Mosqito napisał(a):MWN napisał(a):Melduję się z Orebica; jak widać dla mnie droga już za mną, jedynie tylko z powrotem tradycyjnie. UWAGA: A 1 jest gotowa do Ploce! a w Słowenii powinnmo do wakacji być gotowa cała autostrada a tylko jedcen odcinbek 10 km nie bądzie jeszcze gotowy. Tak więc płacenie za winietę będzie miało więcej sensu!
Dwa pytanka jeśli pozwolisz:
1. Piszesz że A1 jest do Ploce. To znaczy że w Ravcy nie trzeba już zjeżdżać na lokalną drogę ? Ostatnie newsy były takie że A1 jest do Ravcy, potem kawałek lokalnymi przez Vrgorac a przed samym Ploce kawałek ekspresówki od węzła Ploce 2 do Ploce 1.
2. O której autostradzie w Słowenii piszesz i o jakim odcinku 10 km. Między czym a czym ?
Pozdrawiam i miłego wypoczynku.
\
No więc jueszcze raz: w ploce jest oznakowqany wyraźnie zjazd na A1 i kierunek SWplit i Zagreb i auta tam jeżdżą. sam nie jechałem, bo jechałem z Sarajeva przez Metkowic, za 10 dni pojadę to dam za to głowę.
A w Słowenii w warsztacie Toyoty (klocki) powiedzieli, że cała do granicy z Cro ma być LADA dzień gotowa oprócz ostatnich 10 km, więc będzie dziura między gra Cro, slo. Sam widziałem ten ostatni już istniejący odcinek; pewenie do lipca będzie gotowy na 100%. Więcej jak wrócę