mariusz_77 napisał(a):Trochę późno tu trafiłem...zdjęcia piękne, klimat niesamowity...
baardzo chętnie poczytam i popatrzę
witam w moich skromnych progach:) - fajnie że zajrzałeś i zapraszam do śledzenia
mariusz_77 napisał(a):Trochę późno tu trafiłem...zdjęcia piękne, klimat niesamowity...
baardzo chętnie poczytam i popatrzę
ArliJ napisał(a):Ruszamy w kierunku Grecji, podejmujemy decyzję że jedziemy na przejście graniczne tuż przy Trpejcy i przejedziemy te 90km przez Albanię.
ArliJ napisał(a):Widokowo trasa przepiękna, dużo zieleni, góry, wiosenne kwiaty..coś pięknego…urok psuły tylko stacje benzynowe co krok i patrole policyjne, na odcinku 90 km naliczyliśmy ponad 10!.
Droga jakościowo dużo powyżej oczekiwań, bez wielkiego ruchu, głównie miejscowi a Ci to jeżdżą czym się da:)
tiwa napisał(a):Bardzo ładna relacja. Nie mam teraz czasu, żeby czytać inne (zostawiam na jesienne wieczory), bo piszę własną, ale do Twojej od czasu do czasu zerkam. Pokaż Lefkadę najładniej, może się kiedyś na nią skuszę. Pozdrowienia.
kmichal napisał(a):My jechaliśmy z Ochrydu na Lefkadę trochę inną trasą bo przez Bitolę a potem z autostrady pojechaliśmy do Albanii do Butrintu ...
Ładna jest Albania ale jak dla mnie ta jeszcze niezurbanizowana ta którą pokazałaś na zdjęciach ... natomiast ta druga np. w postaci Sarandy lub Ksamilu to jak dla mnie porażka ... może się mylę bo tylko przejechaliśmy przez te miejscowości w drodze do Butrintu ale niechciałbym spędzać tam wakacji ...
Czekam na cd ...
JoannaG napisał(a):Szkoda, że część macedońska tak szybko minęła...
Zdjęcia jeziora przepiękne, w drodze powrotnej będziemy tamtędy przejeżdżali, więc liczę na podobne widoki Albańska droga też bardzo zachęcająca
Czkam na kuszenie plażami Lefkady
GOLDEN napisał(a):Witaj
Ale relacja.......
Apartament w Macedonii jak Aqwarium
Kościoły przypominały mi widziane w Bułgarii w Nesebarze
Albania.....państwo bunkrów i....mercedesów jak sie okazuje także osiołków
Na Grecję czekam z niecierpliwością zakochany po uszy w tym pieknym kraju (odwiedzony 6 razy)
Lidia K napisał(a):Przez te 8 lat jak były wykorzystywane w transporcie osiołki i konie tak nadal są. Ale chyba zniknęły góry śmieci na poboczach dróg i myjnie samochodowe - czyli młodzi chłopcy z długim wężem i nieustannie lejąca się wodą. Powoli znikają czy raczej mniej widoczne są schrony. Jak widać z Twojego zdjęcia schronu z flagą mają Albańczycy poczucie humoru.
Wspaniałe zdjęcia na których widać, że udaje się Wam całkiem sporo zwiedzać z wciąż małymi dziećmi.
ArliJ napisał(a):
Kierujemy się w stronę Vasiliki, chcemy już być na miejscu…nasz apartament widać już z daleka więc trafiamy z łatwością..........
Darkos napisał(a):Z punktu widzenia podróżnika samochodowego:
Ponti czy Vasiliki to jedno.
Wyobraź sobie, że rok temu poszedłem pieszo z miasta A [Ponti] do miasta B [Vasiliki]
i z powrotem.
A byłem z "małymi" dziećmi [14-16 lat]