Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Odkryjemy miłość nieznaną...czyli Macedonia i Lefkada 2014

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Goniaa
Cromaniak
Re: Odkryjemy miłość nieznaną...czyli Macedonia i Lefkada 20

Nieprzeczytany postnapisał(a) Goniaa » 31.07.2014 17:46

Super relacja - ja zwykle w Twoim wykonaniu :)
My w tym roku też planowaliśmy Grecję, właśnie Lefkadę. Ale, ponieważ Korčula była jeszcze "do zaliczenia" to Chorwacja wygrała :) Przyszłe wakacje (jak wszystko się poskłada po naszej myśli) będą pewno w Grecji. A z Twoją relacją będzie łatwiej planować. Dobrą ściągę będziemy mieć ;)
GREG_G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) GREG_G » 31.07.2014 17:57

NO lepszego przewodnika tu nie znajdziesz. A wiesz ile to planowania i czytania przed wyjazdem żeby tak sobie fajnie wakacje zorganizować?
"kulki" też mają super relacje z Grecji, a "kowal" świetne zdjęcia, bo jego tekstu nie kumam :)

Dziewczyny, wiecie, opinia jest jak d..a, każdy ma swoją. Nastawiałem się że Grecja taka piękna, zadbana, unijna i się rozczarowałem, nastawiałem się, że Albania to syf, zacofany kraj i się oczarowałem.
minimartini
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) minimartini » 31.07.2014 18:09

GREG_G napisał(a):
minimartini napisał(a):Aghiofili Beach :hearts: Woow!
Jaka bajeczna jest ta wyspa... Te kramiki, tawerny... No muszę to znowu powtórzyć - raj :D - fotograficzny również :wink:
W Chorwacji jednak 'tego' nie znalazłam (w sensie tej takiej jakby bajkowości)... Może tylko w jakiejś części na Hvarze :)
No i te "inspire me" - mam słabość do takich tabliczek i innych 'inspiratorów' - cała ściana w gabinecie w podobnych hasłach tylko w wersji b/w - jest też: "Collect moments - not things".
Piękne ujęcia! Detale, tak jak uwielbiam...

Pozdrawiam Cię serdecznie

Martyna

Przesadzasz, wyspa fajna, ale bez achów, po prostu Arli ma takie super podkolorowane zdjęcia :) w mojej relacji tak fajnie Lefkada nie wygląda.

Tylko, że tu nie o barwy na zdjęciach chodzi... Mnie zauroczyły te tawerny, knajpki, detale - w stylu konewki, donice w groszki itd., motywatory na ścianach... Kobiety patrzą na świat trochę inaczej ;) Swoją drogą... Fotografuję od lat - więc fikcję od warunków zastanych w większości przypadków odróżnić potrafię ;) Lefkada piękna jest - wystarczy przejrzeć przewodniki, przekopać internet - co ja już poczyniłam ;)
Pozdrawiam
tiwa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tiwa » 31.07.2014 20:35

ArliJ napisał(a):Po odpłynięciu deczko od brzegu, przy skałkach zobaczyliśmy cudowne ryby – bez nurkowania widać było je jak na dłoni, było ich mnóstwo, duże i cudne, kolorowe, neonkowe… coś pięknego!

Obrazek

No to już mnie kupiłaś :D . Bardzo dziękuję za namiary na piękny podwodny świat. Jadąc kiedyś na południe Grecji zrobię w tym miejscu kilkudniowy przystanek. Pozdrawiam. Relacja super :papa: .
ArliJ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArliJ » 31.07.2014 21:12

GREG_G - poczekaj jeszcze na resztę relacji...może odkryjesz jeszcze ciekawsze strony wyspy :D .

Generalnie jeśli chodzi o miasteczka to Chorwacja a szczególnie Hvar bije Lefkadę, z kolei plaże są tam niesamowite więc trzeba zawsze odkryć to co najlepsze w danym kraju, rejonie a porównać ciężko bo każdy nowy odkryty kawałek świata uczy nas czegoś nowego i daje nowe przeżycia, pozostaje w pamięci z innymi emocjami i przeżyciami.
Oczywiście jeśli się umiejętnie dobiera te kawałki świata :mrgreen: .
Dlatego spędzam wiele czasu na planowanie tego, masz rację każdy ma swoje gusta i każdy musi wybrać co mu leży a co nie, nam Lefkada leżała :mrgreen: i wiele osób na forum się przyczyniło do tego że właśnie tam skierowaliśmy nasz wzrok:)

Asia - :mrgreen: pewnie byśmy się postarali dobrze żeby jednak znaleźć coś pustego i w naszym charakterze :mrgreen:
ArliJ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArliJ » 31.07.2014 21:15

Goniaa napisał(a):Super relacja - ja zwykle w Twoim wykonaniu :)
My w tym roku też planowaliśmy Grecję, właśnie Lefkadę. Ale, ponieważ Korčula była jeszcze "do zaliczenia" to Chorwacja wygrała :) Przyszłe wakacje (jak wszystko się poskłada po naszej myśli) będą pewno w Grecji. A z Twoją relacją będzie łatwiej planować. Dobrą ściągę będziemy mieć ;)

dzięki! skoro widziałaś już perełki Chorwacji to można teraz odkrywać Grecję, ja właśnie zasmakowałam w tym:)
ArliJ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArliJ » 31.07.2014 21:19

tiwa napisał(a):No to już mnie kupiłaś :D . Bardzo dziękuję za namiary na piękny podwodny świat. Jadąc kiedyś na południe Grecji zrobię w tym miejscu kilkudniowy przystanek. Pozdrawiam. Relacja super :papa: .

:) polecam :D
miras_sg
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) miras_sg » 31.07.2014 21:28

Dwa dni mnie nie było , a tu tyle się wydarzyło ... Pięknie , czekam na cd...
ArliJ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArliJ » 31.07.2014 21:32

Dzień XI – 18 czerwiec

Standardowo budzi nas wołanie o jedzenie…i sukienkę…to młodsza…harpagan i rozbójnik ale na dzień dobry spódnicę lub sukienkę musi wdziać bo inaczej dzień będzie ciężki:)

Ten dzień z założenia miał być plażowy bo dwa poprzednie były takie bardziej objazdowe i przy okazji plaża…zresztą bez słońca.
Otwieram jedno oko i tylko widzę zza okiennic poświatę słońca…to znaczy że pogoda…ok ale za chwilę gdy zaglądam już tak na jawie całkiem niebo zachmurzone, grzmi i błyska się…no rewelacja :evil: …w momencie zza gór przyszła burza, wiało, lało tak mocno że nie zdążyłam nawet zebrać naszych strojów i ręczników z tarasu…równie szybko minęła…
po pół godzinie chmury odsunęły się daleko nad morze, słońce w pełni i świetne światło oraz przejrzystość powietrza.
To mi się podoba, takie burze wskazane.

Skoro pogoda ok :D to ruszamy na Egremni…tak wiem planowane od 3 dni było Porto Katsiki ale byliśmy spragnieni plażowania a Porto z założenia miało być góra na 1-2h, w ramach rekonesansu bo my w tłumie i wśród stateczków z wycieczkami nie umiemy odpoczywać.

Priorytet mają piękne plaże ale puste, dzikie i najlepiej bez sąsiadów obok;).

Egremni zapowiadała się z opowieści na forum bardzo fajnie, do tego spora plaża więc mamy szansę na zaciszny kawałek dla siebie.

Skrót na Dragano – odległościowo krócej ale czasowo podobnie bo jedzie się widokowymi serpentynami.
W sezonie pewnie może wychodzi korzystaniej gdy na głównej jest tłoczniej.
Kierujemy się na plażę, płacimy 3 euro za parking i rozpoczynamy zejście po 350 schodach.

Obrazek

Obrazek

Na pierwszy rzut oka już z góry turkus bije po oczach i ta plaża zapowiada się na najlepszą jak dotąd…

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Parasole…na szczęście tylko przy wejściu….spojrzenie w prawo…

Obrazek

Idziemy na lewo szukać szczęścia;)

Lenuśka szła sama i to trwało więc my z Nadią byłyśmy zwiadowcami:)

Obrazek

Przejęłyśmy rolę znalezienia lokum :D

Odeszliśmy kawałek i luzik, pusto, mamy swoje miejsce…to co…do wody:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ten turkus nas nieustannie zachwyca, jest świetne światło po burzy…duuuużo zdjęć powstało:) co zresztą nie jest nowością :D

Obrazek

Obrazek

Spokojne początkowo morze po jakimś czasie ma coraz więcej fal i bawimy się przy tym świetnie.

Dziewczyny nie chcą wychodzić z wody…

Zachwyca też pusty horyzont...w Chorwacji praktycznie nie uświadczyliśmy takiego widoku…dużo wysp i zawsze jakaś na horyzoncie;).

Tutaj totalny bezkres…

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Spędziliśmy tu wyjątkowo większość dnia, udało mi się nawet przeczytać książkę:).

Plaża w naszym rankingu przepiękna, nawet te 350 schodów nie odstrasza, nasza Nadia wybiegła prawie na górę, my też mijaliśmy niektórych co to widać że kanapowy styl prowadzą…a nawet jak się ktoś zmęczy przy wyjściu to i tak warto!

Obrazek

Obrazek

Powoli wracamy…dla czujących niedosyt z tej plaży:) uprzedzam że wróciliśmy tu jeszcze i spacerowo przeszliśmy na sam koniec plaży…znowu sporo zdjęć:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 31.07.2014 21:34

Arlij, a rezerwowaliście nocleg docelowy wcześniej czy jechaliście w ciemno? Ogólnie jak tam z wynajmowaniem np. domków? Takich 6 - osobowych? Czy lepiej w necie coś poszukać i zarezerwować? Może ktoś coś poleci, albo doradzi? ;) Z góry dzięki.
ArliJ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArliJ » 31.07.2014 21:52

miras_sg napisał(a):Dwa dni mnie nie było , a tu tyle się wydarzyło ... Pięknie , czekam na cd...

hehe szybciej niż pomyślisz dalszy ciąg jest:)
ArliJ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArliJ » 31.07.2014 22:04

Eunike1984 napisał(a):Arlij, a rezerwowaliście nocleg docelowy wcześniej czy jechaliście w ciemno? Ogólnie jak tam z wynajmowaniem np. domków? Takich 6 - osobowych? Czy lepiej w necie coś poszukać i zarezerwować? Może ktoś coś poleci, albo doradzi? ;) Z góry dzięki.

zwykle jedziemy w ciemno, teraz z uwagi na odległość i nowy kraj postanowiliśmy zarezerwować, zwłaszcza że dobrze nam się wymieniało maile z Marią:). W tym czasie jak byliśmy spokojnie można na miejscu w ciemno znaleźć, co do domków się nie wypowiem bo w Vasiliki większość to apartamenty ale w tych mniejszych wioskach na pewno jest opcja.
GREG_G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) GREG_G » 31.07.2014 22:14

domki znajdziesz na casamundo.pl

całe zachodnie wybrzeże Lefkady jest super, ogladam Twoje fotki i zajadam chleb z lefkadzkim miodem, moze odkorkuję winko greckie ;)

wiesz do czego skusiła mnie grecka niebieskość wody? do zakupu kamerki gopro, filmy podwodne muszą być w tych warunkach super.
ArliJ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArliJ » 31.07.2014 22:18

GREG_G napisał(a):domki znajdziesz na casamundo.pl

całe zachodnie wybrzeże Lefkady jest super, ogladam Twoje fotki i zajadam chleb z lefkadzkim miodem, moze odkorkuję winko greckie ;)

wiesz do czego skusiła mnie grecka niebieskość wody? do zakupu kamerki gopro, filmy podwodne muszą być w tych warunkach super.

to na zdrowie :-D

a kamerkę też bym chciała ale na razie mój mąż nie odczuwa takiej jak ja potrzeby:)...pożyjemy zobaczymy :D
GREG_G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) GREG_G » 31.07.2014 22:22

Arlij, to gdzie jedziecie w przyszłym roku? bo nie doczytałem :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Odkryjemy miłość nieznaną...czyli Macedonia i Lefkada 2014 - strona 16
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone