Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Odkryjemy miłość nieznaną...czyli Macedonia i Lefkada 2014

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
CROberto
Cromaniak
Re: Odkryjemy miłość nieznaną...czyli Macedonia i Lefkada 20

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 31.01.2015 18:14

ArliJ - cudowne wakacje spędziliście - jestem pod takim wrażeniem, że poważnie biorę ten kierunek pod uwagę - jestem zauroczony Lefkadą... :hearts:
katja_24
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) katja_24 » 23.02.2015 14:04

ArliJ, świetna relacja :) Twój sposób spędzania urlopu jest bardzo bliski mojemu. I jestem pełna podziwu, że dajesz rade tyle zobaczyć będąc z dziećmi. W zeszłym roku "pomogłaś" mi zwiedzić Skopje, w tym szykuje sie Lefkada. Mogłabyś podrzucić namiar na swój nocleg? Lub może ktos inny, kto juz otrzymał namiary od autorki relacji? :)
Stasiek18
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stasiek18 » 28.02.2015 20:56

Świetna relacja :smo:
Grecja kusi coraz bardziej :papa:
kk_1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kk_1 » 05.03.2015 13:09

ArliJ - czy mogę prosić o jakieś namiary na ten apartament w Vasiliki?
W tym roku wybieramy sie na Lefkadę i Kefalonie więc czas najwyższy coś zarezerować:)
kk_1(małpa)tlen.pl
Pudelek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pudelek » 09.03.2015 23:06

jacusek napisał(a):
A propos paliwa - jak wyglądało tankowanie w Serbii. Często są stacje na autostradzie? Nie to co u nas? Na Węgrzech w stronę SZEGEDU podobnie?

W Serbii są stacje przy autostradzie, dość gęsto, do tego motele, jakieś bary itp.. Tyle, że najczęściej okupowane przez zachodnich Turków w sezonie, ale to inna bajka. Na Węgrzech również są stacje benzynowe, co kilkanaście kilometrów zapewne. Napisałbym "jak na A4" między Wrocławiem a Gliwicami ;)
kk_1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kk_1 » 12.03.2015 15:41

Witam,
mam pytanie, jak najszybciej dojechać ze Skopje na Lefkade (Vasiliki), jechać przez Bitole, czy też lecieć "pod" Saloniki a potem na Kozani?
Teoretycznie, wg viamichelin na oba warianty potrzebuje ok 8 godzin ale w tym drugim przy niewielkim wzroście dystansu mam sporo więcej autostrady.
Jak to wygląda w praktyce? Myslę, że oba wiarianty są w praktyce przetestowane więc może ktoś by coś podpowiedział.
Pytam, bo pod koniec czerwca będę tak jechał, tzn mam nocleg w Skopje a kolejny w Fiscardo. Żeby zdążyć na ostatni prom pewnie będę musiał się dobrze zwijać więc chciałbym wybrać jak najszybszą trasę.
Alidrzi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alidrzi » 12.03.2015 21:41

Polecam trasę przez Bitolę. W tm roku tam mam nocleg. W zeszłym roku przejechałem na Lefkadę przez Bitolę a z powrotem "przed Salonikami w lewo" . W tym roku na pewno w obydwie strony pojadę przez Bitolę . Powód to: mniejsze zatłoczenie na przejściu , dobry stan drogi - w odróżnieniu od mocno dziurawej nitki Macedońskiej autostrady w kierunku północnym , można zobaczyć Macedonię "trochę od środka", krótszy dystans.
kk_1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kk_1 » 13.03.2015 09:22

Alidrzi napisał(a):Polecam trasę przez Bitolę. W tm roku tam mam nocleg. W zeszłym roku przejechałem na Lefkadę przez Bitolę a z powrotem "przed Salonikami w lewo" . W tym roku na pewno w obydwie strony pojadę przez Bitolę . Powód to: mniejsze zatłoczenie na przejściu , dobry stan drogi - w odróżnieniu od mocno dziurawej nitki Macedońskiej autostrady w kierunku północnym , można zobaczyć Macedonię "trochę od środka", krótszy dystans.

Czy realne jest aby tą trasą dotrzeć w 7-8 godzin ze Skopje do Vasilik?
Może ktoś ma jakieś archiwalne dane w jakich godzinach odpływał ostatni prom z Vasilik do Fiscardo w drugiej połowie czerwca 2014 w roboczy dzień tygodnia (pn - pt)?
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 13.03.2015 13:08

Może ktoś ma jakieś archiwalne dane w jakich godzinach odpływał ostatni prom z Vasilik do Fiscardo w drugiej połowie czerwca 2014 w roboczy dzień tygodnia (pn - pt)?

Hejka :wink:

..obserwuj sobie tą http://westferry.gr/ stronę , pewnie niedługo uaktualnią czerwiec , jak to grecy :roll: wszystko na wstecznym :mrgreen:

..my płyneliśmy rano w 2012 i już nie pamiętam dokładnie , ale chyba 16 lub 17-ta :oczko_usmiech:

..koło maja powinni uaktualnić rozkład :wink:

Pozdrówki :papa:
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 23.03.2015 18:41

Właśnie sobie przypominałam Twoją relację i już byłam na stronie 11, a tu nagle w programie "Jaka to melodia" śpiewa Alicja Majewska "Odkryjemy miłośc nieznaną..."
Fajny zbieg okoliczności :D
Przypominam sobie Twoją relację, bo tam tak pięknie, że aż się chce natychmiast tam znaleźc, chociażby miałoby to byc tylko za sprawą relacji :D
Olisia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Olisia » 02.04.2015 14:42

Całą relację połknęłam za jednym razem tym bardziej, że w tym roku zdrada już zaplanowana :twisted:
Cudnie :D
Mai
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mai » 16.04.2015 17:46

Hej, małe pytanko:
Ile czasu zajęło Wam przejechanie trasy Kraków - Skopie?
ArliJ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArliJ » 19.04.2015 21:27

dziękuję Wam za miłe słowa:) i cieszę się że relacja się podobała a jesli kogoś zainspirowała to jeszcze bardziej mi miło:).

Powoli sama przypominam sobie chwile z ostatnich wakacji bo za miesiąc ruszamy na nasze kolejne..tak wyszło w tym roku że tylko maj nam pasuje;)...miało być blisko lokalizacyjnie tej relacji czyli Kefalonia, Zakynthos ale ostatecznie ruszamy na podbój Skopelos, wyspa znana z Mamma Mia, mam nadzieję, że w maju poczujemy dobrze jej klimat, spokój i piękno. Byle pogoda była to reszta będzie udana;).
ArliJ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArliJ » 19.04.2015 21:52

Mai - o ile dobrze pamiętam to ok 15-16h, postoje robiliśmy 2, śniadaniowy i dla rozruszania kości.
Wyjechaliśmy koło północy więc tak kolo 16 na pewno byliśmy w hotelu.
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 20.04.2015 08:21

ArliJ napisał(a):ale ostatecznie ruszamy na podbój Skopelos

... to fajnie, że znowu Grecja ... :) ... dla odmiany druga strona - tym lepiej dla czytających, w tym dla mnie - będzie można porównać ... :wink: ... skoro tak wcześnie, to zanim my wyjedziemy ( tym razem 3 tygodnie później niż zwykle ) to już może uda się co nieco poczytać w Waszej relacji ... :mrgreen: ...
Pozdrawiam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Odkryjemy miłość nieznaną...czyli Macedonia i Lefkada 2014 - strona 30
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies