xXZENXx napisał(a):gumę juz mam zaraz to zrobię
pytam tylko
i jak miałem Ustalone wcześniej jadę objazdem
xXZENXx napisał(a):Proszę o poradę co robić jechać objazdem czy jednak autostrada?
xXZENXx napisał(a):Kolega właśnie wrócił z Igrane i zasugerował żeby jednak kupić winiete, bo stoją "chłopaki" z lornetkami i wyłapują polaczków z kukurydzy wyjeżdżających i słone kary wlepiają za brak winietki.
anlama napisał(a):No tu jest jak krowie na rowie....
xXZENXx napisał(a):konkrety wskazane przez kolegę znam, nawet w telefonie sobie filmiki - tam i z powrotem- zamieściłem
tylko że ten film jest z 28.07.2010, a mi chodziło o aktualny stan rzeczy.
Cornugon napisał(a):Wracałem wczoraj po tygodniowym pobycie na Słowenii. O samej trasie nie będę nic dodawał bo widzę że chyba wszystko już było w poprzednich postach natomiast kilka słów o jednej zauważonej przeze mnie rzeczy. W ubiegłe lata nie ukrywam że nawet nie wiedziałem jak wygląda radiowóz słoweńskiej policji. Nie widywałem ich w ogóle. W tym roku nie było dnia bym nie widział co najmniej 2-3razy dziennie, głównie na bocznych drogach, pochowanych w krzakach chłopców radarowców. Nie wiem czy wiecie że oni mają "suszarki" sprzężone z kamerami, więc nie zatrzymują kierowców a tylko cykają zapamiętale "pamiątki z wakacji". Szczególnie dużo widziałem ich a okolicach Kamnika, Ptuj i Skofji Loki (a np. Bled-Bohinj - ani jednego). Jak mi powiedziała znajoma słowenka jest podobno jakaś akcja której celem jest przerzucenie ruchu na autostrady z dróg bocznych i stąd zasadzki na turystów z fotoradarami. Co dziwne jednak na autostradzie Koper-Ljubljana-Maribor też przybyło fotoradarów (nie wszystkie oznakowane !!) zwłaszcza przy zakrętach gdzie poprzedzana są ograniczeniami do 100km/h.
W sumie jestem tym nieprzyjemnie zaskoczony i teraz czekam czy przyjdą do mnie jakies zdjęcia z podróży...
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi