Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Obwodnica Budapesztu

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mich
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mich » 29.05.2009 09:01

co do tankowania - bo widzę ze kolega pyta - na przejsciu nowym nie ma stacji. do stacji po chorwackiej stronie starego przejscia trzeba by jechać pod prąd autostradą - nie polecam ;)
pam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pam » 29.05.2009 09:46

A co Wy tak musicie koniecznie tankować na granicy? To 15 km przed albo za, już się nie liczy?
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 29.05.2009 10:13

Nigdy jeszcze nie jechałem przez Budapeszt, teraz muszę bo najpierw do Sarajeva. Jak rozumiem obwodnica pomoże mi od strony Bratysławy na południe w kierunku granicy chorwackiej na drogę na Osijek przejechać bez "wstępowania" do centruma miasta.
pam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pam » 29.05.2009 10:23

MWN napisał(a):Nigdy jeszcze nie jechałem przez Budapeszt, teraz muszę bo najpierw do Sarajeva. Jak rozumiem obwodnica pomoże mi od strony Bratysławy na południe w kierunku granicy chorwackiej na drogę na Osijek przejechać bez "wstępowania" do centruma miasta.

W zeszłym roku jechałem pierwszy raz przez Budapeszt od przejścia Śahy. Jechałem w nocy i nie było żadnego problemu z przejechaniem przez centrum Bud. Oczywiście w tamtą stronę pomyliłem się zanim załapałem że trzeba patrzeć na znaczki M7 a nie na nazwy miejscowości. Ale z powrotem. przejazd przez Bub. to 20 minut do pół godziny.
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 29.05.2009 11:56

Ja ciągle pytam, czy obwodnica Budapesztu jest kompletna i pozwala bez wjeżdżania do miasta przejechać z jego Północno-zachodniej strony (od Bratysławy) do południowej przy wyjeździe w stronę Osjeku w Chorwacji (przejazd przez Biely Monastir czy jakoś tak podobnie).
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.05.2009 12:21

MWN napisał(a):Ja ciągle pytam, czy obwodnica Budapesztu jest kompletna i pozwala bez wjeżdżania do miasta przejechać z jego Północno-zachodniej strony (od Bratysławy) do południowej przy wyjeździe w stronę Osjeku w Chorwacji (przejazd przez Biely Monastir czy jakoś tak podobnie).

Z tym odcinkiem M0, o który pytasz są problemy :cry:
kw
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kw » 29.05.2009 12:28

Janusz Bajcer napisał(a):
MWN napisał(a):Ja ciągle pytam, czy obwodnica Budapesztu jest kompletna i pozwala bez wjeżdżania do miasta przejechać z jego Północno-zachodniej strony (od Bratysławy) do południowej przy wyjeździe w stronę Osjeku w Chorwacji (przejazd przez Biely Monastir czy jakoś tak podobnie).

Z tym odcinkiem M0, o który pytasz są problemy :cry:

Czekaj, Janusz... MWN-owi chodzi chyba o dojazd M1 (od Bratysławy)
A od M1 już obwodnica idzie stroną południową.

Krzysztof
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.05.2009 12:42

Może jeszcze coś takiego wyjaśni jak jest tą M0

http://motorways-exitlists.com/europe/h/m0.htm
kw
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kw » 29.05.2009 13:02

Tego akurat nie pamiętam, czy po M0, ale przejazd z M1 na Dunaujvaros
jest poza miastem, no może na dalekich peryferiach.
A o to chyba MWN chodziło?

Krzysztof
mich
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mich » 29.05.2009 13:14

żeby zaspokoić MWN do końca nich jeszcze wypowie się ktos, kto przejechał tę trase jak się po niej jedzie. ja jechałem ze dwa lata temu obwodnicą buadpesztu i wspominam ją jako niekończący sie, nieruchomy korek ciężarówek. przez centrum tez jedzie sie czasem ciężko, zwłaszcza około 14 - 17 ale zwykle sie jedzie, nie stoi. za to w sobote lub niedziele przejazd zajmuje pół godzinki, miasto jest puste. jeżdze przez budapeszt od kilku lat zwykle 4 razy do roku, zawsze przez centrum.
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 30.05.2009 20:19

No, mniej więcej wiem: od M1 od Bratyslawy poprzez M0 do M6 na południe do granicy z Cro. Są jakieś kawałki w budowie, część zaznaczona jako gotowe w 2008 roku, część w 2009 roku. Nie do końca wiem, co tu jest prawdą a co nie i ile na tej trasie jest autostrady, a ile nie. Kupiłem nowiutką mapę Węgier, ale widać dane na niej nie takie aktualne, stąd moje rozterki.
mich
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mich » 31.05.2009 12:14

moj post dotyczył tylko obwodnicy budapesztu, nie calej twojej planowanej trasy. wcale nie jestem pewien czy jazda obwodnicą to dobry pomysł...
pawlop
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawlop » 31.05.2009 12:49

Czytam i czytam i mam coraz więsze wątpliwości z tym przejściem w Letenye. Jadąc drogą 86 i bez winiety na węgierskie autostrady, to jeżeli do samego przejścia prowadzi autostrada to znaczy, że nie da się przejechać do Chorwacji nie wjeżdżając na autostradę Węgierską.
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 31.05.2009 13:34

mich napisał(a):moj post dotyczył tylko obwodnicy budapesztu, nie calej twojej planowanej trasy. wcale nie jestem pewien czy jazda obwodnicą to dobry pomysł...

To co proponujesz?
gordipi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gordipi » 31.05.2009 13:56

1530 Forintów za winietkę to nie są przerażające pieniądze. Kup winietkę i problem z głowy. :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone