Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

odbior sms-ow na chorwacji

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pierzaczek
Odkrywca
odbior sms-ow na chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) pierzaczek » 26.04.2007 09:09

pytanie proste - czy dochodza jakies sms-y wysylane z neta - jesli tak to jakich operatorów? A moze sa strony chorwackie gdzie lepij sie zalogowac. Podajcie jakies rozwiazania- Na forum znalazlem opis zeby do dzwonienia kupic u nich klarte telefoniczna wtedy 1 min rozmowy z polska to jest okolo 1 PLN. Moze macie jakies inne tanie rozwiazania??
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 26.04.2007 09:33

..W..CHORWACJI..., bardzo proszę!
Jeśli używac będziesz pl karty sim to wszystkie smsy z Pl dojdą bez problemu. Co do hr bramek sms, to Cię rozczaruję, bo z tego, co kojarzę, nie ma darmowych. Ale jeśli masz pl komórkę, to nie jest Ci to potrzebne. Wysyłasz smsy z pl bramek. Jeśli kupisz kartę jednej z trzech hr sieci komórkowych, to zapewnim nie będziesz miec problemów przy odbieraniu smsów z Pl komórki (no, może z wyjątkiem hr tele2, który tutaj jest operatorem sieci komórkowej).

"Zapodam" Ci stronki hr sieci komórkowych, żebyś mógł porównać cenniki.

http://www.t-mobile.hr/2/20-00-00-00-00.asp

http://www.tele2.hr/

http://www.vipnet.hr/cw/index

Tylko stronka tele 2 nie ma wersji anglojęzycznej, albo ja nie zauważyłam.
Pozdrawiam :D
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 26.04.2007 12:54

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):..W..CHORWACJI..., bardzo proszę!

Dzięki Katarzyno, ze choć Ty, mieszkanka dalekiego kraju, jesteś w stanie stanąć na straży języka polskiego.:wink:

Nie chciałem pouczać, gdyż i tak podpadłem tu co niektórym, lobbując używanie opcji "Szukaj", ale używanie określenia "na Chorwacji" brzmi równie zastanawiająco, jak "na Niemczech", "na Szwecji" czy "na Anglii".

Hmmm..."Pracowałem/am na Anglii"... "Zajadałem/am wurst na Niemczech", a "borówki zbierałem/am na Szwecji"... Pięknie :twisted:

Pozdrawiam
Rafał
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 26.04.2007 13:17

To tak jakby Chorwaci powiedzieli byliśmy na Polsce :lool: :twisted:
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 26.04.2007 13:20

Leszek Skupin napisał(a):To tak jakby Chorwaci powiedzieli byliśmy na Polsce :lool: :twisted:

Chyba na POLCE :twisted:

Pozdrawiam
Rafał
kw
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kw » 26.04.2007 13:21

Leszek Skupin napisał(a):To tak jakby Chorwaci powiedzieli byliśmy na Polsce :lool: :twisted:

dobre!
Jarociniak
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarociniak » 26.04.2007 18:49

Z tego, co zdążyłem się zorientować, to w Chorwacji raczej nie ma takich tanich starterów prepaid jak w Polsce. Jeśli czegoś nie przeoczyłem, to starter kosztuje około 67 zł (T-mobile), więc na kilkudniowy pobyt może to być dość dużo, mimo że dzwonienie do Polski jest wówczas tańsze niż w roamingu.
pierzaczek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pierzaczek » 27.04.2007 20:45

Ogromne podziekówki :)

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne