Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Odczarowane, Osobiste ... KORFU

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 18.07.2016 12:40

No, cosik ruszyło... :roll:
:oczko_usmiech:
I to nawet tereny, którymi jestem mocno zainteresowana... 8)
Czy wiesz może, czy w samej Paleokastritsie da się znaleźć jakąś taxi boat albo inny niedrogi transport do Chomoi Beach, Rajskiej Plaży? Tak trochę taniej niż łódź ze skiperem po 70E na godzinę :roll: i niekoniecznie coś zmuszającego mnie to poprowadzenia samodzielnie motorówki (nigdy tego nie robiłam 8O choć pan wynajmujący twierdzi, że 90% wypożyczających prowadzi takie cuś pierwszy raz! 8O :roll: ).
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 18.07.2016 12:51

Potter napisał(a):Zapewne jak każdy z Was posiadam na swoim wyposażeniu pewne przedmioty, które zawsze zabieram ze sobą na wyjazdy.
U Myszy są to np. czerwone adidasy Ferrari :D

Do Apulii lecą, ofkors :oczko_usmiech:

Potter napisał(a):A widoki ?

No takie są ...

Obrazek

No super są ... :oczko_usmiech:

Potter napisał(a):Zdjęcia niestety pod słońce ...

Obrazek

Super droga :mrgreen: ,
pojechałaś na dół oczywiście :?:
kkra
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkra » 18.07.2016 13:02

Może w drodze powrotnej wyskoczę z samolotu?
pięknie tam,
zapisuję na za rok :P
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 18.07.2016 13:07

Mikromir napisał(a):Czy wiesz może, czy w samej Paleokastritsie da się znaleźć jakąś taxi boat albo inny niedrogi transport do Chomoi Beach, Rajskiej Plaży?

No tu Ci nie pomogę niestety. Domyślam się, że chcesz tam zabalować cały dzień. Ja takich planów nie miałam . Generalnie w porcie ludki z łódkami nastawione są na około godzinne rejsy po okolicy ze z góry określonym planem. Będziesz musiała zapytać. Ale obawiam się, że na samowolkę jakiegoś rybaka trudno tam liczyć :oczko_usmiech: ...
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 18.07.2016 13:13

Potter napisał(a):
Mikromir napisał(a):Czy wiesz może, czy w samej Paleokastritsie da się znaleźć jakąś taxi boat albo inny niedrogi transport do Chomoi Beach, Rajskiej Plaży?

No tu Ci nie pomogę niestety. Domyślam się, że chcesz tam zabalować cały dzień. Ja takich planów nie miałam . Generalnie w porcie ludki z łódkami nastawione są na około godzinne rejsy po okolicy ze z góry określonym planem. Będziesz musiała zapytać. Ale obawiam się, że na samowolkę jakiegoś rybaka trudno tam liczyć :oczko_usmiech: ...

Dzięki za odpowiedź. W ostateczności taki rejsik też wystarczy. :wink: Choć marzy mi się oczywiście dłuższe plażowanie w tym raju...
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 18.07.2016 18:16

Uwielbiam relacje bez przetłaczającej ilości fotografii autorów i najbliższej rodziny.
:smo:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 18.07.2016 21:51

FUX napisał(a):Uwielbiam relacje bez przetłaczającej ilości fotografii autorów i najbliższej rodziny.

...popieram
...bo te foto jednego obiektu z każdej strony ...wstawiane przez niektórych bywa czasem irytujące :oczko_usmiech:
...jedziemy dalej tym wspaniałym smarcikiem :D
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 19.07.2016 07:13

FUX napisał(a):Uwielbiam relacje bez przetłaczającej ilości fotografii autorów i najbliższej rodziny.

Ale trochę to chyba może być ? Relacja przez to staje się taka bardziej ludzka, a przestaje być przewodnikowa :mrgreen: .
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 19.07.2016 07:18

Potter napisał(a):

Ale trochę to chyba może być ? Relacja przez to staje się taka bardziej ludzka, a przestaje być przewodnikowa :mrgreen: .

Ty z FUX-em nie dyskutuj, bo to maruda straszny jest :smo: , tylko pisz dalej ... :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.07.2016 07:18

Potter napisał(a):

Witam :D

No zwłaszcza jak autorka pozuje w bikini

To męska część "czytaczo-oglądaczy"jest bardziej zadowolona :oczko_usmiech:

Pozdrawiam :papa:
Mikeee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikeee » 19.07.2016 07:58

super zdjęcia, urocze zakątki

Potter napisał(a):Zapewne jak każdy z Was posiadam na swoim wyposażeniu pewne przedmioty, które zawsze zabieram ze sobą na wyjazdy.

to chyba Pumy są...
a ja pamiętam jeszcze u myszy takie czerwone klapki, które towarzyszyły Jej w kilku relacjach :wink:

ciekaw jestem jak se poradziłaś z tą pękniętą spódnicą :lol:
rozebrałaś się do stroju??? 8O

pozdrawiam,
M
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 19.07.2016 08:17

Mikeee napisał(a):super zdjęcia, urocze zakątki

to chyba Pumy są...
a ja pamiętam jeszcze u myszy takie czerwone klapki, które towarzyszyły Jej w kilku relacjach :wink:

Oczywiście, że te czerwone, to Pumki są :mrgreen: ,
a z klapeczkami mam kłopot, bo już nie mam miejsca w tych ogromniastych walizeczkach podręcznych :roll: , no ale może jakoś je upchnę ... :wink:
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 19.07.2016 08:22

mysza73 napisał(a):
Mikeee napisał(a):super zdjęcia, urocze zakątki

to chyba Pumy są...

Oczywiście, że te czerwone, to Pumki są :mrgreen: ,
a z klapeczkami mam kłopot, bo już nie mam miejsca w tych ogromniastych walizeczkach podręcznych :roll: , no ale może jakoś je upchnę ... :wink:

Zostaw tampony :mrgreen: kupisz na miejscu a klapki wejdą :wink:
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 19.07.2016 09:25

tomekkulach napisał(a): No zwłaszcza jak autorka pozuje w bikini

To męska część "czytaczo-oglądaczy"jest bardziej zadowolona :oczko_usmiech:

Bez szans :evil: !
Mikeee napisał(a): ...ciekaw jestem jak se poradziłaś z tą pękniętą spódnicą :lol:
rozebrałaś się do stroju??? 8O

Chciałbyś :evil: ... Albo raczej pożałowałbyś :P ...
Pęknięcie, a raczej rozdarcie było z tylu i ja go nie widywałam :P ... a zresztą kto by się przejmował takimi głupotami jak wokół tak pięknie :mrgreen:
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 19.07.2016 09:28

Beata W. napisał(a):...Zostaw tampony :mrgreen: kupisz na miejscu a klapki wejdą :wink:

Tampony tamponami, ale Myszy nie zmieścił się jej ulubiony szlafroczek i zastanawia się czy z wyjazdu nie zrezygnować :mrgreen: ...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα