piekara114 napisał(a):walp napisał(a):gusia-s napisał(a):Winietka kupiona na stacji Lormanje w Słowenii to jest na autostradzie A5 która prowadzi do granicy węgierskiej, więc skoro już byli na autostradzie słoweńskiej to kto mógł się spodziewać na tej stacji że chcą winiete którą już powinni mieć, sprzedali im więc na kolejne państwo czyli Węgry
I to jest - myślę - rozwiązanie tej ciekawej zagadki.
W sumie to macie rację
I 3 strony nabite o objeździe bez słoweńskiej winiety, ale za to z winietą węgierską Trzeba chyba to dać do FAQ jako przestroga.....
Koleżanka może się jeszcze zdziwić jak coś przyjdzie do domu... Koszta wczasów w Cro pójdą w górę ....
Może koleżanka się jeszcze odezwie?
SenS napisał(a):Witam, mam pytanie odnośnie tego objazdu. Wiadomo że jest to oszczędność około 150zł w dwie strony, jednak jak wygląda to czasowo? Ile dłużej jedzie się tym objazdem niż płatną autostradą? W ilości km też jest pewnie różnica.
SenS napisał(a):Witam, mam pytanie odnośnie tego objazdu. Wiadomo że jest to oszczędność około 150zł w dwie strony, jednak jak wygląda to czasowo? Ile dłużej jedzie się tym objazdem niż płatną autostradą? W ilości km też jest pewnie różnica.
ka_sia8 napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):ka_sia8 napisał(a):Witam,
mam pytanie na temat tego "nieszczęsnego" objazdu autostrady SLO, otóż za 3 tygodnie jedziemy rodzinką pierwszy raz do Chorwacji ...
A konkretnie gdzie
Konkretnie to z Bydgoszczy do Seget Vranjica
miro78 napisał(a):SenS napisał(a):Witam, mam pytanie odnośnie tego objazdu. Wiadomo że jest to oszczędność około 150zł w dwie strony, jednak jak wygląda to czasowo? Ile dłużej jedzie się tym objazdem niż płatną autostradą? W ilości km też jest pewnie różnica.
Jeśli chodzi o kilometry to różnica znikoma. Czas to w moim przypadku 50 minut dłużej.....
miro78 napisał(a):SenS napisał(a):Witam, mam pytanie odnośnie tego objazdu. Wiadomo że jest to oszczędność około 150zł w dwie strony, jednak jak wygląda to czasowo? Ile dłużej jedzie się tym objazdem niż płatną autostradą? W ilości km też jest pewnie różnica.
Jeśli chodzi o kilometry to różnica znikoma. Czas to w moim przypadku 50 minut dłużej.....
Koenig napisał(a):miro78 napisał(a):SenS napisał(a):Witam, mam pytanie odnośnie tego objazdu. Wiadomo że jest to oszczędność około 150zł w dwie strony, jednak jak wygląda to czasowo? Ile dłużej jedzie się tym objazdem niż płatną autostradą? W ilości km też jest pewnie różnica.
50 minut dłużej? Nie wiem jak długo się jedzie autostradą, ale droga od Mureck do Ptuja zajęła mi właśnie góra 50 minut. Jadąc przepisowo. Nie sądzę więc, żeby droga autostradą była dużo krótsza, pewnie góra 15-20 minut mniej, pod warunkiem że na jej końcu nie ma korka, bo wtedy objazd ma przewagę.
Edit
Kolega mnie uprzedził
toomas napisał(a):Koenig napisał(a):miro78 napisał(a):SenS napisał(a):Witam, mam pytanie odnośnie tego objazdu. Wiadomo że jest to oszczędność około 150zł w dwie strony, jednak jak wygląda to czasowo? Ile dłużej jedzie się tym objazdem niż płatną autostradą? W ilości km też jest pewnie różnica.
50 minut dłużej? Nie wiem jak długo się jedzie autostradą, ale droga od Mureck do Ptuja zajęła mi właśnie góra 50 minut. Jadąc przepisowo. Nie sądzę więc, żeby droga autostradą była dużo krótsza, pewnie góra 15-20 minut mniej, pod warunkiem że na jej końcu nie ma korka, bo wtedy objazd ma przewagę.
Edit
Kolega mnie uprzedził
W moich wyliczeń na autostradzie jest szybciej o ok 30 min.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi