Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
algirdas
Croentuzjasta
Re: VIDEO - objazd autostrady SLO - dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) algirdas » 07.07.2016 18:37

Heike napisał(a):Nigdzie, żadnych łapanek nie było, a słoweńską policję mijaliśmy po drodze. Więc tego typu opowieści można między bajki włożyć ;)

Pozwolę sobie nie zgodzić się. Jechałem objazdem w zeszłym roku i w tym. Tak się złożyło, że łapanka była rok temu. O ile dobrze pamiętam podwójna obstawa. W tym nie. Czyli w moim przypadku 50% wypraw była z łapankami. Na szczęście nie na mnie ;)
Heike
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Heike » 07.07.2016 18:47

algirdas napisał(a):
Heike napisał(a):Pozwolę sobie nie zgodzić się.

A proszę bardzo ;-)
Co nie zmienia faktu, że w moim przypadku to jest 100% przejazdu na czysto :-D
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 08.07.2016 08:43

algirdas napisał(a):
Heike napisał(a):Nigdzie, żadnych łapanek nie było, a słoweńską policję mijaliśmy po drodze. Więc tego typu opowieści można między bajki włożyć ;)

Pozwolę sobie nie zgodzić się. Jechałem objazdem w zeszłym roku i w tym. Tak się złożyło, że łapanka była rok temu. O ile dobrze pamiętam podwójna obstawa. W tym nie. Czyli w moim przypadku 50% wypraw była z łapankami. Na szczęście nie na mnie ;)

No i?

Dawali mandaty za brak winiety podczas jazdy po drodze gdzie takowa nie jest wymagana?

Czy o co chodzi?

Objazd prowadzi po bezpłatnych drogach i tyle
algirdas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) algirdas » 08.07.2016 08:53

piotrulex napisał(a):
algirdas napisał(a):

No i?

Dawali mandaty za brak winiety podczas jazdy po drodze gdzie takowa nie jest wymagana?

Czy o co chodzi?

Czytaj ze zrozumieniem :-)
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 08.07.2016 09:42

algirdas napisał(a):
piotrulex napisał(a):
algirdas napisał(a):

No i?

Czy o co chodzi?

Zalecam nie macić jednak w głowach tym, którzy zaglądają tu sporadycznie i wyczytają COŚ o łapankach na BEZPŁATNYM objeździe

Ja też widuje rutynowe kontrolę np. trzeźwosci ale nie zmienia to faktu ze podczas takiej "łapanki" nikt nie będzie wymagał winiety za jazdę po odcinku gdzie takowa nie jest wymagana. O tym ten temat ;)
algirdas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) algirdas » 08.07.2016 15:32

piotrulex napisał(a):
algirdas napisał(a):
piotrulex napisał(a):
algirdas napisał(a):

No i?

Czy o co chodzi?

Zalecam nie macić jednak w głowach tym, którzy zaglądają tu sporadycznie i wyczytają COŚ o łapankach na BEZPŁATNYM objeździe

Ja też widuje rutynowe kontrolę np. trzeźwosci ale nie zmienia to faktu ze podczas takiej "łapanki" nikt nie będzie wymagał winiety za jazdę po odcinku gdzie takowa nie jest wymagana. O tym ten temat ;)

To że nie ma łapanek za winiety na bezpłatnej drodze jest oczywiste i niepodważalne. Bo z jakiego powodu mieli by sprawdzać winiety na tychże drogach?! Ale "łapanki" przekraczających prędkość już bywają, i o tym pisałem :) Teraz mamy wszystko jasno powiedziane :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.07.2016 15:43

algirdas napisał(a):Ale "łapanki" przekraczających prędkość już bywają, i o tym pisałem :) Teraz mamy wszystko jasno powiedziane :)

I aby było jasne - bardzo dobrze, że są takie "łapanki".
showtek2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) showtek2 » 08.07.2016 17:42

Panowie, pytanko

Obrazek

Czy ta trasa omija autostradę w Słowenii ? Bo chce się upewnić, żeby później problemu nie bylo :P
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.07.2016 17:48

anlama
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anlama » 08.07.2016 22:48

Łopatologicznie tłumacząc to łomija :roll:
m@rek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m@rek » 08.07.2016 22:55

witajcie
człowiek wyjedzie na 2 tyg do Cro a tu taka komedia, uśmiałem się jak nigdy :lol:
Panowie, ja Was naprawdę podziwiam że macie cierpliwość i udzielacie się w tym wątku ... szacunek 8)
pozdrawiam

Ps. biorąc pod uwagę że wracamy z Cro i nasze podniebienia są mocno "dopieszczone" nie dla wszystkich będzie to istotne ... ale dla moich dzieciaków było więc: dokładnie na trasie objazdu MLP, dokładnie w Ptuj wyrósł McDonlad's :oczko_usmiech:
w ciągu 30 min pobytu zawitało tam co najmniej 5 samochodów na PL blachach

Ps2. tak sobie myślę że może teraz objazd dla niektórych będzie łatwiejszy: M-L-McD lub jak kto woli McD-L-M :wink: :papa:
obiadek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) obiadek » 09.07.2016 06:03

m@rek napisał(a):witajcie
Dokładnie na trasie w Ptuj wyrósł McDonlad's

To chyba będzie news tygodnia :mrgreen:
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 09.07.2016 07:32

obiadek napisał(a):

http://www.mcdonalds.si/restavracije/ptuj/
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.07.2016 08:49

obiadek napisał(a):

No i wiadomo kto pierwszy skomentował :lol: obiadek :P :oczko_usmiech:
jarku007
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarku007 » 09.07.2016 10:12

Janusz Bajcer napisał(a):
obiadek napisał(a):

No i wiadomo kto pierwszy skomentował :lol: obiadek :P :oczko_usmiech:

Częsty bywalec McD w Brzesku ....
jak i ja z rodziną ... :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja - strona 64
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone