Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Odkryjemy miłość nieznaną...czyli Macedonia i Lefkada 2014

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Sara76
Cromaniak
Re: Odkryjemy miłość nieznaną...czyli Macedonia i Lefkada 20

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sara76 » 11.08.2014 20:25

Cudowna ta Lefkada, aż wstyd, że do tej pory niewiele o niej słyszałam. Wszyscy mówią o Krecie, Rodos i Zakyntos, a tu Lefkada górą. PS. Zapisuję się do klubu zauroczonych Twoimi fotkami
ArliJ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArliJ » 11.08.2014 21:04

longtom napisał(a):Odrobina optymizmu w ten pochmurny poniedziałek/

Dzięki :wink:

zdecydowanie spokojniej było na tych wakacjach naprzeciw dzisiejszej nawałnicy w Krakowie:)

magos napisał(a):Przyłączam się.Bardzo fajna relacja!

witam:)

Sara76 napisał(a):Cudowna ta Lefkada, aż wstyd, że do tej pory niewiele o niej słyszałam. Wszyscy mówią o Krecie, Rodos i Zakyntos, a tu Lefkada górą. PS. Zapisuję się do klubu zauroczonych Twoimi fotkami

dziękuję:)

ja przyznaję że też znałam Korfu, Zakyntos a Kefalonii i Lefkady nie kojarzyłam dopóki nie trafiłam na relacje kulek i janusza w. :D
Eunike1984 napisał(a):Chciałam wszystkich przestrzec:
Po tej relacji zakochałam się w Lefkadzie. Co za tym idzie, pokazałam ją znajomym, oni kolejnym... i tak się wszyscy zauroczyli tym miejscem, że obawiam się tłumów w przyszłym roku na plażach - i to nie w sezonie, tylko w czerwcu i wrześniu ;) Wszyscy chcą tam jechać, ale z uwagi na puściejsze plaże - poza sezonem. Ale jak się tam zwali tyle cromaniaków i ich znajomych, to i poza sezonem podniosą ceny :oczko_usmiech:
Chyba lepiej już nikomu nic nie mówić, bo się za duże tłumy tam zjawią :mrgreen:

ilość codziennych zapytań o namiar na nasz apartament z lekka mnie przeraża:).
ArliJ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArliJ » 11.08.2014 21:20

Dzień XV – 22 czerwca

Nasz pobyt powoli się kończy więc za wiele już wydziwiania nie będzie ale na dzisiaj jest plan – miasto Lefkada, powłóczymy się a potem plaża…która…zdecydujemy po drodze.
W Lefkadzie najpierw uderzamy na plac zabaw, całkiem przyzwoity ale za długo ich nie zaciekawił, jednak nudzi im się tak w jednym miejscu..chcą uderzyć na miasto :D

To idziemy…

Obrazek

Jest baaaaardzo pusto..niedziela, południe…jakby wszyscy wyjechali…fakt..upał trochę daje po głowie ale w zacisznych uliczkach łatwiej to znieść… :hut:

Od razu z góry uprzedzam tych co mają jakieś ale do lekkiej obróbki zdjęć…w tym odcinku jest takich troszkę, ot tak pobawiłam się lekko więc jeśli bardzo kogoś boli taki „zamach” na zdjęcia to musi szybko przewijać :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jak widać tutaj w bocznych uliczkach również pusto…powiewająca flaga jedynie daje oznaki życia….

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obowiązkowy przerywnik...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wąskie uliczki i mnóstwo roślin…

Obrazek

Obrazek

Z pootwieranych okien słychać typowy dla niedzieli dźwięk talerzy, przygotowania do rodzinnego obiadu...tak swojsko się zrobiło…

Obrazek

Obrazek

Dzieci dorwały “miejsce prac plastycznych” jakiegoś dziecka…zostawiły po sobie ślad;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czujemy się jak w opuszczonym miasteczku, wieczorem pewnie rozkwitnie tu życie...

Idziemy dalej…

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

docieramy do znanego pewnie niektórym mostku…wieje jak…jak nie wiem co;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Próbujemy pospacerować po “drugiej stronie” ale wiatr jest bardzo silny…męczy nas:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jeszcze wdepniemy do portu i uciekamy na plażę bo jesteśmy spragnieni wody…

Obrazek

Obrazek

Dzisiaj chyba jest najbardziej upalny dzień z dotychczasowych…tak po 20 czerwca temperatura z 27-28 stopni wzrosła do 33…robi się coraz cieplej z każdym dniem a takie upały są nam zbędne..wolimy jednak takie 27 stopni.

Jak już wspomniałam jest upalnie :D , sił na szukanie czyli chodzenie daleko za plażą nie mamy więc gdzie… :?:
Milos Beach odpada, Pefkuolia nie zachwyciła…wróciłam szybciej z oględzin niż poszłam.

Wdepnęliśmy na Kathismę bo wymyśliłam sobie że na prawo za skałami na pewno jest kawałek plaży dla nietekstylnych…taaa na pewno jest to znajdziemy kąt dla nas…mąż wyszedł ledwo na tą skałę ale ani plaża ani nietekstylna...za to narodu!!!!! O rajuśku…wszyscy Ci co zjechali w weekend na wyspę są chyba dzisiaj na Kathismie :roll: 8O

Uciekamy…

Tak apropo w okolicy plaży jest kemping ale nie zwiedziliśmy go;)

Decyzja – jedziemy na Gialos – tam jest spokój, długa plaża…zero komercji...coś dla nas.

Tak też zrobiliśmy. Jedyny minus plaży to nagrzewające się drobne kamyczki ale tym razem poszliśmy na prawo i tam piaseczek z kamyczkami pomieszany i jest komfortowo.

Pusto, dosłownie 2-3 osoby, nietesktylni, szukający prywatności jak my.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłe popołudnie, cieplutko, fajna woda, dzieci bawią się kamyczkami, w piasku, zbieramy też otoczaki do Polski:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Powoli żegnamy się z plażą, jedziemy jeszcze coś zjeść.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na kolacyjkę zajeżdżamy tuż za Athani, przy zjeździe na Egremni jest knajpka a po drugiej stronie ulicy plac zabaw i parking.
Mamy piękny widok na zachód słońca…

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zamawiamy – grillowane sardynki i miecznika. Zajadamy ze smakiem, nasze dziewczyny są rybowe więc wszystkim smakuje.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Najedzeni, napici i zmęczeni wracamy do siebie. Dziewczyny zasypiają w samochodzie więc robimy im Dzień Dziecka i tylko przenosimy do łóżek a my mamy już luz dla siebie;).
Ostatnio edytowano 11.08.2014 23:10 przez ArliJ, łącznie edytowano 1 raz
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 11.08.2014 21:43

Ale fajnie, tak puściutko w miasteczku :) Plaża też super. A ujęcia zachodu słońca - przednie! :D
P.S. Ile lat mają już Wasze pociechy? :)
tiwa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tiwa » 11.08.2014 22:44

Artystyczna obróbka zdjęć w pełni udana (szczere słowa kompletnego amatora); przewijałem kilka razy, bo tak bardzo mi się podobała Lefkada o poranku. Patrząc na Twoje fotki nawet nie próbuję sobie Ciebie wyobrazić w białym bikini na tle kolorowych skał Milos. To prostu trzeba będzie zobaczyć ! Relacja super, masz swój styl, czekam na Vikos bo tam byłem :)
Pozdrawiam.
Goniaa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Goniaa » 12.08.2014 11:40

Powtarzam się oczywiście, ale przepiękna ta Lefkada (zwłaszcza Twoim obiektywem).

Aż strach pomyśleć jakie tłumy tam będą na przyszły rok, nawet poza sezonem:)
Wy pojedziecie pewno, na jakąś inną wyspę więc będziecie mieć luz, a Ci wszyscy którzy zainspirowani Twoją relacją pojadą na Lefkadę, będą siedzieć na plaży jeden na drugim ;)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 12.08.2014 11:47

Arli, uzupełniłam zaległości i jestem zachwycona :D To, że robisz piękne zdjęcia, to wiesz :mrgreen: Ale krajobrazy, mimo że podobne do chorwackich ;), jednak wydają mi się bardziej... egzotyczne 8)

Pewnie w końcu skusimy się na Grecję. Powiem Ci, że w tym roku, na Korčuli, zaczęłam na poważnie temat Grecji. Przygotowywanie gruntu, żeby się mąż oswoił z pomysłem 8) Nie żeby nam się nie podobało na tegorocznych wakacjach ;) Przeciwnie, było super! Ale chyba potrzebuję odmiany... Widzę, że Wam dobrze zrobiła :D
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 12.08.2014 11:55

Nas też Grecja kusi, już nie pierwszy rok zresztą... Z sobotę kierunek Hvar, ale za rok...kto wie...muszę tylko zrobić rozeznanie campingowe. Szkoda, że Arli nie zwiedziła tego który widziała;) Obawiam się trochę, że nie znajdziemy w Grecji campów podobnych do chorwackich :roll:

Lefkada cudna, Twoja relacja upewniła mnie, że moje greckie marzenia, to nie jakiś tam kaprys. Pozdrawiam :papa:
MirekZet
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) MirekZet » 12.08.2014 12:06

Arlij,
jak zwykle piękna opowieść, fotograficznie kolosalny postęp od ostatniej relacji, masz talent, chociaż fanem takich mocnych ingerencji nie jestem.
Ciekaw jestem, znając Wasze (tak jak i nasze zresztą) nietekstylne upodobania jak się Grecja sprawdziła, nie mieliście problemu ze znalezieniem odpowiednich plaż?
pozdrawiam serdecznie
Mirek.
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 12.08.2014 12:06

... coś mi się wydaje, że zajadaliśmy się lodami w tej samej lodziarni w Lefkadzie ... :lol:
... mi osobiście też bardzooo podobała się Gialos ale dzieciaki miały inne zdanie i ciągnęło je na Kathismę a w zasadzie na basen przy barze ... :lol:
Pozdrawiam.
ArliJ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArliJ » 12.08.2014 12:24

Eunike1984 napisał(a):Ale fajnie, tak puściutko w miasteczku :) Plaża też super. A ujęcia zachodu słońca - przednie! :D
P.S. Ile lat mają już Wasze pociechy? :)

jedna ma 2,5.l a druga ma prawie 6l. (skończy w październiku).
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 12.08.2014 12:31

Rosną te dzieci... Widać różnicę, jak się zmieniły dziewczyny od poprzednich wakacji ;) Moja w październiku będzie miała 4 :)
ArliJ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArliJ » 12.08.2014 12:35

AniaJ. napisał(a): Obawiam się trochę, że nie znajdziemy w Grecji campów podobnych do chorwackich :roll:

Lefkada cudna, Twoja relacja upewniła mnie, że moje greckie marzenia, to nie jakiś tam kaprys. Pozdrawiam :papa:

obawiam się że nie ma aż takiego wyboru ale ten przy Kathismie wydawał mi się dość prężny:)

MirekZet napisał(a):Arlij,
jak zwykle piękna opowieść, fotograficznie kolosalny postęp od ostatniej relacji, masz talent, chociaż fanem takich mocnych ingerencji nie jestem.
Ciekaw jestem, znając Wasze (tak jak i nasze zresztą) nietekstylne upodobania jak się Grecja sprawdziła, nie mieliście problemu ze znalezieniem odpowiednich plaż?
pozdrawiam serdecznie
Mirek.

bardzo dziękuję:) Ja też specjalnie nie lubię ingerencji dla zasady ale lubię się czasem pobawić dla dodatkowych wrażeń wizualnych:)

Grecja mimo obaw zaskoczyła nas totalnie pozytywnie, na pewno spory wpływ miał termin pobytu ale w zasadzie każda plaża poza Kathismą i Porto Katsiki była pod nas;)..zresztą te plaże są tak duże że trudno nie znaleźć dla siebie miejsca przy małej ilości turystów. Byliśmy bardzo zaskoczeni że dużo swobodniej było w tej kwestii w Grecji niż w Chorwacji.

W Chorwacji szukaliśmy pustych plaż, tutaj mogliśmy korzystać bez problemu:)

kmichal napisał(a):... coś mi się wydaje, że zajadaliśmy się lodami w tej samej lodziarni w Lefkadzie ... :lol:
... mi osobiście też bardzooo podobała się Gialos ale dzieciaki miały inne zdanie i ciągnęło je na Kathismę a w zasadzie na basen przy barze ... :lol:
Pozdrawiam.

lody smerfowe niestety nie zostały spałaszowane do końca, zatkało je :D ale niebieski język chwilę się trzymał :D

nasze jeszcze na tyle małe że szybko zapominają jakie mają opcje możliwe i cieszą się tym co mają i pasuje im wybór rodziców, pewnie z czasem będziemy bardziej musieli się bawić w kompromisy :D
ArliJ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArliJ » 12.08.2014 12:44

maslinka napisał(a):Arli, uzupełniłam zaległości i jestem zachwycona :D To, że robisz piękne zdjęcia, to wiesz :mrgreen: Ale krajobrazy, mimo że podobne do chorwackich ;), jednak wydają mi się bardziej... egzotyczne 8)

Pewnie w końcu skusimy się na Grecję. Powiem Ci, że w tym roku, na Korčuli, zaczęłam na poważnie temat Grecji. Przygotowywanie gruntu, żeby się mąż oswoił z pomysłem 8) Nie żeby nam się nie podobało na tegorocznych wakacjach ;) Przeciwnie, było super! Ale chyba potrzebuję odmiany... Widzę, że Wam dobrze zrobiła :D

My tak po Korculi doszliśmy do wniosku że w Chorwacji ciężko będzie znaleźć takie wow co nas totalnie pochłonie na nowo bo większość już poznane a reszta może aż tak nie zachwycać, było blisko żeby jednak znowu uderzyć w te klimaty a jednak wygrała Grecja.
Po Lefkadzie jednogłośnie stwierdziliśmy, że Grecja nas zauroczyła totalnie i zawładnęła nami na kolejne lata pewnie;)...
mamy motywacje i ciekawość nowego...w Chorwacji z lekka nam to przygasło, po przerwie będzie wspaniale tam kiedyś wrócić:).
Polecam!

Goniaa napisał(a):Powtarzam się oczywiście, ale przepiękna ta Lefkada (zwłaszcza Twoim obiektywem).

Aż strach pomyśleć jakie tłumy tam będą na przyszły rok, nawet poza sezonem:)
Wy pojedziecie pewno, na jakąś inną wyspę więc będziecie mieć luz, a Ci wszyscy którzy zainspirowani Twoją relacją pojadą na Lefkadę, będą siedzieć na plaży jeden na drugim ;)

Te plaże są tak duże że może przed sezonem miejsca nie braknie...oby bo inaczej to straci Lefkada na urodzie;)
ArliJ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArliJ » 12.08.2014 12:47

tiwa napisał(a):Artystyczna obróbka zdjęć w pełni udana (szczere słowa kompletnego amatora); przewijałem kilka razy, bo tak bardzo mi się podobała Lefkada o poranku. Patrząc na Twoje fotki nawet nie próbuję sobie Ciebie wyobrazić w białym bikini na tle kolorowych skał Milos. To prostu trzeba będzie zobaczyć ! Relacja super, masz swój styl, czekam na Vikos bo tam byłem :)
Pozdrawiam.

Wczoraj mężowi Milos reklamowałam...tylko przeraża nas prom..w sensie długość rejsu z dziećmi a głównie młodsza nas może tam doświadczyć na tym promie :D .
Ile dokładnie trwał rejs? 6h?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Odkryjemy miłość nieznaną...czyli Macedonia i Lefkada 2014 - strona 22
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies