Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kojacek
Cromaniak
Re: Dojazd do CRO i utrudnienia 2016 - konkrety.

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 13.07.2016 08:35

piotrulex napisał(a):
hiroLukasz napisał(a):Witam, ja mam takie pytanie, bo wszyscy piszą że przez Ptuj jestspokój a do mnie dzisiaj kolega dzwonił, ktory wczoraj wrócił z CRO i mówił że jest problem zwjazdem na droge od Ptuj i do Ptuj ktoś to może potwierdzić?? chodzi ozjazd przy samym końcu autostrady, na mapie google widzę żę można wyjechać jeszcze w dwóch miejscach

Tylko co to znaczy "problem"?

Pobłądził, paliwo mu się skończyło, za spora górka i auto nie dało rady, wesele było i "bramę" zrobili, jakiś wypadek i zablokowana, pielgrzymka Rodziny Radia Maryja z premier Beatą na czele czy o co chodzi????????????

A może pojechał na Maribor, skasowali go za winietę a jak się później rozpędził to go dopiero Eskimosi zatrzymali? :mrgreen:
piotrulex
Koneser
Re: Dojazd do CRO i utrudnienia 2016 - konkrety.

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 13.07.2016 08:44

kojacek napisał(a):
piotrulex napisał(a):
hiroLukasz napisał(a):Witam, ja mam takie pytanie, bo wszyscy piszą że przez Ptuj jestspokój a do mnie dzisiaj kolega dzwonił, ktory wczoraj wrócił z CRO i mówił że jest problem zwjazdem na droge od Ptuj i do Ptuj ktoś to może potwierdzić?? chodzi ozjazd przy samym końcu autostrady, na mapie google widzę żę można wyjechać jeszcze w dwóch miejscach

Tylko co to znaczy "problem"?

Pobłądził, paliwo mu się skończyło, za spora górka i auto nie dało rady, wesele było i "bramę" zrobili, jakiś wypadek i zablokowana, pielgrzymka Rodziny Radia Maryja z premier Beatą na czele czy o co chodzi????????????

A może pojechał na Maribor, skasowali go za winietę a jak się później rozpędził to go dopiero Eskimosi zatrzymali? :mrgreen:

Pewnie tak było

Ktoś coś słyszał, podobno, problem, telefon, ło matko itd

Potem kolejne 100 stron wpisów kolejnych zaniepokojonych bo "podobno ..."
Koenig
Cromaniak
Re: VIDEO - objazd autostrady SLO - dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koenig » 13.07.2016 08:48

A tak na poważnie i bez złośliwości to może chodzi o ten remontowany odcinek do granicy? Ja bym tak obstawiał, może jakiś objazd zrobili lub przesunęli wjazd.
slawekr3
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekr3 » 13.07.2016 09:08

Kolega właśnie wrócił i przez budową autostrady zablokowane są wjazdy z bocznych dróg na główną z miejscowości Trzec krążył w końcu pod zakaz przez plac budowy przejechał ale w drodze powrotnej już nie ryzykował czy ktoś potwierdza takie utrudnienia i czy warto tam sie pchać czy poszukac innej alternatywy objazdu np z Ilz drogą 66 na Bad Radkersburg i dalej na Ormoż Verażdin kiedyś już tak jechałe i było ok
RKStefan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RKStefan » 13.07.2016 11:59

dids76 napisał(a):
RKStefan napisał(a):Nie wiem jak w tej okolicy, ale w pobliżu Wiednia według dzisiejszych cen na stronie OMV to ponad 30 centów. Jak wygląda sprawa jakości paliwa :?: Tankując w mniejszych miejscowościach lepiej trzymać się większych sieci (Shell, OMV) czy nie ma to znaczenia :?: Dotychczas jakoś zawsze nalewałem 95 na Shellu (Zoebern) więc nie mam porównania :)

Kiedyś często tankowałem na Temmel Tankstelle na objeździe M-L-P a w ubiegłym roku w tym miejscu https://goo.gl/maps/DVrvtpuYemB2 , wyglądało jak stacja u kogoś na podwórku :oczko_usmiech: :mrgreen:

Niewykluczone że tak właśnie jest :D
dids76 napisał(a):Z jakością nigdy nie miałem w Austrii problemu, z drugiej strony moje auto jest dosyć stare i raczej nie jest czułe na jakość paliwa :wink:

Dzięki za informacje, możliwe że przetestuję pojutrze :oczko_usmiech:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 13.07.2016 15:26

slawekr3 napisał(a):Kolega właśnie wrócił i przez budową autostrady zablokowane są wjazdy z bocznych dróg na główną z miejscowości Trzec krążył w końcu pod zakaz przez plac budowy przejechał ale w drodze powrotnej już nie ryzykował czy ktoś potwierdza takie utrudnienia i czy warto tam sie pchać czy poszukac innej alternatywy objazdu np z Ilz drogą 66 na Bad Radkersburg i dalej na Ormoż Verażdin kiedyś już tak jechałe i było ok

Tylko po co chciał sie pchać na Tržec jak można normalnie na Ptuj zjechać? Jak widać na kamerach "Ražcep Draženci" jest otwarty :oczko_usmiech: :mrgreen:
http://www.dars.si/Vsebina/Mapa.aspx?a=c&id_menu=259
Grzegorz_GRK
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz_GRK » 13.07.2016 15:57

Wojek google podpowiada by nie wjezdzac na E59 w Ptuj tylko kawalek dalej w Trzek (sorry za brak polskich liter , ale inaczej sie nie da taka wersja windy)
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 13.07.2016 18:21

Grzegorz_GRK napisał(a):Wojek google podpowiada by nie wjezdzac na E59 w Ptuj tylko kawalek dalej w Trzek (sorry za brak polskich liter , ale inaczej sie nie da taka wersja windy)

Tylko po co, skoro można w Ptuj.
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 13.07.2016 20:13

Grzegorz_GRK napisał(a):Wojek google podpowiada by nie wjezdzac na E59 w Ptuj tylko kawalek dalej w Trzek (sorry za brak polskich liter , ale inaczej sie nie da taka wersja windy)

Tak pokazuje jak jest źle zaznaczony punkt przelotowy np.jako miasto i wtedy prowadzi przez centrum.
My wszyscy jeździmy przez strefę przemysłową tzn. na pierwszych światłach w lewo, rondo prosto, rondo w prawo itd prosto do zjazdu na autostradę.
Ostatnio edytowano 13.07.2016 21:47 przez wielbiciel, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.07.2016 21:47

Czyli co, można z tego Trzec wyjechać na główną czy nie można bo mam nocleg w Gostice Majolka w drodze do cro ?
robines
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) robines » 13.07.2016 21:47

Wracałem w ten poniedziałek rano i nie było żadnego problemu ze zjazdem na Ptuj."Problem"mieli ci co jechali na wakacje bo korek do granicy miał blisko 10km.Z ciekawostek to na mostku w Murecku stało dwóch kulturalnych pograniczników austriackich i dowodziki sprawdzali.
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 13.07.2016 22:28

robines napisał(a):Wracałem w ten poniedziałek rano i nie było żadnego problemu ze zjazdem na Ptuj."Problem"mieli ci co jechali na wakacje bo korek do granicy miał blisko 10km.Z ciekawostek to na mostku w Murecku stało dwóch kulturalnych pograniczników austriackich i dowodziki sprawdzali.

O której byłeś na granicy, skoro w poniedziałek był korek w stronę Chorwacji?

alechandro napisał(a):Czyli co, można z tego Trzec wyjechać na główną czy nie można bo mam nocleg w Gostice Majolka w drodze do cro ?

Na to pytanie chyba odpowiesz sobie sam patrząc jak wygląda wyjazd na E59/9 obok lokalu, gdzie będziecie nocować. Jeśli okaże się, że jest zamnkięty-może na miejscu się dowiesz jak jechać na południe. Być może, że otwarty będzie wjazd na tę drogę w miejscowości Zakl-po przejeździe nad E59/9 tutaj
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.07.2016 23:47

Chyba za dużo pieprzenia, nie warto więc tam nocować bo już na labirynty nie będę dziecka narażał. Chyba pierwszy raz kupię winietę na Słowenię, trudno się mówi...
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 13.07.2016 23:57

alechandro napisał(a):Chyba za dużo pieprzenia, nie warto więc tam nocować bo już na labirynty nie będę dziecka narażał. Chyba pierwszy raz kupię winietę na Słowenię, trudno się mówi...

Ale co ma możliwość wyjazdu z miejsca noclegu na drogę do granicy z winietą na autostradę? W skrajnym wypadku jazda autostradą może wydłużyć czas dojazdu ze względu na korek przed zwężeniem na końcu autostrady.
bieder1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bieder1 » 14.07.2016 00:17

dids76 napisał(a):

Tylko po co, skoro można w Ptuj.

Pytanko:

Czyli jak wlatuje z Ptuj do granicy na razcep Drażenci to już jest ścieżka bez winiety??????
Tak przynajmniej jest na google maps
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja - strona 66
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone