tony montana napisał(a):rysiek_r74 napisał(a):Tony, zapowiedziałeś, że do świąt skończysz
hmmm, a nie do ferii czy COŚ????
miałem nadzieję, że cię trochę to zmobilizuje do intensywniejszego pisania
a fotki i kolorki rewelacja
tony montana napisał(a):rysiek_r74 napisał(a):Tony, zapowiedziałeś, że do świąt skończysz
hmmm, a nie do ferii czy COŚ????
WolfAtTheDoor napisał(a): zdania w tej kwestii są podzielone ale zwykle Ci co byli na Balos mówią że Balos a Ci co na Elafonisi mówią że ta druga, trzeba znaleźć kogoś kto był na obu
tony montana napisał(a):niezła KIPIEL - WYBACZCIE ILOŚCI
Franz napisał(a):Wybaczam kipielości.
Pozdrawiam,
Wojtek
mysza73 napisał(a):Ale trochę musiałeś "kombinować" .
Vjetar napisał(a):Fajne miejsce na trzymanie napojów (chyba, że woda zbyt ciepła).
longtom napisał(a):tony montana napisał(a):longtom napisał(a):Ładne kolory wody, znam pewną relację gdzie bywają podobne.
pzdr
Te z kilku greckich wysp pewnego Gościa z Wielkopolski?
A rzeczywiście , tam też.
WolfAtTheDoor napisał(a):OK czas na to by autor wątku wydał werdykt, z racji tego że był w obu miejscach: która plaża lepsza - najlepsza plaża na Apulii czy Elafonisi?
szkoda że autor wątku nie był na Balos, ja znowu nie byłem na Elafonisi więc nie wiem która jest w końcu najlepszą plażą Krety - zdania w tej kwestii są podzielone ale zwykle Ci co byli na Balos mówią że Balos a Ci co na Elafonisi mówią że ta druga, trzeba znaleźć kogoś kto był na obu xD
no i trzeba też w końcu wybrać najlepszą plażę Europy, bo jest duża konkurencja...
stawiam że może to być ostatecznie jakaś plaża z Sardynii, Korsyki albo Formentery - niestety relacji z tych miejsc bardzo niewiele, jedynie Franz jest erudytą w tych kierunkach, ale w jego górskich relacjach-przewodnikach o plażach jak kot napłakał <wrr>
rysiek_r74 napisał(a):miałem nadzieję, że cię trochę to zmobilizuje do intensywniejszego pisania
a fotki i kolorki rewelacja
dangol napisał(a):
Niestety, znów nie będzie czasu na poznanie wschodniej części Krety... Chłonę więc to, co teraz pokazuje Tony , zaglądam też do Franza . No i zapewne trzeba będzie wrócić na Kretę nie raz jeden , ale dzielić ją jakoś z Cykladami.
Mysza73 napisał(a):Pewnie, Pendolino se skoczę .
mysza73 napisał(a):tony montana napisał(a):Mysza73 napisał(a):Pewnie, Pendolino se skoczę .
Zaraz kupuje bilety, CHCESZ?
Dzięki, jak się zdecuduję oddasz mi swój .
tony montana napisał(a):Ale schody są naprawdę dobrze zachowane!
Krystof napisał(a):jak to w Grecji
dangol napisał(a):Ja byłam , obie plaże bardzo mi się podobały. Jeśli plan na IX 2015 uda się zrealizować, to zapewne znów będę chciała dotrzeć i na Balos, i na Elafonisi. Gdyby jednak czasu było tylko na jedną z nich, to chyba jednak na Balos. Może nawet nie tyle z tego powodu, że ładniejsza, lecz że mam niedosyt z powodu czasu, jaki był do dyspozycji... No bo na Balos byłam statkiem wycieczkowym, więc musiałam zdążyć , żeby zabrać się z powrotem, nie udało więc mi się zobaczyć całej laguny od góry. Muszę to nadrobić koniecznie, jadąc tam dla odmiany przez półwysep!
Niestety, znów nie będzie czasu na poznanie wschodniej części Krety... Chłonę więc to, co teraz pokazuje Tony , zaglądam też do Franza . No i zapewne trzeba będzie wrócić na Kretę nie raz jeden , ale dzielić ją jakoś z Cykladami.
WolfAtTheDoor napisał(a):Zdefinujmy może w sumie jakie czynniki musi spełniać plaża aby była rajska?
WolfAtTheDoor napisał(a):Vai uważam za totalnie przereklamowane miejsce.
WolfAtTheDoor napisał(a):Zgodnie z moją definicją rajskiej plaży stwierdzam że nie ma takich na Rodos, na Cyprze, na Cykladach, w Turcji, w Maroko, w Egipcie, w Chorwacji, na Kanarach, na Zakynthos (choć tą z Zatoki wraku gdyby nie ludzie może może bym podciągnął) i dywagacje pana Scarface na ten temat mnie nie przekonały
WolfAtTheDoor napisał(a):Gdzie zatem są?
....
....Włochy wręcz obfitują w takie rajskie plaże - na Sardynii jest ich pełno, kilka wliczanych do światowego topu, na Apulii (np. Punta Prosciutto)
WolfAtTheDoor napisał(a):Aaa bym zapomniał o najlepszej plaży świata według Tripadvisor (na ten moment ma ocenę 5/5 przy 1 554 opinii), jest ona we Włoszech na wysepce Lampedusa (niestety dosyć sporo na południe od Sycylii) - to jest tam, gdzie jako pierwsi docierają imigranci z Tunezji Plaża nosi nazwę Rabbit Beach. Ciekawy jestem czy jakiś cromaniak tam dotrze i opisze czy taka rajska faktycznie, bo ze zdjęć nie wygląda dziwi mnie że wygrała z plażami Tahiti, z plażami Wysp Cooka, z plażami Meksyku, Kajmanów, Jamajki i setkami innych z atoli na Pacyfiku i wysp morza Karaibskiego. Ogólnie dziwny ten ranking był bo nawet w 10 się jakaś plaża z UK zmieściła;) ale może oceniający mają inną definicję na rajską plaże niż ja, cóż kazdy ma swoją, stąd nawet plaże "polskiej Fuerty" mogą być rajskie do kogoś
Pozdrawiam.
GOLDEN napisał(a):
BVB ma 3pkt... Błaszczyk nie wrócił... ....Oglądając te kamulce poczułem się jak.....w kamiennym kręgu...