toomas napisał(a):Koenig napisał(a):miro78 napisał(a):SenS napisał(a):Witam, mam pytanie odnośnie tego objazdu. Wiadomo że jest to oszczędność około 150zł w dwie strony, jednak jak wygląda to czasowo? Ile dłużej jedzie się tym objazdem niż płatną autostradą? W ilości km też jest pewnie różnica.
Jeśli chodzi o kilometry to różnica znikoma. Czas to w moim przypadku 50 minut dłużej.....
50 minut dłużej? Nie wiem jak długo się jedzie autostradą, ale droga od Mureck do Ptuja zajęła mi właśnie góra 50 minut. Jadąc przepisowo. Nie sądzę więc, żeby droga autostradą była dużo krótsza, pewnie góra 15-20 minut mniej, pod warunkiem że na jej końcu nie ma korka, bo wtedy objazd ma przewagę.
Edit
Kolega mnie uprzedził
W moich wyliczeń na autostradzie jest szybciej o ok 30 min.
Autostradą jechałem tam tylko raz, jak jeszcze nie miałem w tym wielkiego doswiadczenia, jak zobaczyłem jaki to kawałek za te 15E to trochę byłem zły. Od tego czasu tylko objazd i nigdy nie więcej niż godzina. Jak stoi końcówka autostrady to objazdem szybciej. Jak wszędzie idzie płynnie to objazdem dłuzej pewnie o pół godzinki. Jak na objeździe cos się wydarzy to zawsze coś wykombinujesz. Jak zdechnie cos na autostradzie to pozostaje stać i płakać ...
Bądźcie jak objazdowcy o ksywce MLP, nie płaćcie i nie płaczcie