ka.rad napisał(a):W tym roku wyruszam 16.08 około 16.00 z okolic Bielska
ka.rad napisał(a):w rzeczy samej już niewiele czasu nas dzieli od wyjazdu
muszę tylko jutro wykupić jakieś ubezpieczenie, załadować kolaskę i pognać te mechaniczne kucyki
jedziesz za darmochęchudziak napisał(a):Witam, 20.08 wyruszamy na swój pierwszy wyjazd do Chorwacji .Jedziemy z okolic Częstochowy i chcielibyśmy jechac raczej krótkim odcinkiem przez Czechy tj E-75 między Cieszynem a Cadca a potem przez Słowację : Zilina,Bratysława ,Wiedeń,Graz,itd. aż w okolicę Trogiru. I w związku z tym mam pytanie czy na ten krótki odcinek trzeba miec czeską winietę.A jeszcze inne pytanie : mam wrażenie ,że większośc z jednej strony preferuje drogę przez Czechy: Ołomuniec,Brno itd a z drugiej pisze że droga gorsza niż w Słowacji i policja mniej przyjazna.No i w związku z tymi rozbieżnościami mamy dylemat jaką trasę wybrac.No i jeszcze kwestia LPG na trasie przez słowację ale spróbujemy pogrzebac na forum i znależc sobie odpowiedz.
Adam,K napisał(a):Nie wiem jak Wy to widzicie, ale dla mnie droga za granicą w Czechach za Cieszynem wygląda na płatną.
Jeżdżę przeważnie przez Słowację, ale pamiętam bodajże dwa lata temu jechałem przez Cieszyn i o ile pamiętam zaraz za naszą granicą był czeski znak "autostrada", więc nie wiem czemu twierdzicie, że jest bez popladku?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi