Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Od Morza Jońskiego po Adriatyk

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 27.07.2010 10:22

Odcinek pierwszy czyli ... powrót na ziemię :wink:

I może jeszcze tani kryminalny podtytuł: Motywy zdrady :oczko_usmiech:

Tak, tak, to niestety już koniec tegorocznego urlopu. Koniec plaży, błogiego lenistwa i śmierci budzika. Koniec smarowania uszu kremem z ogromniastym filtrem :lool: i sprawdzania czy oby plamy od słońca mi na twarzy nie wyskoczyły (te paskudztwa wyskakują mi nad ustami w taki wredny sposób, że wyglądają jak wąsy!!!! :evil: ). Koniec "męki" w upale i wspinania się po setkach schodów. Koniec głaskania cykad po pleckach i patrzenia na ogrom morskiej przestrzeni. I nawet samochód po przekroczeniu polskiej granicy witając polskie drogi zastrajkował w postaci awarii zamku do schowka co poskutkowało interwencją w serwisie. Teraz trzeba otrząsnąć się z urlopowego snu, wytrzeźwieć z marzeń i zacząć odliczanie upływu kolejnego roku.

A jeszcze nie tak dawno "walczyłam" z pakowaniem, ostatnimi zakupami i zastanawiałam się nad tym czy dobrze robię zdradzając mój ukochany Primosten.

A zaczęło się tak. Gdzie w tym roku na urlop i dlaczego do Primosten? :mrgreen: :lool: Bo przecież nie bylibyśmy sobą gdybyśmy tej możliwości nie brali jako pierwszej pod uwagę. Wysyłam więc maila do naszej ulubionej kwatery do Ivo Sozy i .... niestety nie ma wolnych miejsc w naszym terminie... :cry: To jak zwykle nasza wina bo mieliśmy rezerwować już w marcu, potem w kwietniu, następnie tuż przed weekendem majowym, a w sumie maila wysłałam po powrocie ze zlotu w Jankowie. Skutek taki, że Primosten popłynął niczym fala powodziowa po moim regionie...

Zatem gdzie? Już rok temu zastanawiałam się nad odwiedzeniem greckiego wybrzeża. Plany były różne. Najpierw napaliłam się na Korfu i Paleokastritsę, potem był pomysł Lefkady i Vassiliki, a jeszcze później zaświtała Parga na lądzie.
And the winner is .... Primosten. Ale tak było rok temu, a teraz...

Któregoś dnia jedząc śniadanie i oglądając dziennikarską papkę z kraju i ze świata ujrzeliśmy greckie strajki, zamieszki i turystyczną apokalipsę tego kraju. W kolejnych dniach zaproszeni goście mówili jak straszny w tym kraju kryzys, a ceny paliw szybowały niczym wiosenne dmuchawce w niebo. Z kolei przedstawiciele biur turystycznych uspokajali przerażonych klientów, że ta sytuacja nie dotknie kurortów, a hotele to przecież takie enklawy, do których życie z zewnątrz praktycznie nie dociera. W portalach informacyjnych nagle jak grzyby po deszczu zaczęły być pokazywane uroki helleńskich plaż jakby licytując swą urodę. Gdy to wszystko oglądałam, dosłownie śmiałam się z tych wszystkich ludzi i mówiłam sobie - jaki idiota pojedzie teraz do Grecji. Przecież nawet w razie jakiegoś wypadku czy nagłej choroby ubezpieczenia turystyczne są tak formułowane, że w kraju gdzie dochodzi do rozruchów czy niepokojów społecznych ubezpieczyciel może się na mnie przysłowiowo "wypiąć". I tak ironicznie pukając się w głowę pytam się mojego męża - to gdzie w tym roku jedziemy? A on mi na to, że może sprawdźmy tą Grecję bo jak zaczęli tak rezygnować z rezerwacji to może i ceny kwater trochę spadły? :devil: No i tym sposobem znalazł się taki idiota w mojej osobie, który zaczął najpierw wysyłać maile z zapytaniami, potem zarezerwował, a potem nawet wpłacił zaliczkę za dwuosobowe studio w Pardze nad wybrzeżem Morza Jońskiego. Tak oto został wybrany główny cel naszych tegorocznych wakacji. Główny, bo w sumie do rozplanowania pozostawał jeszcze jeden tydzień, który miał być spędzony albo jak dwa poprzednie w Grecji, albo w Czarnogórze, albo w Chorwacji.

I tak 27 maja na 39 stronie wątku dotyczącego kalendarza wyjazdowego na rok 2010 pojawiło się moje straszne wyznanie o zdradzie:

meeg napisał(a):ups.... w tym roku zdradzam mój ukochany Primosten... :oops:

wyjeżdżam 4 lipca do Grecji do Pargi na 12 dni do 17 lipca, a potem na tydzień może Czarnogóra albo Chorwacja i Cavtat ale to okaże się w trakcie wyjazdu.
Środek lokomocji - granatowy ford mondeo combi.

cdn. (tylko nie wiem jeszcze kiedy) :wink: :papa:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 27.07.2010 10:29

meeg napisał(a):cdn. (tylko nie wiem jeszcze kiedy) :wink: :papa:

Cześć Meeg.
Może kolejne wpisy (a nie wątpie, że się pojawią) zmotywują Cię do dalszej pracy nad relacją.
Ja napewno zaczekam.
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 27.07.2010 10:35

Meeg już nadaje!!! :lol: :lol: :lol: ALE SIĘ CIESZĘ!!! I już wszyscy wiemy, że narracja będzie CUDOWNA!!! :D
Dobrze, że już jesteś!!! :hearts:
marsylia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marsylia » 27.07.2010 10:47

meeg napisał(a):
cdn. (tylko nie wiem jeszcze kiedy) :wink: :papa:

Byle szybko :lol:
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 27.07.2010 10:48

Jestem, zasiadam i czekam z niepokojem na ciag dalszy. A zapowiada sie ... oj zapowiada niezmiernie cieakwie.
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 27.07.2010 10:48

Po takim wstępie to ja czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy :)
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 27.07.2010 10:55

Ojej, wyszłam na chwilę, a tu już wpisy :lol:

Motywacja rzecz święta :mrgreen: i dzięki wielkie Wam wszystkim za nią.

Specjalnie zaczęłam relację bo to ma mi dać przysłowiowego kopa w .... (opalone 4-literówki :lool: ) i zmotywować do przebrania fotek, powrzucania ich na te wszystkie serwerownie i jeszcze myślę jak to zrobić z filmikami aby niektóre rzeczy były do obejrzenia - ale "się zobaczy" w trakcie.

Dziękuję za pisemne i duchowe wsparcie i do następnego odcinka :papa: :hearts:
monia85
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia85 » 27.07.2010 11:57

Zapisuję się na czytanie i oglądanie 8)
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 27.07.2010 13:20

Cześć Magda !

Motywy zdrady (czytaj:zajęta kwatera) po części ... uzasadnione :wink:

Grecja? - nie leżała (no, może przez chwilę, kiedy oglądałam piękne zdjęcia kolegi baha77 z gazetowego forum) i dalej nie leży w kręgu moich zainteresowań (moich, czego nie mogę powiedzieć o Moim Kochaniu)

Relacja meeg - skądby nie była - jest warta poczytania!

A więc pisz, wklejaj i ... "poruszaj" obrazkami :D

Pozdraviam serdecznie z Białegostoku
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 27.07.2010 13:38

Meeg nie obijaj się i pisz :!: :!: i wklejaj 8O
Byle dużo :D
My już też po urlopie :cry: niestety
ElciaS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ElciaS » 27.07.2010 14:05

Miło będzie poczytać i pooglądać,dawaj,dawaj dalej.
ufokking
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ufokking » 27.07.2010 15:17

Tez się wpisuje i czekam 8)
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 27.07.2010 21:57

meeg napisał(a):
Specjalnie zaczęłam relację bo to ma mi dać przysłowiowego kopa w .... (opalone 4-literówki :lool: ) i zmotywować do przebrania fotek

Hm .... znaczy latałaś Madzia po FKK-plażach :?:
Już się nie mogę się doczekać efektu przebierania tych fotek :lol: :lol: :lol:
:papa:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 27.07.2010 22:04

Wspomnienia o opalonych 4 literach rodzą w niektórych takie emocje,
że zaczynają się powtarzać ... :devil:

Pamiętaj, wojan, że to może być kwestia ilości zużytego materiału,
a nie bytności w pewnych miejscach ...

Pozostając w oczekiwaniu na c.d. Madzi ... Meegi ... :lol:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 27.07.2010 22:05

Meeg, ja też zapisuję się do czytelni i już nie mogę się doczekać, jak rozwinie się ta zdrada :twisted:
Następna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone