Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Odczarowane, Osobiste ... KORFU

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
kkra
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkra » 07.11.2016 17:56

Tronu nie znalazłam
Zapisuję!
Pięknie
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 08.11.2016 15:06

Chciałam napisać tylko, że napisałam odcinek ale się zeżarł :evil: więc strzelam focha i idę gdzie indziej ...
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 08.11.2016 15:43

Widziałam, gdzie pojechałaś, ale to dokończ....
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 08.11.2016 15:48

Potter napisał(a):Chciałam napisać tylko, że napisałam odcinek ale się zeżarł :evil: więc strzelam focha i idę gdzie indziej ...
A kto mi radził, żeby zrobić "kopiuj" zanim klikniesz "wyślij" :roll: :smo:
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 08.11.2016 16:36

Robiłam :evil: :evil: :evil: . Tylko, że tym razem sesja mi się całkiem wzięła i zes.... ała ...

No dobra ... Druga szansa :lol: .

Jak już się nasiedziałam i narozglądałam :D, to wzięłam i zeszłam i pojechałam w dół. W sensie na zachodnie wybrzeże oblukać kilka plaż, zachęcająco opisanych w przewodniku.

A .. i jeszcze dodam, że droga na ten tron Kaisera mimo, że jest dość kręta to całkiem bezpieczna, bo dość szeroka. No i jak na warunki greckie :lol: całkiem dobrze oznakowana ...

Obrazek

Obrazek

No ale jedźmy już na te plaże ...

Obrazek

Obrazek

Pierwsza z nich to oznaczona Blue Flag 8) - Glyfada Beach .

Jedna z najpiękniejszych plaż Wyspy Korfu, położona na jej zachodnim wybrzeżu, w zatoce Glyfada. Piaszczysta plaża ciągnie się przez ok. 2 km. Panują tu dobre warunki do uprawiania sportów wodnych.

No to idźmy zobaczyć, czy faktycznie fajna ...

Obrazek

Obrazek

No faktycznie niezła. Jest bardzo szeroka ... Jest i piasek i głazy. Dla każdego coś miłego :D .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kwaterki ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tylko te ceny serwisu 8O ?! Rozbój w biały dzień. W Santorini za komplet czyli parasolkę i dwa leżaki wołali 3 euro (co nie, Mysza ? :lol: )

Obrazek

Obrazek

Po krótkiej, niestety, kąpieli wyruszam na kolejną plażę ... Tzw. Mirtiotissa Beach, znaną jako plaża nudystów ... :oczko_usmiech:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 08.11.2016 16:56

Potter napisał(a):
Tylko te ceny serwisu 8O ?! Rozbój w biały dzień. W Santorini za komplet czyli parasolkę i dwa leżaki wołali 3 euro (co nie, Mysza ? :lol: )

A nie 5 euro ... :? ,
w sumie to nie pamiętam, bo do nas nic nie wołali ... :lol:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 08.11.2016 19:43

W sezonie na Korfu wołali 8E za komplet. :x
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 08.11.2016 20:43

Mikromir napisał(a):W sezonie na Korfu wołali 8E za komplet. :x

A to niedługo będzie letnia odsłona Korfu i jego plaż :mrgreen:
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 08.11.2016 21:20

piekara114 napisał(a):A to niedługo będzie letnia odsłona Korfu i jego plaż :

Też miałam taką nadzieję :P . Ale ktoś tu sie miga ... 8) .
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 08.11.2016 21:58

Potter napisał(a):

Nie no spoko, bardzo interesująca relacja by była... :roll: Mogłabym podać godziny wydawania śniadania, lunchu, przekąsek i obiadokolacji oraz smaki lodów na all-in... :roll: Rozkład jazdy lokalnych autobusów... :| Cennik w miejscowym biurze podróży... :? Same ciekawe rzeczy... :roll:

Bo w przeciwieństwie do Potter, po przejechaniu autokarem trasy z lotniska do hotelu porzuciłam kategorycznie wstępne plany wypożyczenia samochodu i samodzielnej jazdy po wyspie w szczycie sezonu. :x Szczególnie, że moja towarzyszka podróży zrobiła se prawo jazdy całkiem niedawno i całą jej energię pochłania na razie opanowanie trasy z roboty do domu... :mrgreen: a ja z dzieckiem nieletnim i niewinnym byłam... Nie śmiałyśmy więc podejmować zachowań ryzykownych. :roll: Zamiast tego oglądałam ekwilibrystyczne sztuczki kierowców autokarów :D - bezcenne, gdy mur jest oddalony od każdego z lusterek na grubość lakieru, a z naprzeciwka nadjeżdża właśnie fafnasty autobus do wyminięcia... :mrgreen:

W związku z tym wszystkim właśnie tron Kajzera i wiele innych ciekawych miejsc mogę sobie zobaczyć najwyżej w relacji Potter. :hut: I tego się trzymajmy... :smo: ...bo tych plaż w sezonie chyba byście jednak nie chciały oglądać... :lool:

Ale i tak było trochę fajnie... :oczko_usmiech: :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.11.2016 22:13

Czekam na zdjęcia z Μυρτιώτισσα Beach :oczko_usmiech:
...

Będą? :boss:

Pozdrawiam :papa:

ps.znaczę na mapie Twoje miejsca
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 08.11.2016 22:18

Oczywiście, że zdjęcia bedą... Tylko nie wiem czy takie, jak się spodziewasz :P .
Mikeee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikeee » 08.11.2016 23:49

Tron Kaisera to oprócz miasta Korfu jedyne miejsce, które udało mi się zobaczyć podczas mojego jednodniowego pobytu na wyspie.
Fajne miejsce, ale widzę, że fajnych miejsc jest tam więcej...
pozdrawiam,
M
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 09.11.2016 10:22

Mikromir napisał(a):
Potter napisał(a):

Nie no spoko, bardzo interesująca relacja by była... :roll: Mogłabym podać godziny wydawania śniadania, lunchu, przekąsek i obiadokolacji oraz smaki lodów na all-in... :roll: Rozkład jazdy lokalnych autobusów... :| Cennik w miejscowym biurze podróży... :? Same ciekawe rzeczy... :roll:

Bo w przeciwieństwie do Potter, po przejechaniu autokarem trasy z lotniska do hotelu porzuciłam kategorycznie wstępne plany wypożyczenia samochodu i samodzielnej jazdy po wyspie w szczycie sezonu. :x Szczególnie, że moja towarzyszka podróży zrobiła se prawo jazdy całkiem niedawno i całą jej energię pochłania na razie opanowanie trasy z roboty do domu... :mrgreen: a ja z dzieckiem nieletnim i niewinnym byłam... Nie śmiałyśmy więc podejmować zachowań ryzykownych. :roll: Zamiast tego oglądałam ekwilibrystyczne sztuczki kierowców autokarów :D - bezcenne, gdy mur jest oddalony od każdego z lusterek na grubość lakieru, a z naprzeciwka nadjeżdża właśnie fafnasty autobus do wyminięcia... :mrgreen:

W związku z tym wszystkim właśnie tron Kajzera i wiele innych ciekawych miejsc mogę sobie zobaczyć najwyżej w relacji Potter. :hut: I tego się trzymajmy... :smo: ...bo tych plaż w sezonie chyba byście jednak nie chciały oglądać... :lool:

Ale i tak było trochę fajnie... :oczko_usmiech: :papa:

Prosimy choć o tyle....
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 09.11.2016 10:39

piekara114 napisał(a):
Mikromir napisał(a): Rozkład jazdy lokalnych autobusów... :| Cennik w miejscowym biurze podróży... bo tych plaż w sezonie chyba byście jednak nie chciały oglądać...

Prosimy choć o tyle....

Tylko tyle starczy? - To spoko. :mrgreen: :wink:
Się zrobi. Dla Ciebie prawie zawsze. :smo:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα