Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Odkryjemy miłość nieznaną...czyli Macedonia i Lefkada 2014

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
ArliJ
Cromaniak
Re: Odkryjemy miłość nieznaną...czyli Macedonia i Lefkada 20

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArliJ » 29.07.2014 18:30

JoannaG napisał(a):Arletko zdjęcia jak zwykle zachwycają :D Świetne :D

Kiedy masz czas na ich robienie? Mnie, podczas naszych wyjazdów, brakuje czasu na robienie zdjęć, rzadko mam okazje tak na spokojnie sobie popstrykać... Zazwyczaj któreś coś chce, albo pogania, albo chce iść gdzie indziej, albo cały czas coś mówi... ;)

tak jakoś wszyscy wiedzą że ja jestem fanatykiem zdjęć i że to ważne dla mnie więc to respektują i starają się bardziej zadręczać tatę:).
Muszę oczywiście też ogarniać jakoś tą moją dwójkę i zdjęcia ale mam motywację bo lubię zdjęcia;)

demi-duox napisał(a):Lubię takie postrzeganie świata jak na Twoich zdjęciach :)
I Grecja taka zielona jakiej nie miałem jeszcze okazji widziec 8O
Coś tam podesłałem na PW :oops:

dzięki za miłe słowa!:) i za PW też:)

Eunike1984 napisał(a):Pięknie tam! :D
Muszę przyznać, że powoli skłaniam się do zdradzenia Chorwacji... :/ Sprawiasz, że złapałam bakcyla ;)
Świetne zdjęcia i piękne widoczki :)

wydawało mi się, ze w Chorwacji znalazłam swoje miejsce ale zaczynało nam czegoś brakować coraz bardziej...to coś jak na razie odkryliśmy w Grecji...ale wydaje mi się, że to po prostu chęć poznawania nowych krajów..Chorwacja nic nie straciła ze swej urody ale inne kraje też piękne...na dodatek gdy spełniają nasze wymogi co do charakteru wakacji to chcemy poznawać nowe...nie widziałam tego wcześniej ale dostrzegłam gdy wszyscy w tym roku nas pytali dokąd na wakacje? Chorwacja? a my: Nie, Grecja i zdziwienie...:). Pora była na zmianę:)

Polecam, ja już jestem przytłoczona kolejnymi pięknymi miejscami jakie odkryłam w Grecji dzięki relacjom i już bym planowała a to tylko 1 raz wakacje w roku :x
pimar72
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pimar72 » 30.07.2014 09:06

Ale ten świat jest mały.
Za tydzień wybieram się po raz trzeci do Chorwacji. Postanowiłem zaplanować podróż, wszedłem na forum ...... i znalazłem Twoją relację. Piękne wakacje i jeszcze piękniejsza ....... relacja. Może zmobilizuję się żeby po przyjeździe opisać mój wyjazd. Będę czytać dalej.
Do zobaczenia w realu :)
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 30.07.2014 09:27

ArliJ napisał(a):...podejrzewamy spalone sprzęgło.
...
Kiedyś na Hvarze też podsmażyłem sprzęgło. Oj śmierdziało :!:

Ale poza tym bardzo ciekawy, fotogeniczny dzień. :)

pzdr :wink:
ArliJ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArliJ » 30.07.2014 10:16

pimar72 napisał(a):Ale ten świat jest mały.
Za tydzień wybieram się po raz trzeci do Chorwacji. Postanowiłem zaplanować podróż, wszedłem na forum ...... i znalazłem Twoją relację. Piękne wakacje i jeszcze piękniejsza ....... relacja. Może zmobilizuję się żeby po przyjeździe opisać mój wyjazd. Będę czytać dalej.
Do zobaczenia w realu :)

faktycznie;):):)

fajnie że zajrzałeś:) a gdzie planujesz?:)

longtom napisał(a):
ArliJ napisał(a):...podejrzewamy spalone sprzęgło.
...
Kiedyś na Hvarze też podsmażyłem sprzęgło. Oj śmierdziało :!:

Ale poza tym bardzo ciekawy, fotogeniczny dzień. :)

pzdr :wink:

smród że nos urywa :D ale na szczęście w kolejnych dniach się ulotnił i generalnie tylko przy odpalaniu jeszcze kilka dni podśmierdywało:)
ArliJ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArliJ » 30.07.2014 10:18

Dzień X – 17 czerwca

No jak dobrze pójdzie…ale nie poszło…pogoda niby ok ale taka ryzykowna, na Porto Katsiki i na Cap Dukato potrzebuję pogody żylety więc…:)
Dzieci śpią coraz dłużej więc coraz dłużej trwa nasze wyjście z rana.
Zmieniamy plany i jedziemy do wioski rybackiej Syvota a potem może uderzymy na chwilę na Kathismę…typowo komercyjna plaża ale zobaczyć chcemy chociaż na krótko.

W Syvocie koło południa panuje sielska, spokojna atmosfera. Jachty cumują, tawerny zbierają pierwszych klientów a my się rozglądamy bo chętnie tu wrócimy na jakąś kolację.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Taka sytuacja

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mamy troszkę chlebka i karmimy rybki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pasuje nam klimat tej wioski, w Vasiliki jest sporo fajnych tawern ale głośno, tłumnie, przy drodze stoliki a tutaj jest tak leniwie jakby świat zapomniał o tym zakątku.

Spacerując zbieramy zaproszenia do kilku tawern więc pewnie tu wrócimy.

Zbieramy się w kierunku plaż…niespodziewanie w stronę w którą zmierzamy zaczyna się chmurzyć, kropić…

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zmiana planów po raz drugi…może miasto Lefkada ale zaraz odpada, chyba nie chcemy dzisiaj dużo jeździć.

To może Aghiofili Beach – polecana przez naszą Marię?....tak:)

Przejeżdżamy przez port w Vasiliki i odbijamy w prawo do góry, początkowo droga ok, częściowo szutrowa, jedziemy ile się da…

Mijamy kamień z informacją…hmm dziwne…nie sądziłam że Aghiofilio jest w takim klimacie…ale zaraz dedukujemy że to musi być znak do innej plaży…zostawimy ją sobie na inny dzień.

Obrazek

Docieramy najdalej jak się da, jest mini parking, dalej piechotą idzie się około 15 minut wśród motyli bo to zagłębie motylowe ale i pająków;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Docieramy do plaży, widok z góry obiecujący i jak widać Taxi Boat tu pływa….ok. 5-6 euro od osoby w obie strony.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Plaża nam się podoba mimo że malutka, jest kilka osób i słońca brak ale czujemy się tu bardzo dobrze.
Jemy coś i hop do wody.
Po odpłynięciu deczko od brzegu, przy skałkach zobaczyliśmy cudowne ryby – bez nurkowania widać było je jak na dłoni, było ich mnóstwo, duże i cudne, kolorowe, neonkowe… coś pięknego!

Niestety nie mamy sprzętu do fotografowania pod wodą…

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To nieplanowane i przypadkowe plażowanie będziemy miło wspominać.

Przypłynęła taxi boat po ostatnie osoby.

My też się zbieramy, czeka nas spacer w górę, mąż ma nadbagaż na tzw. barana, w dół szła dzielnie ale w górę już zmęczona.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Krótki spacer po Vasiliki, lody i wracamy na kolację – to był udany dzień…

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 30.07.2014 10:35

... ooo Syvota - jak tam było cudownie ... w zasadzie mieszkaliśmy nad wioseczką a na dół mieliśmy 2 km ... :D ... bardzo mile ją wspominamy - chociaż aż tak pusto jak na Twoich zdjęciach to już nie było szczególnie podczas naszej ostatniej tam wizyty ... :lol:
... tylko czemu oni zabudowują to wzgórze po drugiej stronie zatoczki ... :( ... mieścinka straci swój klimacik - wielka szkoda ...
kataryniarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kataryniarz » 30.07.2014 10:41

ArliJ napisał(a):Dzień X – 17 czerwca
Obrazek

Kapitalne :mrgreen:
Bardzo klimatyczne miejsca, dopisuję do notatniaka :)
pimar72
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pimar72 » 30.07.2014 10:44

Kod: Zaznacz cały
faktycznie;):):)

fajnie że zajrzałeś:) a gdzie planujesz?:)

Ja w tym roku dzielę wyjazd na dwie części. Najpierw Peljesac, potem Hvar.
Pierwszy etap planuję spędzić aktywnie - BiH, Dubrownik no i oczywiście cały Peljesac, drugi już bardziej stacjonarnie.
Zazdroszczę Ci możliwości wyjazdu poza szczytem sezonu. Na razie u mnie to jest niemożliwe, ale tak jak Ty obawiasz się co będzie za kilka lat, tak ja mam nadzieję, że za te kilka lat spokojnie będę mógł jeździć w czerwcu lub wrześniu.
Magdaz911
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magdaz911 » 30.07.2014 17:49

Czytałam juz kilka Twoich relacji i zdjęcia jak zwykle robią furorę :)
miejsca do plażowania piękne dziewczynki z roku na rok coraz większe
ja w tym roku mimo wszystko Chorwacja po raz trzeci, ale po przejrzeniu Waszych wakacji chce się zobaczyć coś więcej :)
każdy kraj ma swój urok, jesli potrafi się go dostrzec - tak jak w Twoich relacjach :)

pozdrawiam
minimartini
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) minimartini » 30.07.2014 21:53

Aghiofili Beach :hearts: Woow!
Jaka bajeczna jest ta wyspa... Te kramiki, tawerny... No muszę to znowu powtórzyć - raj :D - fotograficzny również :wink:
W Chorwacji jednak 'tego' nie znalazłam (w sensie tej takiej jakby bajkowości)... Może tylko w jakiejś części na Hvarze :)
No i te "inspire me" - mam słabość do takich tabliczek i innych 'inspiratorów' - cała ściana w gabinecie w podobnych hasłach tylko w wersji b/w - jest też: "Collect moments - not things".
Piękne ujęcia! Detale, tak jak uwielbiam...

Pozdrawiam Cię serdecznie

Martyna
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 31.07.2014 07:59

Co Ty robisz z tymi zdjęciami, że one są takie HD i w 3D :?: :mrgreen:
Pięknieeeee!
GREG_G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) GREG_G » 31.07.2014 13:51

minimartini napisał(a):Aghiofili Beach :hearts: Woow!
Jaka bajeczna jest ta wyspa... Te kramiki, tawerny... No muszę to znowu powtórzyć - raj :D - fotograficzny również :wink:
W Chorwacji jednak 'tego' nie znalazłam (w sensie tej takiej jakby bajkowości)... Może tylko w jakiejś części na Hvarze :)
No i te "inspire me" - mam słabość do takich tabliczek i innych 'inspiratorów' - cała ściana w gabinecie w podobnych hasłach tylko w wersji b/w - jest też: "Collect moments - not things".

Martyna

Przesadzasz, wyspa fajna, ale bez achów, po prostu Arli ma takie super podkolorowane zdjęcia :) w mojej relacji tak fajnie Lefkada nie wygląda.
ArliJ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ArliJ » 31.07.2014 14:39

kmichal napisał(a):... ooo Syvota - jak tam było cudownie ... w zasadzie mieszkaliśmy nad wioseczką a na dół mieliśmy 2 km ... :D ... bardzo mile ją wspominamy - chociaż aż tak pusto jak na Twoich zdjęciach to już nie było szczególnie podczas naszej ostatniej tam wizyty ... :lol:
... tylko czemu oni zabudowują to wzgórze po drugiej stronie zatoczki ... :( ... mieścinka straci swój klimacik - wielka szkoda ...

Też tak sobie pomyślałam o tych zabudowaniach, aktualnie ta wioska była taka leniwa, spokojna...klimatyczna..ale jak to wszędzie..kasa, kasa i raz jeszcze kasa wchodzi wszędzie...

Magdaz911 napisał(a):Czytałam juz kilka Twoich relacji i zdjęcia jak zwykle robią furorę :)
miejsca do plażowania piękne dziewczynki z roku na rok coraz większe
ja w tym roku mimo wszystko Chorwacja po raz trzeci, ale po przejrzeniu Waszych wakacji chce się zobaczyć coś więcej :)
każdy kraj ma swój urok, jesli potrafi się go dostrzec - tak jak w Twoich relacjach :)

pozdrawiam

Dzięki:)

wiele relacji na forum pokazuje jak bardzo dużo jeszcze jest do zobaczenia, własnymi oczami:)

Martyna

Mnie też te szyldy zauroczyły, tam własnie sporo tego było u ulicznych sprzedawców pamiątek, myślę nad taką kompozycją ściany w domu:)

Roxi napisał(a):Co Ty robisz z tymi zdjęciami, że one są takie HD i w 3D :?: :mrgreen:
Pięknieeeee!

robię na 2 aparaty:) żartuję :mrgreen:
generalnie to mój test nowego aparatu jak już pisałam, pierwsze zdjęcia nim bo kupiony w maju:)

GREG_G napisał(a):

Martyna

Przesadzasz, wyspa fajna, ale bez achów, po prostu Arli ma takie super podkolorowane zdjęcia :) w mojej relacji tak fajnie Lefkada nie wygląda.

a to kolor wszystko zmienia? :D zauważ że pokazałeś mało zdjęć, trudno żeby porównać tak te relacje bo nie pokazałeś jej takimi oczami jak ja, każdy po swojemu wyspę odkrywa i moja tak wyglądała, Ty może szukałeś czegoś innego i inaczej to pokazałeś albo też aparat słabszy :mrgreen:
generalnie nie ma tu nic w tej relacji co byłoby zakłamane (oczywiście kilka zdjęć jest przerobionych o czym wiedzą Ci co się interesują, ot dla zabawy zdjęciami ale nie zarzucisz chyba że generalnie te plaże i zakątki to nuda i ot zwykła taka sobie wysepka:)?.
GREG_G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) GREG_G » 31.07.2014 15:25

No wysepka super, ale Chorwacja i tak ciekawsza wizualnie jak dla mnie. Wasza Korcula z zeszłego roku to było " to coś" co mi odpowiada. Drugi raz na Lefkadę mnie nie ciągnie. Może straciła urok w lipcu, w sezonie. Ja wolę jak jest tak pusto i dziko jak na Waszych zdjęciach.
A to, że masz takie podkolorowane zdjęcia, to miał być komplement, że takie ładne. Ale komplement mi nie wyszedł.
JoannaG
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoannaG » 31.07.2014 17:27

GREG_G napisał(a):No wysepka super, ale Chorwacja i tak ciekawsza wizualnie jak dla mnie. Wasza Korcula z zeszłego roku to było " to coś" co mi odpowiada. Drugi raz na Lefkadę mnie nie ciągnie. Może straciła urok w lipcu, w sezonie. Ja wolę jak jest tak pusto i dziko jak na Waszych zdjęciach.
A to, że masz takie podkolorowane zdjęcia, to miał być komplement, że takie ładne. Ale komplement mi nie wyszedł.

Ja uważam, że nawet w szczycie sezonu można znaleźć puste i dzikie miejsca, trzeba tylko poszukać. Odejść od ludzi, poszukać mniejszej, odludnej plaży. Wiadomo, że na najpopularniejszych plażach, blisko wejścia i leżaków można zapomnieć o pustce i dzikości. A Czytając Twoją relację, myślę, że Wy chyba ciszy i spokoju nie szukaliście...

Znając Arletkę, to nawet będąc na Lefkadzie na przełomie lipca i sierpnia pokazałaby nam puste i spokojne zakątki ;)

Pozdrawiam
Asia.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Odkryjemy miłość nieznaną...czyli Macedonia i Lefkada 2014 - strona 15
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone