Chris_M napisał(a):Zauwayłem, że w ostatnich latach standardowym wyposażeniem dużej części jachtów stał się wożony na pokładzie dziobowym nadmuchiwany jednorożec, zazwyczaj w kolorze różowym
Myślę, że i Was to nie ominie
pomorzanka zachodnia napisał(a):Dobrze, że jeszcze kąpiel się udała. Gdy jestem w Chorwacji to dzień bez kąpieli ciężko mi zaakceptować. Mimo że wcale nie jestem jakimś pływakiem.
Kapitańska Baba napisał(a):...........
Nie, nie, nie!!! Żadnych flamingów czy jednorożców No chyba że komuś odpłynie i go spotkamy na drodze - zbieramy takie śmieci z wody, mamy pokaźną kolekcję
Kapitańska Baba napisał(a):U nas wszyscy poza mną się kąpią. Ja - raz na cały rejs
abovo napisał(a):Kapitańska Baba napisał(a):...........
Nie, nie, nie!!! Żadnych flamingów czy jednorożców No chyba że komuś odpłynie i go spotkamy na drodze - zbieramy takie śmieci z wody, mamy pokaźną kolekcję
Cześć. Do czego wam jest ta kolekcja. Po wodzie pływa tego sporo, ostatnio nawet jakby więcej.
"abovo"]
Cześć.
Do czego wam jest ta kolekcja. Po wodzie pływa tego sporo, ostatnio nawet jakby więcej. Co roku zbieramy tego kilka sztuk, w tamtym trafiły się dwie dmuchane piłki, jedna gumowa oraz jeden olbrzymi różowy łabędź. Znajdujemy plażę z dzieciakami i oddajemy te zabawki. Po co je taskać do domu? Skoro się nie podobają.... Chyba.
Fascynująca opowieść.
Pozdro.
Chris_M napisał(a):A ja bym radził zmianę terminów rejsów na choć trochę wcześniejsze bo w drugiej połowie września woda w Adriatyku już jest dosyć chłodna.
Ja czarteruję łódki zazwyczaj w lipcu, bo jest taniej niż w sierpniu, ale woda już jest ciepła, więc spędzamy w niej sporo czasu, choćby ciągnąc się za rufą na holu
PS: Właśnie zdałem sobie sprawę tego, że moja rada jest spóźniona, gdyż najwyraźniej sama już wcześniej doszłaś do tego wniosku, bo przecież w 2019 r. żeglowaliście w sierpniu!
Chris_M napisał(a):Nam do niczego one nie są potrzebne, ale coraz więcej ludzi pływa rodzinnie i na pokładach jachtów jest coraz więcej dzieci, więc rodzice kupują te "jednorożce" dla dzieci, zwłaszcza dla dziewczynek
"CROberto"]Słońca nie było , ale ...nudy chyba też
Taka chmura, potrafi pobudzić wyobraźnię
Zawsze z przyjemnością patrzę, na stary Split a nocny w szczególności
Mnie nie jest tak smutno ,że to ostatni dzień rejsu...
Kolejna wyprawa, przecież pojutrze....
Kapitańska Baba napisał(a):"CROberto"]Mnie nie jest tak smutno ,że to ostatni dzień rejsu...
Kolejna wyprawa, przecież pojutrze....
Jak to pojutrze???? Jutro ruszamy
elka21 napisał(a):Kapitańska Baba napisał(a):"CROberto"]Czy już dzisiaj można rezerwować miejsca, na jutrzejszy rejs