Było już tu kilka razy pisane o remoncie drogi pomiędzy Lenart a Ptuj. Na początku była całkowicie zamknięta, teraz podobno wahadło.
Szwagier jechał na początku czerwca, droga była zamknięta ale był bezproblemowy objazd.
Ural napisał(a):To co nie możliwości objazdu bezpłatnie Autostrady w Słoweni ?????? Czy to bzdura ?
keeey3 napisał(a):Witam
Ja jechałam 14 czerwca i droga była zamknięta
słoma79 napisał(a):ruwado napisał(a):Jak to? 16'50 za miesięczną winietę w formie rachunku? Bez naklejki? Przecież miesięczna kosztujr 30.
Tak patrzę na zdjęcie i cenę...to nie jest przypadkiem miesięczna na Węgry ???
witia napisał(a):słoma79 napisał(a):ruwado napisał(a):Jak to? 16'50 za miesięczną winietę w formie rachunku? Bez naklejki? Przecież miesięczna kosztujr 30.
Tak patrzę na zdjęcie i cenę...to nie jest przypadkiem miesięczna na Węgry ???
Faktycznie . Ale jaja
keeey3 napisał(a):Witam
Właśnie wróciłam z Chorwacji.
W zeszłym roku jechaliśmy z ominięciem płatnej autostrady w Słowenii (jechaliśmy od strony Austrii) - wszytsko było OK.
W tym roku Słoweńcy zamknęli drogę prowadząca na Zagrzeb w miejscowości Lenart. Niestety straciliśmy sporo czasu i nerwów aby wybrnąć z tego miejsca. Wszytskie drogi prowadziły na autostradę a w mieście nie było możliwości zakupu winiety (o 3 rano wszystko było pozamykane.
Finał finałów wjechaliśmy na autostradę bez winiety. Kupiliśmy ją zaraz na pierwszej stacji benzynowej po przejechaniu 2km.
Zapłaciliśmy niecałe 17 euro za miesięczną winietę.
Dostaliśmy ją w formie paragonu - zdjęcie poniżej.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi