napisał(a) Mikromir » 23.06.2015 20:40
malgos38 napisał(a):Pani Danusiu - "dobra robota". Bardzo obrazowo i ciekawie przedstawiła pani relacje ze swojego pobytu na Pagu. Wybieram się z rodziną do Chorwacji 6 raz i mam totalny mętlik w głowie. Do tej pory była Środkowa Dalmacja: Omiś, Krvavica, Mala Duba, Sveti Filip i Jakow. Szukamy miejsca z ładnymi widokami, spokojnego gdzie można odpocząć, zrelaksować się a zarazem miejsca dobrego jako baza wypadowa do zwiedzania. Oglądam Pani fotorelację już któryś raz z kolei i zastanawiam się nad wypoczynkiem na wyspie Pag.
Bardzo serdecznie pozdrawiam.
Bardzo dziękuję za miłe słowa.
Szósty raz do Chorwacji, wow, to rzeczywiście najwyższy czas na... wyspy.
Do dziś pamiętam pierwsze niesamowite wrażenie jakie zrobiła na mnie wyspa Pag, gdy wybrałam się tam na wycieczkę z Filipa-Jakova właśnie. W kolejnym roku musiałam na niej spędzić przynajmniej część wakacji... Potem był Hvar... Teraz będzie Brač... Wyspy mają w sobie coś tajemniczego, innego niż stały ląd, czas tam tak nie pędzi, a miejscami w ogóle jakby się zatrzymał...
P.S. Jaka ja tam pani - my tu wszyscy na ty jesteśmy, więc po prostu jestem Danka. gusia-s napisał(a):Tu się nie ma co zastanawiać tylko trzeba jechać bo Pag z roku na rok zarasta zielskiem a taki zielony Pag to już nie to samo
Zdecydowanie nie to samo. Zielony to może być Hvar albo jakaś inna Korčula, ale Pag? Cały jego urok w tym, że tam ciągle...
nic ni ma.