Re: VIDEO - objazd autostrady SLO - dyskusja
napisał(a) piotrulex » 30.06.2016 07:57
miro78 napisał(a):Wstałeś lewą nogą ? Wyluzuj.
Prawą, zawsze sprawdzam
W tym wątku niezmiernie często pojawia się info o patrolach na tej trasie, osobiście widuje je pewnie w 70% a jechałem tamtędy kilkanaście razy
Słowacka a nawet Czeska Policja tępi naszych ale nie dziwie się temu patrząc jakie blachy mają tablice pędzących i łamiących przepisy aut, no niestety
Słoweńska pilnuje porządku na bardzo popularnej tranzytowej drodze i jak widać się opłaca
Pisanie, że więcej się tamtędy nie pojedzie bo dostało się mandat (zapewne za prędkość) moim zdaniem jest dziwne
Skoro objazd pasował to może jednak warto cały czas zaoszczędzić te 30E tylko zastosować się do prawa obowiązującego w danym kraju?
Traumę to można mieć jak na krętej drodze w lesie wyskoczy dzik przed maskę, jak wpadnie się w nieoznakowaną dziurę na środku jezdni i złapie kapcia czy wjeżdża na wąski mostek gdzie nagle zapada się fragment jezdni
Może poniżej takie brzydkie porównanie za które z góry przepraszam:
Mówi kolega do kolegi po wakacjach w cro: "ja tam więcej nie pojadę, traumę mam, no słuchajcie, nasrałem na wycieraczkę przed Konzumem i mi mandat dali"
Mnie mniej ludzi na objeździe nie martwi ale takie podejście do życia i prawa nieco wkurza ...