Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Od nowicjuszy dla nowicjuszy

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
damianołódź
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) damianołódź » 22.06.2013 17:30

vaclav napisał(a):9 lipca wybieramy się we dwoje po raz pierwszy do Chorwacji, dokładnie do Podgory.

A My będziemy w Podgorze od 30.06 do 14.07. Może spotkamy się na jakiejś kawce, piwku...
Chętnie podzielimy się z Wami naszą skromną wiedzą na temat Chorwacji. Ostatni raz byliśmy tam, 2 miesiące temu, a za tydzień jedziemy już 6ty raz, we wrześniu pewnie też pojedziemy
Hajduk - Dinamo na tym meczu muszę być.
Dżejan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dżejan » 22.06.2013 18:58

@vaclav, z Podgory będziesz zadowolony, dobry wybór,
ja też na pierwszy raz rok temu wybrałem Podgorę,
plaże ładne, baza wypadowa super, blisko Biokovo i sw. Jura
na Brać i Hvar też
a najważniejsze co zabrać to kartę kredytową
wszystko płaciłem kartą a kuny na drobne zakupy wyciągałem z bankomatu
aha, wziąłem jeszcze 600 euro na kwaterę i akurat tyle zapłaciłem...
pozdrawiam
vaclav
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) vaclav » 23.06.2013 13:44

kojacek napisał(a):350 pokazuje swą "prędkość" po tym, jak np naświetlam coś ~30s, później muszę poczekać podobną ilość czasu aby zobaczyć efekt, a 600 nie dość, że ma używalną czułość 3200 to po naświetlaniu np 30s zdjęcie pokazuje się po 1 do kilku sekund. Poza tym karty SD są łatwiej czytane bez przejściówek przez komputery niż CF ;)

Robiłem wiele nocnych fotografii (w tym nieba) poczciwym 300D i doskonale znam ten ból, puszka ta była jeszcze wolniejsza niż 350D, coś strasznego :( 600D jest wystarczająco szybki, ale to, co cenię w nim chyba najbardziej, to szybkość gotowości do cyknięcia po włączeniu aparatu - coś cudownego. No i możliwość kręcenia w HD, która jest rozszerzalna po wgraniu Magic Lantern - polecam!

kojacek napisał(a):
vaclav napisał(a):Odnośnie fotografii IR, czyli podczerwonej - lojalnie uprzedzam... [ciach!]

Dziękuję za informacje :)

Polecam się! :)

damianołódź napisał(a):A My będziemy w Podgorze od 30.06 do 14.07. Może spotkamy się na jakiejś kawce, piwku...

Jak już się nieco ogarniemy na miejscu, to bardzo chętnie spotkamy się na wieczornym piwku :) Na priv wysłałem Ci namiar do ewentualnego kontaktu :) Pozdrawiam!

Dżejan napisał(a):@vaclav, z Podgory będziesz zadowolony, dobry wybór (ciach)

Dzięki za rady. Z podróżą na Jurka zastanawiamy się jak to ugryźć - wleźć pieszo pewnie nie damy rady, a za pierwszym razem nie wybieramy się własnym autem. Zastanawiamy się jakie istnieją szansę, aby gdzieś u podnóży złapać po prostu stopa, a potem ewentualnie zejść o własnych siłach :) Orientuje się ktoś jak często ktoś decyduje się na wjazd na tę piękną górę?
Dżejan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dżejan » 24.06.2013 20:21

na nogach to nie radzę
ale jeżdżą tam wycieczki busami bo się z nimi mijałem
ale nie wiem skąd i kto organizuje
ale możesz popytać w Podgorze, są tam jakieś biura turystyczne
aha, przypomniałem sobie, wynajmowali tam skutery też i można było na nich wyjechać chyba
Poprzednia strona

Powrót do Chorwackie ABC

Od nowicjuszy dla nowicjuszy - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone