Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

obowiązek meldunkowy

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 29.07.2005 12:39

Na kilka pobytów w Chorwacji w tym roku pierwszy raz dostałem zaświadczenie o zameldowaniu i to tylko jak byłem w jednej miejscowości ( 10dni Orebic, 9 Zaostrog). Owszem, paszporty oddawałem i na tym się kończyło. O rachunkach już nie wspomnę.

Pozdrawiam
M.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) M. » 29.07.2005 23:13

W klasycznym przewodniku p.Jarosław Swajdo ostrzegał jeszcze w czasach przed euro,że w przypadku braku tej karty trzeba uiścić grzywnę w wysokości 50 DEM za dzień pobytu,a ponieważ z reguły nie ma stempla w paszporcie,za minimalny pobyt uważa soę zwykle 10 dni.
Mi w tym roku paszporty zabrali i prawie natychmiast oddali,boravisnej karty nie dostałem i jak zwykle na granicy miałem tali lekki szmerek koło serca.NIc się nie stało,nawet nie wzięli paszportów do ręki,ale gdyby...
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 01.08.2005 12:57

Chyba jednak nie ma czym się przejmować. Ale spotkałem w Chorwacji już nie raz ofiary tego przewodnika opanowanych lękiem z powodu braku karty.
Poprzednia strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

obowiązek meldunkowy - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone