bardzo ładne..... :hut:

Ale w ogóle do AN? Czy NAD jezioro Voulismeni?

Franz napisał(a):Rzadko się zdarza, że w dwóch niezależnych relacjach można się spotkać dokładnie w tym samym miejscu, praktycznie jednocześnie. ;)
A nam się to właśnie przydarzyło...

Pozdrawiam,
Wojtek

No jakoś tak ZUPEŁNIE niechcący :) Po prostu przyszedł u mnie ten dzień :)
GOLDEN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOLDEN » 09.12.2014 10:36

tony montana napisał(a):
GOLDEN napisał(a):Tu nie dotarłem..... 8O ....ładne cacko.....bardzo ładne..... :hut:

My penetrowaliśmy lewą część od Heraklionu do Chanii,a widzę że to po prawej stronie..... :roll: szkoda,bo miejscówka wyborna.... :hut: Nie mylić z wyborowa :mrgreen:
A więc Ela i AN ....zanotowane....,ale pewnie zaraz wyciągniesz jeszcze jakiegoś asa z rękawa .... 8) :wink:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 09.12.2014 12:58

GOLDEN napisał(a):
tony montana napisał(a):

My penetrowaliśmy lewą część od Heraklionu do Chanii,a widzę że to po prawej stronie..... :roll: szkoda,bo miejscówka wyborna.... :hut: Nie mylić z wyborowa :mrgreen:
A więc Ela i AN ....zanotowane....,ale pewnie zaraz wyciągniesz jeszcze jakiegoś asa z rękawa .... 8) :wink:

Właściwie to plaża Wai i ta na wschód od niej też są niebrzydkie ;)

Obrazek

Obrazek

:papa:
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 09.12.2014 13:21

WolfAtTheDoor napisał(a):Lednice, ale to od razu widać na tym zdjęciu że ta plaża nie jest rajska, bo nie ma tego rajskiego koloru wody, wygląda to jak jakaś gigantyczna kałuża... nie powiem widoczek ładny ale do tej wody by mi się niespecjalnie chciało wchodzić.

Mnie też ta plaża nie powaliła :roll: Rajską bym ją w życiu nie nazwała i ta fotka wcale nie zachęciła by mnie, by tam jechać. Dla mnie barwa wody jest równie ważna jak otoczenie plaży :)

Świetne foty Tony :)
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 10.12.2014 10:17

Eunike1984 napisał(a): Dla mnie barwa wody jest równie ważna jak otoczenie plaży :)

Świetne foty Tony :)

No właśnie o to chodzi - nie samą plażą człowiek żyje, ale tez jej otoczeniem :)
Dziękuję!
:boss:
--------------------------

Agios Nikolaos cd

Zeszliśmy w dół, do portu Agios
Obrazek

Tam niestety znaleźliśmy kilka sklepików ;) zatem ja sobie usiadłem i "K(Ą)TEM PLOWAŁEM ;)
Obrazek

A że było co kontemplować
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jak widać tutaj można spokojnie zaparkować swoje auto - rada dla przyjeżdzających do AN
Obrazek

Tak wygląda porcik, i mały fotograf też się załapał
Obrazek

Teraz dochodzimy do najfajniejszej jak dla mnie części miasta
Obrazek

Obrazek

Z małymi, ale nie przepełnionymi plażyczkami
Obrazek

Z mega widokami na wschodnią część Zatoki Mirabello
Obrazek

Obrazek

Jest tutaj kilka klimatycznych knajpek
Obrazek

Jest wysepka w stylu chorwackim (takie wyspy zawsze będą kojarzyć mi się z Cro)
Obrazek

Jest bezkres Morza Śródziemnego
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sa skałki i w miarę fajny kolor
Obrazek

Obrazek

Tutaj trochę większa plaża i trochę więcej knajp
Obrazek

Uliczkami, podobnymi jak w Chanii i Iraklionie wracamy do auta
Obrazek

Naprawdę trudno sobie wyobrazić coś, czego nie sprzedaje się na Krecie w tych małych sklepikach - i naprawdę jest dość tanio
Obrazek

Niestety nie wiem co za Pan to jest - ale jest na tle Jeziora Voulismeni
Obrazek

Na ra Agios!! Fajnie tu było@!
Obrazek

Efcharistos Tonosidos
:papa: :papa:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 10.12.2014 10:21

tony montana napisał(a):Jak widać tutaj można spokojnie zaparkować swoje auto - rada dla przyjeżdzających do AN
Obrazek

To chyba mój smart 8O :smo: .
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 10.12.2014 10:25

mysza73 napisał(a):To chyba mój smart 8O :smo: .

To Wy jeszcze tego Smarcika macie? 8O 8O 8O

DAWAJ PLAN!! JUŻ
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 10.12.2014 10:37

tony montana napisał(a):

To Wy jeszcze tego Smarcika macie? 8O 8O 8O

A czym GK ma do roboty jeździć 8O ,
przecież Jeep jest tylko na słoneczną pogodę :wink: .

tony montana napisał(a):DAWAJ PLAN!! JUŻ

Trochę cierpliwości :smo: .
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 10.12.2014 10:38

bardzo miło się z Tobą podróżuje, piękne miejsca pokazujesz, bardzo kuszace, tym bardziej że za oknem wiadomo...
nasycenie barw powala, lubię takie

tony montana napisał(a):POTAMOS BEACH > MALIA PALACE

tu mi się najbardziej podoba: ruiny i plaża
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 10.12.2014 15:20

A pies ...yyyy tzn. ślad po psie gdzie ?
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 10.12.2014 15:32

Potter napisał(a):

A pies ...yyyy tzn. ślad po psie gdzie ?

Bliskie spotkanie z psem było w ten poniedziałek przecie :evil: .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα

Odpoczynek i relaks po Italii - Kreta 2014 - strona 14
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone