Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Odkryjemy miłość nieznaną...czyli Macedonia i Lefkada 2014

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
mszkudlarek36
Croentuzjasta
Re: Odkryjemy miłość nieznaną...czyli Macedonia i Lefkada 20

Nieprzeczytany postnapisał(a) mszkudlarek36 » 15.01.2015 14:56

markusg napisał(a):Kwatery już podrożały :).
Gdzie nie napiszesz to każdy odpowiada, że zarezerwowane przez CRO Forumowicza :)

Dlatego ja już dziś zaklepałem sobie miejsce :P
Zawsze można zrezygnować jakby coś się pozmieniało :D
markusg
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) markusg » 15.01.2015 15:06

mszkudlarek36 napisał(a):
markusg napisał(a):Kwatery już podrożały :).
Gdzie nie napiszesz to każdy odpowiada, że zarezerwowane przez CRO Forumowicza :)

Dlatego ja już dziś zaklepałem sobie miejsce :P
Zawsze można zrezygnować jakby coś się pozmieniało :D

Dobra decyzja.

Ja rezerwowałem w zeszłym tygodniu, te kwaterkę co polecała Arlij.
Wszystko tak jak opisała, a córka właścicieli Maria bardzo zaangażowana i pomocna.

Pozdrav,
omoz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) omoz » 15.01.2015 19:07

Ile płacicie za kwaterki na Lefkadzie? Ja zanalzałem miejscówkę dla czterech osób w II poł. lipca za 75€ ze śniadaniem.
Mai
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mai » 23.01.2015 13:59

Może gdzieś pisało, a mi umknęło, więc pytam :) jak z temperaturą wody na początku czerwca na Lefkadzie?
kanarowski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kanarowski » 23.01.2015 15:55

omoz napisał(a):Ile płacicie za kwaterki na Lefkadzie? Ja zanalzałem miejscówkę dla czterech osób w II poł. lipca za 75€ ze śniadaniem.

We wrześniu 2013 r. płaciłem 40 euro w Agios Nikitas za 3 osoby, bez wyżywienia.

Poza tym dopiero teraz natrafiłem na tę relację i jestem pod mega wrażeniem. Planowaliśmy wstępnie ponownie wyjazd na Lefkadę (byliśmy w 2013 r.), ale po przeczytaniu i obejrzeniu relacji to na pewno postaramy się tam pojechać. I mam pytanie jak przedmówca, jaka temperatura wody w czerwcu? Bo planujemy też w czerwcu jechać? Byliśmy na początku września to była bardzo ciepła ok. 26-27 st.
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 23.01.2015 15:59

:roll: A w jakich miesiącach jedziecie? Bo zaczynam się obawiać, że i we wrześniu mi braknie miejsc... :roll:
MarDomi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarDomi » 23.01.2015 18:44

I my też Lefkada w tym roku w czerwcu. Kwatery zarezerwowane 30€ za 2+1 w Vasilikí :)
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 23.01.2015 20:20

MarDomi napisał(a):I my też Lefkada w tym roku w czerwcu...

...tylko się cieszyć pozostaje,bo ile fajnych relacji na forum będzie
kanarowski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kanarowski » 24.01.2015 16:29

MarDomi napisał(a):I my też Lefkada w tym roku w czerwcu. Kwatery zarezerwowane 30€ za 2+1 w Vasilikí :)

My też w czerwcu, ale w ciemno. Na pewno do Agios Nikitas. Jedziemy w pierwszej połowie czerwca, więc na pewno coś znajdziemy. Jak byliśmy na początku września to znalezienie kwatery zajęło nam 5 min. Dosłownie zaparkowałem, poszedłem do pierwszego domu z wywieszką, że są kwatery i mieli wolne miejsca.
ArliJ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArliJ » 24.01.2015 20:57

bardzo dziękuję wszystkim za miłe słowa o mojej relacji, faktycznie Lefkada znalazła uznanie jak widać wielu z Was:)...wielu osobom wysyłałam na priv namiary na kwaterę ale gdyby ktoś został pominięty to przez przeoczenie i proszę się upominać;)

co do temperatury wody...jak widać w relacjie wychodzić się z niej nie chciało, na pewno chłodniejsza niż wrześniowa ale bardzo przyjemna, ciepła, zarówno temperautura powietrza jak i wody bardzo przyjemna więc nie jest to kompletnie minusem jak jedziemy w czerwcu. Oczywiście że pierwsze dni czerwca a ostatnie to jest drobna różnica, my byliśmy od około 12 czerwca i było bardzo optymalnie.
Wielkim plusem jest długi dzień;)
Sara76
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sara76 » 24.01.2015 22:06

Pewnie już planujesz wyjazd 2015? Już nie mogę się doczekać kolejnej relacji, bo zdjęcia w Twoim wykonaniu są zachwycające (wróciłam nawet do Twoich wcześniejszych relacji z Hvaru i Korculi) :papa:
ArliJ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArliJ » 25.01.2015 00:07

planuję a jakże i na razie potwierdzam tylko, że kierunek Grecja;) aaa i wyspa/wyspy..ale reszta w fazie rozeznania, porównania i do decyzji daleko:)
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 25.01.2015 04:04

Za oknem śnieg, więc bardzo dziękuję za dużą garść słońca.
Czytałem relację na początku ale porzuciłem z uwagi na zdrowie psychiczne. Miałem permanentne uczucie: deja vu :D Część macedońska była bliźniaczo podobna do mojej, z lipca . uspokoiłem się jak ulokowałaś się w Trpejcy, ja w Ohrydzie. Jak zobaczyłem fotki z Lefkady to odetchnąłem i nabrałem spokoju. Ja moje przygody skierowałem na Pelion i Kefalonię.

Niestety, takich fotek jak Ty robić nie potrafię, ale z dużą dozą zazdrości gratuluję!!! :wink:
PS. Dzieciaki masz bardzo dzielne - szacun!
emarylka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emarylka » 28.01.2015 12:51

To i ja dołączam do fanów Twojej relacji, w ramach zimowej croterapii :D
mega ukłon Obrazekza zdjęcia !!
również poproszę o namiar na kwaterę, na PW
od razu uspokajam tych co się o tłok martwią - skorzystam może za rok, lub dwa ale na pewno skorzystam, bo pięknie na tej Twojej Lefkadzie.
jacusek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacusek » 28.01.2015 13:47

@ArliJ
dzięki za super relację. Mam ponad 2 tygodnie urlopu na przełomie maja i czerwca i chcę moją lepszą połowę namówić na Grecję z Albanią, ale mam problem bo, tu cytat, "do Grecji się lata a nie jeździ." :(. W sumie prawda jest taka, ze będąc z centrum Polski mam dodatkowych 500 km w obie strony do zrobienia, ale za to paliwo tańsze.

A propos paliwa - jak wyglądało tankowanie w Serbii. Często są stacje na autostradzie? Nie to co u nas? Na Węgrzech w stronę SZEGEDU podobnie?

W Macedonii przeczytałem, ze jest OK.

Robisz piękne zdjecia, nie mogę się napatrzeć, chociaż wiem że są podkrecane :).
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Odkryjemy miłość nieznaną...czyli Macedonia i Lefkada 2014 - strona 29
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies