Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kodens79
Cromaniak
Re: VIDEO - objazd autostrady SLO - dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 09.07.2016 11:25

jarku007 napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):
obiadek napisał(a):
m@rek napisał(a):witajcie
Dokładnie na trasie w Ptuj wyrósł McDonlad's

To chyba będzie news tygodnia :mrgreen:

No i wiadomo kto pierwszy skomentował :lol: obiadek :P :oczko_usmiech:

Częsty bywalec McD w Brzesku ....
jak i ja z rodziną ... :lol:

Ja tam jadam co dwa tygodnie w Poniedziałki jadąc do klientów :)
paulr
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulr » 09.07.2016 11:29

Znowu napiszę nie na temat:) ale 2 lata temu jak zatrzymałem się w MC za Wiedniem (w kierunku PL) to szok... pełno samochodów i wszystkie PL, mało tego sprzedawca rozmawiał z nami normalnie po Polsku... tylko napisy niemieckie przypominały że do domu jeszcze 3 godziny:)
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 09.07.2016 11:39

paulr napisał(a):Znowu napiszę nie na temat:) ale 2 lata temu jak zatrzymałem się w MC za Wiedniem (w kierunku PL) to szok... pełno samochodów i wszystkie PL, mało tego sprzedawca rozmawiał z nami normalnie po Polsku... tylko napisy niemieckie przypominały że do domu jeszcze 3 godziny:)

Bo to może krajan był? :wink:
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 09.07.2016 13:47

Na stacji OMV w Wilfersdorf a w zasadzie Hobersdorf w ubiegłym roku młode dziewczyny z obsługi stacji też czystą polszczyzną nawijały.
showtek2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) showtek2 » 09.07.2016 15:08

anlama napisał(a):Łopatologicznie tłumacząc to łomija :roll:

Dzięki :) Musicie mi wybaczyć, ale chcę być pewien na 100% :)
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 09.07.2016 22:02

showtek2 napisał(a):
anlama napisał(a):Łopatologicznie tłumacząc to łomija :roll:

Dzięki :) Musicie mi wybaczyć, ale chcę być pewien na 100% :)

Skoro musimy... to niech tak będzie ;)
Gdyby tak w tym wątku przed napisaniem jakiejś wiadomości trzeba było potwierdzić, że zna się mapkę MLP i ma się świadomość, że objazd jest bezpłatny (w sensie winiety, bo paliwo itp-wiadomo), to nie moglibyśmy się poznać, że się wakacje zaczęły :mrgreen:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.07.2016 22:07

kojacek napisał(a):Gdyby tak w tym wątku przed napisaniem jakiejś wiadomości trzeba było potwierdzić, że zna się mapkę MLP i ma się świadomość, że objazd jest bezpłatny (w sensie winiety, bo paliwo itp-wiadomo), to nie moglibyśmy się poznać, że się wakacje zaczęły :mrgreen:

Niestety nawet wątki jako OGŁOSZENIA widoczne "na wierzchu" :idea:

samochodem-trasy-noclegi-przepisy-uwagi-f4.html

nie wystarczają :mrgreen: :mrgreen:
algirdas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) algirdas » 10.07.2016 12:34

Janusz Bajcer napisał(a):
algirdas napisał(a):Ale "łapanki" przekraczających prędkość już bywają, i o tym pisałem :) Teraz mamy wszystko jasno powiedziane :)

I aby było jasne - bardzo dobrze, że są takie "łapanki".

Pełna zgoda.
RKStefan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RKStefan » 10.07.2016 12:54

paulr napisał(a):Wklep sobie sam objaz na Google autostradą a później objazdem.
Jak z jedziesz w Austrii już w Ilz to za oszczędzisz parę kilometrów i zatankujesz auto prawie złotówkę na litrze taniej niż na autostradzie ( rok i 2 temu było ponad 20 centow taniej na litrze 95)

Nie wiem jak w tej okolicy, ale w pobliżu Wiednia według dzisiejszych cen na stronie OMV to ponad 30 centów. Jak wygląda sprawa jakości paliwa :?: Tankując w mniejszych miejscowościach lepiej trzymać się większych sieci (Shell, OMV) czy nie ma to znaczenia :?: Dotychczas jakoś zawsze nalewałem 95 na Shellu (Zoebern) więc nie mam porównania :)
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 10.07.2016 19:54

RKStefan napisał(a):Nie wiem jak w tej okolicy, ale w pobliżu Wiednia według dzisiejszych cen na stronie OMV to ponad 30 centów. Jak wygląda sprawa jakości paliwa :?: Tankując w mniejszych miejscowościach lepiej trzymać się większych sieci (Shell, OMV) czy nie ma to znaczenia :?: Dotychczas jakoś zawsze nalewałem 95 na Shellu (Zoebern) więc nie mam porównania :)

Kiedyś często tankowałem na Temmel Tankstelle na objeździe M-L-P a w ubiegłym roku w tym miejscu https://goo.gl/maps/DVrvtpuYemB2 , wyglądało jak stacja u kogoś na podwórku :oczko_usmiech: :mrgreen:
Z jakością nigdy nie miałem w Austrii problemu, z drugiej strony moje auto jest dosyć stare i raczej nie jest czułe na jakość paliwa :wink:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 11.07.2016 08:13

algirdas napisał(a):
To że nie ma łapanek za winiety na bezpłatnej drodze jest oczywiste i niepodważalne. Bo z jakiego powodu mieli by sprawdzać winiety na tychże drogach?! Ale "łapanki" przekraczających prędkość już bywają, i o tym pisałem :) Teraz mamy wszystko jasno powiedziane :)

Ja również piszę, ze tu na objeździe są bardzo częste kontrolę policji, również mnie to nie martwi, nawet cieszy :)

Jasno to się nie wyraziłeś zwłaszcza mając na uwadze, że wątek nie o prędkości czy trzeźwości a bezpłatnej alternatywie płatnej niby autostrady :) No chyba, ze przegapiłem coś o łapance za prędkość ...

Luz, grunt, że wyjaśnione :)
Staneq
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Staneq » 11.07.2016 10:02

m@rek napisał(a):... nie dla wszystkich będzie to istotne ... ale dla moich dzieciaków było więc: dokładnie na trasie objazdu MLP, dokładnie w Ptuj wyrósł McDonlad's...

w sobotę wracałem z cro i właśnie się zastanawiałem czy ten Mc był wcześniej i ja nigdy nie zwróciłem na niego uwagi czy jest nowy :)... oczywiście pociecha musiała "zaliczyć" happy meal...

btw tego Mc można też traktować jako przystanek na toaletę na trasie MLP... 8)
hiroLukasz
Autostopowicz
Re: Dojazd do CRO i utrudnienia 2016 - konkrety.

Nieprzeczytany postnapisał(a) hiroLukasz » 12.07.2016 20:08

Witam, ja mam takie pytanie, bo wszyscy piszą że przez Ptuj jestspokój a do mnie dzisiaj kolega dzwonił, ktory wczoraj wrócił z CRO i mówił że jest problem zwjazdem na droge od Ptuj i do Ptuj ktoś to może potwierdzić?? chodzi ozjazd przy samym końcu autostrady, na mapie google widzę żę można wyjechać jeszcze w dwóch miejscach
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.07.2016 22:07

65 stron wątku, milion opisów, filmików i jeszcze są problemy....... :D
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 13.07.2016 07:24

hiroLukasz napisał(a):Witam, ja mam takie pytanie, bo wszyscy piszą że przez Ptuj jestspokój a do mnie dzisiaj kolega dzwonił, ktory wczoraj wrócił z CRO i mówił że jest problem zwjazdem na droge od Ptuj i do Ptuj ktoś to może potwierdzić?? chodzi ozjazd przy samym końcu autostrady, na mapie google widzę żę można wyjechać jeszcze w dwóch miejscach

Tylko co to znaczy "problem"?

Pobłądził, paliwo mu się skończyło, za spora górka i auto nie dało rady, wesele było i "bramę" zrobili, jakiś wypadek i zablokowana, pielgrzymka Rodziny Radia Maryja z premier Beatą na czele czy o co chodzi????????????
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja - strona 65
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone