Re: obwodnica i zielona karta
napisał(a) Piotr53 » 17.10.2010 20:38
A czy to jest tylko obwodnica na mapie, czy już istnieje ??? Jechałeś M0 całą długością, są remonty, czy jest już otwarta w całości. Pytam, bo są różne opinie... Jedni piszą, że się nie opłaca, kto inny, że jedzie się bez problemów. Wracałem końcem lipca przez centrum i niestety ponad 1,5h jazdy.
Pozdrawiam.[/quote]
Jechałem we wrześniu. 4-go do Chorwacji, 12 do Polski. Skrót przy Godolo został otwarty w sierpniu. Mogłeś o nim nie wiedzieć. Zresztą i tak byś nim nie pojechał. Nie był jeszcze oddany. Na mapach ja jeszcze nie widziałem trasy E31 (Godolo - M0). M0 owszem jest na mapach, ale nie w całości.
Proponuję ci przeglądać taką mapę:
www.maps.google.pl
Wpisujesz trasę od - do. Wyznacza ci trasę a na niej jak "najedziesz" sobie kursorem na trasę możesz ją przeciągać i wyznaczać dowolną drogę jaka ci pasuje. Z boku będziesz miał podaną długość trasy i jej opis.
Obwodnica istnieje w rzeczywistości. Jest otwarta na całej swojej długości. Przy zjeździe musiałem tylko uważać bo jeszcze trwały małe roboty drogowe a i tak przestrzeliłem zjazd. Nie było to problemem. Za może 2 km. byłem już na M7 i śmigałem w kierunku Balatonu.
Owszem, opinie są różne. Jednym skraca, jednym wydłuża drogę. Wszystko zależy od ciebie. Chcesz jechać obwodnicą to jedziesz. Chcesz jechać przez Budapeszt też jedziesz. Ale w tej drugiej wersji nie masz żadnej pewności że trafisz na spokojny przejazd (bez korków) przez miasto. Ja jechałem z Lublina przez Koszyce, Miszkolc do Splitu i wiedziałem wcześniej (dzięki forum) o zjeździe na Godolo (na drogę E31) w kierunku M0 i dalej na M7. Drogę powrotną pokonałem w takiej samej konfiguracji czyli obwodnicą najpierw z M7 - M0 - E31 - M3 do Lublina. jechałem bez problemów, bez korków, bez ruchu wahadłowego itd. Na całej długości obwodnicy nie było dużego ruchu ani żadnych innych niespodzianek. Wszystko odbyło się bezproblemowo.
W razie pytań pisz. Postaram się odpowiedzieć szczegółowo na ile będę potrafił.
Pozdrawiam
Piotr