Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Obwodnica Budapesztu

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pawelli
Mistrz Świata FIFA
Obwodnica Budapesztu

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 14.06.2011 19:38

Gdzieś mi się obiło o uszy że na ukończeniu jest obwodnica Budepesztu i nie trzeba już wjeżdzać do samego miasta.
Wie ktoś coś na ten temat ?
Pepe12345
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pepe12345 » 14.06.2011 19:47

pawelli napisał(a):Gdzieś mi się obiło o uszy że na ukończeniu jest obwodnica Budepesztu i nie trzeba już wjeżdzać do samego miasta.

Wie. Google maps też wie.
gemidow
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gemidow » 14.06.2011 19:54

Wschodnia obwodnica jest zrobiona, ale zachodnia chyba nie. Ktoś, kiedyś, gdzieś pisał, że jest w budowie
CoolSwimmer
Odkrywca
:)

Nieprzeczytany postnapisał(a) CoolSwimmer » 14.06.2011 20:47

Dalej nie wiem jak jechać przez Budapeszt :(
gemidow
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gemidow » 14.06.2011 21:54

Ja będe jechał przez centrum bo obwodnica się dokłada chyba ok 40km. Z tym, że będe jechał wieczorem ok godz. 20-22 i mam nadzieje, że juz będzie spokój na drodze. Jesli ktos miałby jechać w czasie największego ruchu to wariant jazdy obwodnicą ma sens.
Wyjazd w czwartek o 9 rano :D :D :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 15.06.2011 06:53

Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 15.06.2011 08:49

gemidow napisał(a):Ja będe jechał przez centrum bo obwodnica się dokłada chyba ok 40km. Z tym, że będe jechał wieczorem ok godz. 20-22 i mam nadzieje, że juz będzie spokój na drodze. Jesli ktos miałby jechać w czasie największego ruchu to wariant jazdy obwodnicą ma sens.

Ja robię podobnie, z tym, że w niedzielę. Obwodnica mi się nie opłaca, szczególnie , że jadę do Slavoniji.
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 15.06.2011 20:09

gemidow napisał(a):Ja będe jechał przez centrum bo obwodnica się dokłada chyba ok 40km. Z tym, że będe jechał wieczorem ok godz. 20-22 i mam nadzieje, że juz będzie spokój na drodze. Jesli ktos miałby jechać w czasie największego ruchu to wariant jazdy obwodnicą ma sens.

Też tak planuje jechac jak Ty.
Choć zawsze po przejeździe przez to miasto - nie chcę ponownie przez nie przejeżdzać ....
Pozostaje zaufać automapie ;)
gemidow
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gemidow » 15.06.2011 22:12

Ja rozmyslam by po wjeździe do miasta od razu kierować na zachód. W ten spośób chyba nie jade przez ścisłe centrum (tak mi się wydaje) więc może będzie mniejszy ruch. Tam jest chyba jakiś nowy most bo na maps google on jest a na mojej nawigacji (MIO) nie ma, ale ona nie jest doskonała...
Wyjazd juz za 10 godzin :)
tamtam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tamtam » 16.06.2011 07:51

pawelli napisał(a):Gdzieś mi się obiło o uszy że na ukończeniu jest obwodnica Budepesztu i nie trzeba już wjeżdzać do samego miasta.

Byłem dwa miesiące temu w Budapeszcie.
Jadąc od północy wjedź na wschodnią obwodnicę, możesz wjechać bez względu na to czy jedziesz po wschodniej czy zachodniej stronie Budapesztu - najszybciej i najbezpieczniej.
Budapeszt w nocy jest dość ruchliwym miastem, do tego światła, fotoradary...

Jadąc autotradą od strony zachodniej tj od Bratysławy skręć wcześniej w prawo wkierunku południowo-wschodnim i omiń Budapeszt autostradą. Ja tak zrobiłem kilka lat temu jak jechałem do Chorwacji.
Google na pewno pokażą Ci w którym miejscu skręcić.

Pozdrav
pam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pam » 16.06.2011 21:17

Bocian napisał(a):

Ja robię podobnie, z tym, że w niedzielę. Obwodnica mi się nie opłaca, szczególnie , że jadę do Slavoniji.

Bocian, zapychasz autostradą do Pecsu, czy mijasz ten krótki kawałek?
bzyq74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bzyq74 » 17.06.2011 10:38

gemidow napisał(a):Wschodnia obwodnica jest zrobiona, ale zachodnia chyba nie. Ktoś, kiedyś, gdzieś pisał, że jest w budowie

Podpytałem Węgrów.
Odcnek od M2 do N11 (przez Dunaj jest gotowy) - ale to tylko 2km.
Odcinek N11-N10 - gotowy nie wcześniej niż w 2016.
Odninek N10-M1 - nie wiadomo - budowa może się rozpocząć w 2020r.
Także jeszcze poczekamy :D

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone