Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Obwodnica Wiednia

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anteekk
Autostopowicz
Obwodnica Wiednia

Nieprzeczytany postnapisał(a) anteekk » 17.07.2011 12:16

Hej,
W związku z uruchomieniem obwodnicy Wiednia mam pytanie. Czy są jakieś dodatkowe opłaty prócz winiet? Mam tu na myśli np. jakieś opłaty tunelowe itp.
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 17.07.2011 13:02

Owszem w Austrii są opłaty tunelowe, jednak nie dotyczą one obwodnicy Wiednia.
Wszystkie informacje znajdziesz tutaj:
forum/viewtopic.php?t=17828
Zachęcam do korzystania z opcji "szukaj".
aro_40
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aro_40 » 17.07.2011 15:51

anteekk napisał(a):Hej,
W związku z uruchomieniem obwodnicy Wiednia mam pytanie. Czy są jakieś dodatkowe opłaty prócz winiet? Mam tu na myśli np. jakieś opłaty tunelowe itp.

na obwodnicy nie masz żadnych opłat
tommyl
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tommyl » 29.07.2011 11:53

Witam,

chciałbym spytać czy ktoś jechał B50 tak by ominąć obwodnice Wiednia. Podejrzewam że droga lepsza niż nasze autostrady, ale ogólnie jak się tamtędy jedzie?

Czasowo wychodzi o 11 min dłużnej ale 20km krócej. Ważne by korki ominąć, choć nie wiem czy to takie istotne w moim przypadku bo będę jechał w środa/czwartek i to w nocy.

dzięki za info

Obrazek
Krisku
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krisku » 29.07.2011 13:53

[quote="tommyl"]Witam,

chciałbym spytać czy ktoś jechał B50 tak by ominąć obwodnice Wiednia. Podejrzewam że droga lepsza niż nasze autostrady, ale ogólnie jak się tamtędy jedzie?

Czasowo wychodzi o 11 min dłużnej ale 20km krócej. Ważne by korki ominąć, choć nie wiem czy to takie istotne w moim przypadku bo będę jechał w środa/czwartek i to w nocy.

dzięki za info

Witaj.
Śmigaj śmiało przez Wiedeń(obwodnicą). Żadnych problemów nie ma. A jeśli jedziesz nocą to wcale się nie zastanawiaj. Ja zawsze jadąc do HR jadę w nocy i mogę Ci polecić jazdę obwodnicą. Szybko, gładko i bez stresu. Wybór należy jednak do Ciebie. Co do B50 nic nie mogę powiedzieć bo nigdy nią nie jechałem.
Pozdrawiam i udanego wypoczynku. Ja już jestem po.
Daral7
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daral7 » 29.07.2011 19:42

tommyl napisał(a):Witam,

dzięki za info

Obrazek

jedziesz z 03.08/04.08 ? gdzie ? ja tez jade w tym terminie , wyjazd 19.00 z bielska-białej- potem zwardoń, bratysława, wiedeń, itd
gralec
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gralec » 29.07.2011 20:48

polecam za Wiedniem zjechać na drogę S35 i potem S6 na Graz trasa lepsza niż A2 na Graz mniej kręta i dużo bardziej widokowa i gratka dla lubiących tunele (drugi co do długości tunel Austri)-Darmowy
desperadek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) desperadek » 30.07.2011 15:23

gralec napisał(a):polecam za Wiedniem zjechać na drogę S35 i potem S6 na Graz trasa lepsza niż A2 na Graz mniej kręta i dużo bardziej widokowa i gratka dla lubiących tunele (drugi co do długości tunel Austri)-Darmowy
Ciekawa propozycja. Z mapy wynika że jest tam kilka tuneli. Wszystkie są bezpłatne?
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 30.07.2011 15:51

Gralec pokaż tą trasę dokładnie ..ale wydaje mi sę że za tunel przed Grazem nie potrzebnie zapłacimy.. więc jaki sens zjeżdzać z A2 ..
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 30.07.2011 15:59

Którędy jest ta obwodnica Wiednia . :?:
Bodzio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bodzio » 30.07.2011 23:11

gonzo napisał(a):

Końcówka autostrady A5 z północy na południe po wschodniej stronie Wiednia, obwodnica S1 i dalej S2 następnie przechodzi w A23
bezelek_89
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bezelek_89 » 31.07.2011 07:59

we wrześnie jak jechałem od Mikulova przez Wiedeń, Graz do Leibnitz (tam jest stacja Shell) to nie płaciłem dodatkowo - tylko winieta ;)
a nie wjeżdżałem do samego Wiednia - cały czas autostradą:)
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 31.07.2011 08:43

Bodzio napisał(a):
gonzo napisał(a):

Końcówka autostrady A5 z północy na południe po wschodniej stronie Wiednia, obwodnica S1 i dalej S2 następnie przechodzi w A23

Patrzę na Google maps i nie bardzo umiem znaleźć tą niby nową obwodnicę. Mówimy o trasie z Mikulov-Graz ?
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 31.07.2011 09:35

Nie taka nowa, w ubiegłym roku już była. Od Mikulova w m. Schrick zaczyna się A5 (Nord Autobahn), na węźle "Eibesbrunn" łączy się z obwodnicą S1 (Winer Aussenring Schnellstrasse ), potem łączy się z S2 (Winer Nordrand Schnelstrasse), ta przechodzi w autostradę A23 (Sudosttangente)
Wszystko odczytane z Google Maps i osobiście przejechane w tym i ubiegłym roku :wink:
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 31.07.2011 10:51

dids76 napisał(a):Nie taka nowa, w ubiegłym roku już była. Od Mikulova w m. Schrick zaczyna się A5 (Nord Autobahn), na węźle "Eibesbrunn" łączy się z obwodnicą S1 (Winer Aussenring Schnellstrasse ), potem łączy się z S2 (Winer Nordrand Schnelstrasse), ta przechodzi w autostradę A23 (Sudosttangente)
Wszystko odczytane z Google Maps i osobiście przejechane w tym i ubiegłym roku :wink:

Dokładnie jest już otwarta od dłuższego czasu dla mnie nic nowego, jak był skręt w prawo na Pragę , Brno to ja nie skręcałem tylko jeździłem prosto.
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi