Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Obwodnica Wiednia S1 - Masakra! Moja krew ku przestrodze...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 15.11.2006 15:48

aneta_jacek napisał(a):A kto wie czemu na Austriaków mówią niektóry "kasztany" ???

Mieszkałem kiedyś w Austrii więc temat rozpoznałem. Tak jak napisała Gratkorn to się wiąże z faktem że oni autentycznie wpierdzielają kasztany (fuj!) - pełno jest budek gdzie można je nabyć, coś jak u nas obwarzanki. Natomiast hasło "Kasztany" jako określenie Austriaków jest chyba popularne tylko u Polaków mieszkających w Austrii. Poza tą populacją nie spotkałem się z używaniem tego słowa na określenie Austriaków, choć być może również inne nacje używają tego określenia. W każdym razie dla każdego Polaka mającego jakieś związki z Austrią każdy Austriak to Kasztan coś jak u nas na Niemca mówi się Szwab vel Szkop
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 20.11.2006 19:09

pietro napisał(a):Niezawodny ,też uwazam ze skroili cię po całości -coś nie lubią nas tam i ciekawe dlaczego??

Informacja dla wszystkich podróżujących na trasie Warszawa-Katowice/i na odwrót/na odcinku Rawa Mazowiecka -Piotrków Trybunalskin jezdzi sobie taka bordowa Nubira na czarnych łódzkich blachach-spotkanie z panami z tego auta nie należy do najszczęśliwszych chwil naszego zycia :cry: :wink:

Szkoda ze JACEK tego nie przeczytał.

Czytałam ja ale on prowadził ........

10 pkt, 400 zł Prawda co pisze Piotr.
czarne blachy LFO.
Użytkownik usunięty
Piractwo

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.11.2006 15:01

Austriacy oglądają pewnie TVN Turbo i program pt."UWAGA PIRAT"Polecam wszystkim!
Pozdrawiam :lol:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 03.12.2006 21:10

Maciej napisał(a):Współczuję przygody, co do zdjęć z foto to są prawie całkowicie nieszkodliwe. Wykroczenia (a takimi są przekroczenia prędkości) nawet w UE nie są transgraniczne (czyli np. Niemcy nie mogą domagać się kary w Polsce-czytaj przysyłać mandatów do PL). Jedyna możliwość zapłacenia za fotkę to kontrola na granicy jeszcze w tym kraju w którym złamaliśmy przepisy.
PozdraV

No to spróbuj wjechac do Czech :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 06.12.2006 23:19

łoo matko "580 eu",a jeszcze dzisiaj w pracy sobie myślałem,że w na wakacje 2007 pojade przez Wiedeń,jak sie naczytałem co nam słowacy szykuja ze zmianą przepisów...Wracam do trasy Zwardoń,Bratysława,Csorna,dalej kawałek Słowenii i HR...
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 06.12.2006 23:26

Haweł napisał(a):łoo matko "580 eu",a jeszcze dzisiaj w pracy sobie myślałem,że w na wakacje 2007 pojade przez Wiedeń,jak sie naczytałem co nam słowacy szykuja ze zmianą przepisów...Wracam do trasy Zwardoń,Bratysława,Csorna,dalej kawałek Słowenii i HR...

Haweł - a po co Ci ten kawałek Słowenii do szczęścia :?: :D
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 07.12.2006 07:49

Haweł - a po co Ci ten kawałek Słowenii do szczęścia :?: :D[/quote]

Bo jak jade zachodnimi Wegrami,tj.droga nr 86,to jade Mosonmagyarovar,Csorna,Szombathely,Kormend,granica Redics-10-15 km Slowenii i przekraczam granice z HR w Mursco Sredisce.
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 07.12.2006 08:55

Bo jak jade zachodnimi Wegrami,tj.droga nr 86,to jade Mosonmagyarovar,Csorna,Szombathely,Kormend,granica Redics-10-15 km Slowenii i przekraczam granice z HR w Mursco Sredisce.

Ja się już w granice nie pchałem i leciałem kawałek dalej i przekaraczałem Hu - Hr w Letenye
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 07.12.2006 09:05

Ja się już w granice nie pchałem i leciałem kawałek dalej i przekaraczałem Hu - Hr w Letenye[/quote]

To robisz male kolko,troche km nadrabiasz.Przez Slowenie jedzie kolo 10-15 km i HR.
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 07.12.2006 10:02

wiem że parę km się nadrabia ale praktycznie prawie zaraz wskakujesz na autostradę no i masz 1 granicę do przekraczania mniej :D
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 07.12.2006 10:38

[quote="rich72"]wiem że parę km się nadrabia ale praktycznie prawie zaraz wskakujesz na autostradę no i masz 1 granicę do przekraczania mniej :D[/quote

Tu masz racje z autostrada,ale w dzisiejszych czasach na przejscia graniczne nie ma co nadawac,przechodzi sie bez problemu...Moze w tym roku odbije na Nagyk...zobacze.
]
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 07.12.2006 10:41

A jeszcze jedno,czy w Nagyk... jest stacja paliw zeby ON zatankowac ? Chyba ze trzy lata tamtedy nie jechalem,wiec nie wiem co tam teraz jest.
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 07.12.2006 11:05

Haweł - nie zwracałem uwagi - leciałem z Polski ostatnie tankowanie przed Ustroniem - następne w Karlovacu :?
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 07.12.2006 12:30

Ja wolę jechac autostradami i troche postać w korku i na granicach, ale mieć cały samochód. Czytałem na forum kilka postów o sarenkach na Węgrzech a sam kiedyś w lesie rozbiłem samochód-wskoczył mi jelonek. Cały przód był do roboty. We Wiedniu jak i w austrii radzę jechać troszkę uważniej i nie powinno byc problemu. Jak będziemy szaleć, to w naszym wspaniałym kraju też się możemy mocno zdziwić. Przykład TVN Turbo i programu "Uwaga Pirat" byj jak najbardziej na miejscu. Również polecam. :)
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 07.02.2007 16:37

Jelenie z reguły są lepiej widoczne niż nieoznakowane radiowozy :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Obwodnica Wiednia S1 - Masakra! Moja krew ku przestrodze... - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone