Czarno na białym widać,że ni chu,chu znaczy ni chmurki nad CRO i nie wiadomo skąd miałyby nadejść w najbliższej przyszłości :
I taka jest sprawdzalność prognoz pogody.
hepik napisał(a):Czarno na białym widać,że ni chu,chu znaczy ni chmurki nad CRO i nie wiadomo skąd miałyby nadejść w najbliższej przyszłości :
pascalek napisał(a):hepik napisał(a):Czarno na białym widać,że ni chu,chu znaczy ni chmurki nad CRO i nie wiadomo skąd miałyby nadejść w najbliższej przyszłości :
Myślę, że te chmurki w okolicy Alp powinny się w 24 godziny wyrobić z dotarciem do Chorwacji. Zwłaszcza że tunele już otwarte w obie strony
pascalek napisał(a):hepik napisał(a):Czarno na białym widać,że ni chu,chu znaczy ni chmurki nad CRO i nie wiadomo skąd miałyby nadejść w najbliższej przyszłości :
Myślę, że te chmurki w okolicy Alp powinny się w 24 godziny wyrobić z dotarciem do Chorwacji. Zwłaszcza że tunele już otwarte w obie strony
Jo_Anna napisał(a):E, tam, strasznie panikujecie Jak jechałam 5.06 to też dłuższe prognozy były deszczowo-pochmurne, nawet miało być stosunkowo chłodno. I co? Było fantastycznie! Dwa razy deszcz - raz w nocy, raz po południu jakieś 2 godziny, trochę chmurek przez pierwsze dwa dni, ale słońce się przez nie i tak sączyło, więc byłam nawet zadowolona, że uniknę spalenia. Pełne słońce przez cały dzień z 30 stopniami było chyba tylko przez dwa dni, co w końcu było cokolwiek męczące. Generalnie jednak pamiętam ten tydzień słonecznie, ale bez znojnego skwaru. Myślę, że jeśli nawet na mapach prognozy jest deszcz, to może pokropić tylko trochę, a i tak w ciągu dnia będzie 80% słońca... Nie przejmujcie się tak tymi mapami
pozdrav
natuchna napisał(a): ...takie wpisy są budujące.!
Tylko prognoza 80% szans na deszcz nie wiem czy na descz 1-2h czy na cały dzien lania...
janniko napisał(a):natuchna napisał(a): ...takie wpisy są budujące.!
Tylko prognoza 80% szans na deszcz nie wiem czy na descz 1-2h czy na cały dzien lania...
Natuchna.
Trochę to zależy od tego jakie masz plany:
1. czy planujesz bardziej zwiedzać piękne miejsca Chorwacji...
2. czy raczej w jednym miejscu plażować, kąpać się i wygrzać się do syta!
3. czy pół na pół - trochę zwiedzania i trochę plażowania z kąpielą...
Jeśli wariant 1, to jedź i nie przejmuj się zupełnie, bo tak jak piszą poprzednicy, zwiedza się o wiele lepiej w pochmurne dni.. skwar nie doskwiera
Jeśli wariant 3, to hm... można zaryzykować
Jeśli wariant 2, to ZMIEŃ PLANY!, bo wrócisz wku.. na na maxa i znielubisz piękną Chorwację!
Jeśli możesz, to po prostu zmień termin i pojedź np. tydzień później.
Jeśli nie możesz zmienić terminu to wal do Grecji!!!
Tam jest taniej, pogoda na pewno będzie lepsza (zresztą prognozy są lepsze), a morze na 100% jest cieplejsze. Im bardziej na południe, tym lepiej. Ale w zupełności wystarczy ci Olimpic Beach! Tam jest super. Przemierzasz od Paralii do Kokino Nero i na pewno znajdziesz coś dla siebie. Można śmiało jechać w ciemno!
Albo Bułgaria, bo prognozy tam b. ładne!
pozdrawiam i życzę mądrej decyzji i udanego wypoczynku!
dess.dess.75 napisał(a): ...Bądźcie optymistami CRO to nie PL tam słońce świeci zawsze a deszcz pada rzadziej niż w naszym kraju
natuchna napisał(a):Piszesz o tym jak było ...nie piszesz o tym jakie były prognozy przed wyjazdem i jak sie sprawdzała pogoda, więc ...