parrot napisał(a):Krystof napisał(a):nie kumam ... zielona nie jest bezpłatna???
"zielona" nie jest bezpłatna. Przynajmniej nie w mBanku. Mało tego - mBank w ogóle jej nie wydaje - nawet odpłatnie. Niektóre towarzystwa dają ją w pakiecie z OC za niewielką odpłatnością - np. 20pln, inne zupełnie gratis - tylko nie mBank. Dlatego napisałem tę przestrogę, by nikt ponownie się nie naciął jak ja.
Dzięki za rady - poszukam jakiegoś brokera, może co poradzi.
janniko - odpowiedź poszła
Piotr D napisał(a):mam OC w Liberty, ZK gratis , taniej i lepsze warunki niż w PZU(zdziercy!!!!)
Piotr D napisał(a):mam OC w Liberty, ZK gratis , taniej i lepsze warunki niż w PZU(zdziercy!!!!)
vazyl napisał(a):Proza zycia. OC ma być jak najtańsze, ale inne opcje (NW, AC, Assitance) już nie, bo właśnie tymi innymi opcjami ratujemy nasz własny tyłek.
janniko napisał(a):A może by tak ubezpieczyć się w Libertas-AutoMaryja!?
Ponoć w przypadku zejścia śmiertelnego poza granicami Polski gwarantują darmowe lawetowanie pod drzwi św. Piotra.
Ale dalej to już trzeba samemu sobie radzić.
Rodzina, która ewentualnie przeżyje ma zagwarantowane darmowe nieszpory w intencji poszkodowanego oraz odpust przez trzy nowenny.
Aha.. i za szczególną opłatą gwarantuje się przewóz zwłok do kraju w trumnie obitej moherem.
woka napisał(a):vazyl napisał(a):Proza zycia. OC ma być jak najtańsze, ale inne opcje (NW, AC, Assitance) już nie, bo właśnie tymi innymi opcjami ratujemy nasz własny tyłek.
Amen ..... czyli sama prawda.
Szkoda tylko, że wiele osób daje się naciągać na uroki reklamy i błędnie myśli ...... że zaoszczędziło. ( na dodatek trąbia o tym na prawo i lewo jacy to ONI zapobiegliwi)
Owszem, zaoszczędziło jednak pod warunkiem, że w okresie ubezpieczenia nic się nie wydarzyło. Jednak przyjmując taki bieg - po co się ubezpieczać.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko