Re: Od Breli az po Tucepi, co wybrac? ... wybralismy Podgore
napisał(a) Agulek777 » 30.07.2014 14:49
Byłam w Podgorze w zeszłym roku i również mogę szczerze polecić. Nocowaliśmy w Caklije, a na spacery chodziliśmy do centrum. Caklije spokojne, właściwie jedna linia brzegowa, deptakoulica i plaża. Jeden sklep, ze trzy może cztery restauracje.
Do centrum jakieś -10-15 min spacerkiem. A tam już troszkę więcej ludzi, o wiele więcej knajpek, restauracyjek, kramików. Wszędzie płasko. Atrakcje dla dzieci też były, aczkolwiek moje dziecię miało 1,5 roku, więc specjalnie się nie rozglądaliśmy, ale był np. taki dość duży dmuchany zamek na wodzie, gdzie dzieciaki skakały i zjeżdżały.
Promenada jest bardzo fajna, długa aż do samej mariny.
Plaże fajne i płaskie. Parę razy zamiast w Caklije byliśmy właśnie w centrum na plaży, wprawdzie więcej ludzi, ale mimo to bardzo fajnie.
Byłam też w Tucepi i Baśce Vodzie. Tą ostatnią uwielbiam z sentymentu, bo to był nasz pierwszy raz, ale faktycznie jeśli nie mieszkamy w pierwszej linii brzegowej to potem teren się wznosi, co wiąże się ze wspinaczkami mniejszymi lub większymi.
Tucepi jest raczej płaskie, co z drugiej strony powoduje, że jak mamy apartament w drugiej czy trzeciej linii brzegowej to nie mamy zaś widoku na morze.
Reasumując, polecam Podgorę, ale nie mam też nic przeciwko pozostałym dwóm miejscowością. My w tym roku wybieramy się właśnie do Tucepi:))