Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Obuwie ochrnne dla 2-latka

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Zibi27
Globtroter
Obuwie ochrnne dla 2-latka

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zibi27 » 19.05.2004 09:13

Witam wszystkich
Pierwszy raz wybieram sią z żoną i dzieckiem do Chorwacji. Wiem, że plaże są tak kamieniste i dotego jeżowce dlatego należy używać obuwia ochronnego. Dla siebie kupiłem takie bez problemu ale mam problem z moim małym synem. Może ktoś miał też taki problem ze swoim dziekiem i jakoś go rozwiązał. Czekam na pomoc.

POZDR
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.05.2004 10:01

Zibi27 napisał(a):Witam wszystkich
Pierwszy raz wybieram sią z żoną i dzieckiem do Chorwacji. Wiem, że plaże są tak kamieniste i dotego jeżowce dlatego należy używać obuwia ochronnego. Dla siebie kupiłem takie bez problemu ale mam problem z moim małym synem. Może ktoś miał też taki problem ze swoim dziekiem i jakoś go rozwiązał. Czekam na pomoc.

POZDR

Problem rozwiąże się sam na miejscu - na każdym straganie przy plaży kupisz dla dziecka buciki w jakim będziesz chciał kolorze. PZDR
Bruno
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bruno » 19.05.2004 10:04

W tamtym roku kupiłem dla córeczki takie buciki...supersprawa pod spodem guma na wierzchu materiał , ściągane sznureczkiem bardzo wygodne...ale gdzie ja je kupiłem ???
albo: DEICHMANN albo MAKRO (Bydgoszcz)
ewa.z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa.z » 19.05.2004 10:13

W Polsce też można kupić takie obuwie na bazarach, w CCC. Trzeba poszukać. Na pewno znajdziesz.
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 19.05.2004 10:24

Zibi27 napisał(a):Witam wszystkich

POZDR

takie sandalki mozna tez kupic w Poslce- wygladaj jak sandalki z gumy tylko ze sa przezroczyste, rozowe, niebieski... Mozna je kupic w sklepach sportowych (takze z Marketach sportowych np Decatlon ale w zwyklych tez).. tylko trzeba sie pytac o sandalki do kompeli.
Co do kamyczkow to nie sa ona tak straszne.. ja i moje dziecko biegalismy boso.. a ja nawet kladlem sie na nich i nic mi nie weszlow kregoslup.... sa one grobne i okragle. Co do jezowcow to nalezy byc ostroznym... ale bez paniki- tam gdzie ja bylem (Brela) do glebokosci gdziec 2,5m nie bylo zadnego - a wiadomo ze na tej glebokosci czlowiek juz nie chodzi po dnie- sa one generalnie "przyklejone" do duzych skal i kamieni... im mniejsze tym prawdopodobienstwo spotkania ich jest mniejsze- ale nie nalezy teo oczywiscie lekcewazyc bo nieuwaga moze zepsuc pobyt.

Piotr
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 19.05.2004 10:37

ja kupilem mojej maludzie w zeszlym roku zajzwyklejsze gumowo plastikowe sandalki, takie przejszrzyste w odcieniu żoltym są także w innych kosztowalo mnie to 15 zł.
Piotr Lutynski
Cromaniak
sandalki

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 19.05.2004 10:48

Tak oto wygladaja takie sandalki na nózkach mojej coreczki :D

Obrazek

a tych butów nie polecamy do kąpieli...
Obrazek

Piotr
Ostatnio edytowano 19.05.2004 17:19 przez Piotr Lutynski, łącznie edytowano 25 razy
slawekk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekk » 19.05.2004 10:51

Moim zdaniem najlepsze bez względu na wiek są zwykłe, kryte buty typu "tenisówki".
Polecam kryte ze względu na to, że w wodzie mogą być ostre skałki a poza tym drobny żwirek nie wsypuje się do butów i nie uwiera.
Gumowa podeszwa tenisówek nie jest śliska i na tyle sztywna, że nie czuć nierówności.
Buty w zasadzie nadają się tylko na jeden wyjazd, bo sól z wody strasznie je niszczy.
ewa.z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa.z » 19.05.2004 12:53

Ale tenisówki są długo mokre, po platiku czy gumie woda szybko spłynie. Poza tym trzeba je codziennie dokładnie płukać, bo robią się sztywne od soli.
sirk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sirk » 19.05.2004 12:54

Nasz trzylatek miał coś w stylu trampek i świetnie zdały one egzamin. :D
kd
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kd » 22.05.2004 19:16

Bruno napisał(a):W tamtym roku kupiłem dla córeczki takie buciki...supersprawa pod spodem guma na wierzchu materiał , ściągane sznureczkiem bardzo wygodne...ale gdzie ja je kupiłem ???
albo: DEICHMANN albo MAKRO (Bydgoszcz)

Myśmy kupili coś takiego dla dwulatki w Chorwacji w sklepiku przy plaży - 50 kun, nie chciała chodzić w tych plastikowych sandałkach- wpadały jej tam kamyczki.
KASIA_16
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) KASIA_16 » 08.06.2004 10:02

Obuwie jest konieczne bo rzeczywiście bez tego ani rusz...kupisz buciki w dowolnych wzorach kolorach i rozmiarach na kazdym stoisku przy plazy:)
Leo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leo » 15.06.2004 23:15

Kupiłem w tym roku obuwie o którym pisze w swym poście Bruno mianowicie gumowa miękka podeszwa na wierzchu bardzo elestyczny materiał cena za parę ok. 30 zł . Zakupione w Deichmanie (Bydgoszcz)
Pozdr
Leo
monaa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monaa » 16.06.2004 08:32

A ja polecam zwykłe piankowe sandałki zapinane najczęściej na rzepy doskonałe dla duzych i małych plażowiczów - do zakupienia w każdym hipermarkecie w cenie około 20 zł. :wink: Co prawda sól niszczy piankę, ale na jeden sezon spokojnie wystarczą. 8)
PZDR
Monika
Zibi27
Globtroter
obuwie

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zibi27 » 16.06.2004 10:28

Dzięki za rady
właśnie kupiłem w GO SPORT bardzo fane obuwie za niecałe 30zł. Nie są to sandałki jakie pokazuje Piotr na zdjęciu. Zrobione są z dość miękiego sylikonu.
pozdr
zj

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone