Hej,
W związku z uruchomieniem obwodnicy Wiednia mam pytanie. Czy są jakieś dodatkowe opłaty prócz winiet? Mam tu na myśli np. jakieś opłaty tunelowe itp.
tommyl napisał(a):Witam,
chciałbym spytać czy ktoś jechał B50 tak by ominąć obwodnice Wiednia. Podejrzewam że droga lepsza niż nasze autostrady, ale ogólnie jak się tamtędy jedzie?
Czasowo wychodzi o 11 min dłużnej ale 20km krócej. Ważne by korki ominąć, choć nie wiem czy to takie istotne w moim przypadku bo będę jechał w środa/czwartek i to w nocy.
dzięki za info
Ciekawa propozycja. Z mapy wynika że jest tam kilka tuneli. Wszystkie są bezpłatne?gralec napisał(a):polecam za Wiedniem zjechać na drogę S35 i potem S6 na Graz trasa lepsza niż A2 na Graz mniej kręta i dużo bardziej widokowa i gratka dla lubiących tunele (drugi co do długości tunel Austri)-Darmowy
gonzo napisał(a):anteekk napisał(a):Hej,
W związku z uruchomieniem obwodnicy Wiednia mam pytanie. Czy są jakieś dodatkowe opłaty prócz winiet? Mam tu na myśli np. jakieś opłaty tunelowe itp.
Którędy jest ta obwodnica Wiednia .
Bodzio napisał(a):gonzo napisał(a):anteekk napisał(a):Hej,
Którędy jest ta obwodnica Wiednia .
Końcówka autostrady A5 z północy na południe po wschodniej stronie Wiednia, obwodnica S1 i dalej S2 następnie przechodzi w A23
dids76 napisał(a):Nie taka nowa, w ubiegłym roku już była. Od Mikulova w m. Schrick zaczyna się A5 (Nord Autobahn), na węźle "Eibesbrunn" łączy się z obwodnicą S1 (Winer Aussenring Schnellstrasse ), potem łączy się z S2 (Winer Nordrand Schnelstrasse), ta przechodzi w autostradę A23 (Sudosttangente)
Wszystko odczytane z Google Maps i osobiście przejechane w tym i ubiegłym roku
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi