Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Odbieranie telefonów z Chorwacji w Polsce

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
matio_turbo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) matio_turbo » 07.07.2008 21:03

Niedługo jadę do Chorwacji. Czy jeżeli zadzwonię do znajomego do Polski to czy zapłaci on za tę rozmowę?

Mam telefon na kartę w Erze.
beniu11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beniu11 » 07.07.2008 21:37

Jeśli będzie w tym czasie w kraju to nie :)
kkrzys
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkrzys » 07.07.2008 22:25

W Polsce narazie ,nie płacimy za odbieranie rozmów .Ale plany są. :o
zbynek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbynek » 09.07.2008 23:51

On nie zapłaci, ale Ciebie to będzie kosztowało prawie 5 złotych za minutę
bestia75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bestia75 » 11.07.2008 13:57

No chyba że zrobisz bita do kogoś w kraju,on do Ciebie zadzwoni a Ty odbierzesz to wyjdzie Cie taniej bo 2,5 zł za minute.Tylko ze on tez zapłaci tak jak za krajowe połaczenie z Tobą,no chyba ze ma do Ciebie darmowe to wówczas koszt zamyka sie 2,5 zł/min które ty płacisz.
Taka opcja z robieniem sygnałów i odbieraniem sie najbardziej opłaca.Nic bardziej opłacalnego nie wykombinujesz!!!!!!!!!
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 11.07.2008 14:02

Chyba, że jest mistrzem w wysyłaniu SMSów to wtedy 1 SMS może kosztować ok 60 gr ;) a ile SMSów wyśle w ciągu minuty :?: no na pewno nie za 2,5 ;) bo musiałby wysłać aż 4 SMSy, a to 1 SMS / 15s - NIEWYKONALNE :!: :devil:
bestia75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bestia75 » 11.07.2008 14:50

SMS z CRO do Polski kosztuje 1,5 zł za sztuke:)))
Wcale nie tak tanio:))
ahmed
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ahmed » 12.07.2008 16:26

W orange dziś mi powiedzieli że dzwoniąc z Chorwacji poniosę koszty smsa w wys. 1,50 zł, natomiast minuta połączenia to 2,20 zł.
waldeq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldeq » 12.07.2008 16:57

ahmed napisał(a):W orange dziś mi powiedzieli że dzwoniąc z Chorwacji poniosę koszty smsa w wys. 1,50 zł, natomiast minuta połączenia to 2,20 zł.

Polecam stronę internetową orange http://www.orange.pl/portal/map/map/dis ... id=2625191 Chyba ktoś w orange nie wiedział, że Chorwacja jeszcze nie jest w Unii. Można pokombinować i obniżyć koszty. Polecam usługę wybrane kraje. To chyba wyjdzie najtaniej, pod warunkiem, że to do nas będą dzwonić (żeby było jasne - my w CRO a dzwonią z Polski:))
bestia75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bestia75 » 13.07.2008 22:57

Opcja WYBRANE KRAJE fajna dla osób mających w telefonie DUAL SIM albo dla lubiących chodzić z dwoma telefonami w kieszeni:))Osobiście uważam że to trochę kłopotliwe żeby na wakacjach nosić specjalnie telefon z chorwacką karta aby ktoś z Polski mógł do mnie tanio dzwonić.Ale jeżeli ktoś potrzebuje naprawdę częstych kontaktów to ciekawa propozycja.
waldeq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldeq » 13.07.2008 23:10

bestia75 napisał(a):Opcja WYBRANE KRAJE fajna dla osób mających w telefonie DUAL SIM albo dla lubiących chodzić z dwoma telefonami w kieszeni:))Osobiście uważam że to trochę kłopotliwe żeby na wakacjach nosić specjalnie telefon z chorwacką karta aby ktoś z Polski mógł do mnie tanio dzwonić.Ale jeżeli ktoś potrzebuje naprawdę częstych kontaktów to ciekawa propozycja.

Ej! To nie o to chodzi! To usługa w orange! Mam telefon w tej sieci, uruchamiam usługę i odbieram telefony z Polski za 1,20 PZL. Dzwoniący płaci normalnie a ja tylko te 1,2. W regulaminie wyraźnie napisano, że dotyczy to RÓWNIEŻ rozmów odbieranych w ramach roamingu w kraju, którego numer kierunkowy wybrano. W tamtym roku w Egipcie sprawdziło się to doskonale. Wyszło rzeczywiście tylko 1,2 za minutę odbieranych ale rachunek nabiły mi smsy i mmsy bo tu już nie ma żadnej promocji:)

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone