Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Obwodnica Budapesztu

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pawlop
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawlop » 31.05.2009 13:59

Między innymi dlatego jadę przez Węgry, żeby nie kupować winietek. Gdybym chciał kupować winietki to pojechałbym przez Austrię.
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 31.05.2009 14:15

Nie rozumiecie mnie w ogóle. Nie chodzi o oszczędzanie na winietkach, tylko o w miarę szybkie przemieszczenie się z Wrocławia do Sarajeva! To jest przez Węgry 1150 km i jeżeli nikt mi nie wytłumaczy jak tam się jeździ czy autostrady są w komplecie, to będę jechał przez Austrię i kupię oczywiście winietę słoweńską!
mich
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mich » 31.05.2009 14:47

MWN napisał(a):
mich napisał(a):moj post dotyczył tylko obwodnicy budapesztu, nie calej twojej planowanej trasy. wcale nie jestem pewien czy jazda obwodnicą to dobry pomysł...

To co proponujesz?

proponuje rozważyć jazdę przez centrum. popatrzeć na plan miasta, wybrać najkrótszą droge i już. jak się da jechac w weekend albo chociaż tak zeby nie byc o 15.00 w miescie. i jadąc kierować sie numerami dróg na drogowskazach. albo nawigacją.
Marek358
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek358 » 09.06.2009 23:24

Może ktoś wie ile kosztują węgierskie winiety?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.06.2009 23:32

Marek358 napisał(a):Może ktoś wie ile kosztują węgierskie winiety?

Cennik

Polecam też poczytać FAQ :D
Marek358
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek358 » 09.06.2009 23:44

Janusz Bajcer napisał(a):
Marek358 napisał(a):Może ktoś wie ile kosztują węgierskie winiety?

Cennik

Dzięki!
Czyli za 4-dniówkę wychodzi coś koło 25 zł jeżeli dobrze wyliczyłem...

Czy ja dobrze rozumiem z tego wątku, że połączenie M1 i M7 jest problemowe?
Czy cała M1 i M7 są dwujezdniowymi autostradami? Pytam bo na różnych mapach różnie to wygląda...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.06.2009 23:59

W podanym cenniku jest mapka, jeśli aktualna to między M1 i M7 brak odcinka obwodnicy ale drogi na Węgrzech są dobrze oznaczone i nie powinno być problemu dostania się z M1 na M7.

M1 nie jechałem, ale to autostrada od strony Wiednia, więc na pewno na całej długości jest dwupasmówką.
M7 jechałem w zeszłym roku, od Budapesztu do Gorican cały czas dwupasmówka, odcinek od Balatonu do granicy z Cro to niedawno oddana część autostrady M7.
Dlatego na niektórych mapach może nie być pokazana w całości.
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 15.06.2009 07:58

Mam pytanie - czy ktoś kojarzy - w którym miejscu na M0 jest jakiś sympatyczny parking, dobre żarełko (niech będzie nawet junk food). Mnie się wydaje, że właśnie tam był jakiś McDonald, ale gdzie dokładnie i czy na pewno przy M0 - to nie wiem :D .
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 15.06.2009 10:47

MWN napisał(a):Nie rozumiecie mnie w ogóle. Nie chodzi o oszczędzanie na winietkach, tylko o w miarę szybkie przemieszczenie się z Wrocławia do Sarajeva! To jest przez Węgry 1150 km i jeżeli nikt mi nie wytłumaczy jak tam się jeździ czy autostrady są w komplecie, to będę jechał przez Austrię i kupię oczywiście winietę słoweńską!

Do Sarajeva raczej przez Węgry,
Z Budapesztu droga nr 6 na południe.
No Chyba że autostradami to Bratysławy do Budapesztu , później autostradą do Lentye i dalej Chorwacką autostradą w stronę Belgradu, lub M7 do Serbii i później do Sarajewa.
Ale te opcje autostradowe są wg bez sensu w wariancie węgierskim.
Więc jednak A/SlO
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 15.06.2009 13:08

Jechałem przez Budapeszt-Siofok (moczenie nóg w Balatonie)-Udvar-Slav Samac-Maglaj-Doboj-Sarajewo.
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 16.06.2009 15:40

Melduję się z Orebica; jak widać dla mnie droga już za mną, jedynie tylko z powrotem tradycyjnie. UWAGA: A 1 jest gotowa do Ploce! a w Słowenii powinnmo do wakacji być gotowa cała autostrada a tylko jedcen odcinbek 10 km nie bądzie jeszcze gotowy. Tak więc płacenie za winietę będzie miało więcej sensu!
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 16.06.2009 19:25

MWN napisał(a):Melduję się z Orebica; jak widać dla mnie droga już za mną, jedynie tylko z powrotem tradycyjnie. UWAGA: A 1 jest gotowa do Ploce! a w Słowenii powinnmo do wakacji być gotowa cała autostrada a tylko jedcen odcinbek 10 km nie bądzie jeszcze gotowy. Tak więc płacenie za winietę będzie miało więcej sensu!

Dwa pytanka jeśli pozwolisz:
1. Piszesz że A1 jest do Ploce. To znaczy że w Ravcy nie trzeba już zjeżdżać na lokalną drogę ? Ostatnie newsy były takie że A1 jest do Ravcy, potem kawałek lokalnymi przez Vrgorac a przed samym Ploce kawałek ekspresówki od węzła Ploce 2 do Ploce 1.
2. O której autostradzie w Słowenii piszesz i o jakim odcinku 10 km. Między czym a czym ?
Pozdrawiam i miłego wypoczynku.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.06.2009 20:52

Podłączę się tez z pytaniem do MWN: jak się jechało obwodnicą Budapesztu :?: chyba, że pojechałeś inną drogą.
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 17.06.2009 15:32

Jechałem przez Zagrzeb i tradycyjnie, nieco dalej ale na pewno szybciej!
A1 do ploce nie jechałem, ale byłem i widziałem rozjazd i znaki na Zagreb i to wszystko działa! Były tam też auta!
Marek358
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek358 » 17.06.2009 23:23

Jak lepiej ominąć Budapeszt jadąc z M1 do M7 - trasą 81 czy 82?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone