vazyl napisał(a):Masło maślane.
Czyli - FULL HOLESTEROLL!!!
Oj nie zdrowo, nie zdrowo!
hrehor napisał(a):Ja płacę ubezpieczenie do Cro na 15 dni dla 4 osób w tym 2 dzieci jedno ma gratis w Warcie okolo 145zł plus 20 zł za zieloną kartę.
szary779 napisał(a):Mój znajomy ubezpieczał samochód w Liberty i bardzo się zdziwił kiedy otwarła mu się maska w czasie jazdy i zbiła szybę (o stresie nie wspomnę)a w OWU nie było to ujęte więc nici z odszkodowania.Sam również chciałem zmienić ubezpieczyciela na jakiś direct ale po przeczytaniu przestróg ludzi którzy mieli kłopoty z odzyskaniem kasy pozostałem w starym PZU,choć może trzeba czasem trochę poczekać na pieniążki ale nie robią wyimaginowanych problemów.
jasneze napisał(a):
No ale jak bierzesz tylko obowiązkowe OC, to tylko trzeba iść tam gdzie jest najtaniej i nie kombinować za dużo.
parrot napisał(a):Przecież właśnie jestem bardzo wyraźnym przykładem zadającym wprost kłam postawionej przez Ciebie tezie! Wziąłem właśnie najtańsze OC, bo mojej szesnastolatki nie ubezpieczy AC ani assistance żadne towarzystwo, więc bez kombinowania miało być najtaniej. A wyszła d..a! Trzeba dopłacić ok. 200PLN za dwutygodniową zieloną kartę...
vazyl napisał(a):Ale przecież nie jedziesz pierwszy raz do Chorwacji, jak i nie pierwszy raz kupujesz OC. Przecież wystarczy zapytać u ubezpieczyciela na jakich zasadach wydają ZK. Ja dopłacam 10pln.
parrot napisał(a):Zamarzyła mi się podróż do Czarnogóry, BiH, Serbii - więc niezbędna jest zielona karta.
jasneze napisał(a):Jesli masz jakies obawy co do ubezpieczenia w dirkctach to jest na to jedna rada, trzeba czytać OWU
woka napisał(a):......... dopisuję ( jako, że temat nie jest mi obcy).
Najbardziej "ludzkie" jak na nasze warunki i przyzwyczajenia ubezpieczenie oferuje właśnie PZU.
Inni może i mają "tańsze" jednak taniej ponieważ gwarantują mniej.
Dla "tyranów pracy" polecam żmudną pracę jakim jest zestawienie ofert i cen. Fakty same mówią za siebie.
.
parrot napisał(a):2. Pierwszy raz spotykam się z sytuacją, że do wykupionego OC zielonej karty nie dostanę wcale - po prostu mDirect nie oferuje takiego ubezpieczenia
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko