Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotrulex
Koneser
Re: VIDEO - objazd autostrady SLO - dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 20.06.2016 12:30

dids76 napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Od 2013 roku cena winiet krótkoterminowych niezmienna >>> czechy-austria-ceny-winiet-na-2013-t39684.html#p1090904

Niby nie wzrosła, ale wymyślili sobie że za busiki, kampery itp osobną winietę która jest o 100% droższa od tej na osobowe :oczko_usmiech: :mrgreen:

Ale to raczej nic nadzwyczajnego, że jest wyższa opłata np. za kampera w porównaniu ze "zwykłą" osobówką ...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.06.2016 12:45

dids76 napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Od 2013 roku cena winiet krótkoterminowych niezmienna >>> czechy-austria-ceny-winiet-na-2013-t39684.html#p1090904

Niby nie wzrosła, ale wymyślili sobie że za busiki, kampery itp osobną winietę która jest o 100% droższa od tej na osobowe :oczko_usmiech: :mrgreen:

Co kraj to obyczaj :wink:
Przykład - "autostrada" Kraków - Katowice :evil:
ufon73
Odkrywca
Re: Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Nieprzeczytany postnapisał(a) ufon73 » 23.06.2016 20:38

Tak w ramach upewnienia sie.
Odpowiedni objazd autostrady slowenskiej ?
https://goo.gl/maps/WUFbc6yHPgQ2
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.06.2016 21:14

ufon73 napisał(a):Tak w ramach upewnienia sie.

Post przeniesiony we właściwe miejsce :idea:
A konkrety masz tutaj >>> video-objazd-autostrady-slo-konkrety-t50069.html
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 23.06.2016 21:22

Wszystko ok, tylko przez Ptuj pojechałem trochę inaczej:

Jak wjedziesz doPtuj będzie łuk drogi w prawo, za tym łukiem będzie droga w lewo ( droga nr 713, DORNAWSKA CESTA), skręcisz w tą drogę

- Na drugim rondzie w prawo, pierwszy wyjazd

-Dojeżdżasz do następnego ronda i jedziesz przez nie prosto na nowy most obwodnicy Ptuja

- Przez wszystkie następne ronda prosto aż dojedziesz do autostrady (JEST TO NIEPŁATNY ODCINEK)

-wjeżdżasz wjazdem w kierunku ZAGRZEB i jesteś już na normalnej drodze w kierunku przejścia granicznego.
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 23.06.2016 22:19

dids76 napisał(a):

Wszystko ok, tylko przez Ptuj pojechałem trochę inaczej:

Jak wjedziesz doPtuj będzie łuk drogi w prawo, za tym łukiem będzie droga w lewo ( droga nr 713, DORNAWSKA CESTA), skręcisz w tą drogę

- Na drugim rondzie w prawo, pierwszy wyjazd

-Dojeżdżasz do następnego ronda i jedziesz przez nie prosto na nowy most obwodnicy Ptuja

- Przez wszystkie następne ronda prosto aż dojedziesz do autostrady (JEST TO NIEPŁATNY ODCINEK)

-wjeżdżasz wjazdem w kierunku ZAGRZEB i jesteś już na normalnej drodze w kierunku przejścia granicznego.

Dokładnie, a aby było łatwiej-jadąc "tam" na rondach po prostu kieruj się na Zagrzeb :)
ros1986
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ros1986 » 25.06.2016 18:07

JADĄC DO DOMKU W NOCY 24-25 CZERWIEC DROGA BYŁA PRZEJEZDNA W 100% JEDYNE WAHADEŁKO ALE TO AKURAT DLA MNIE JADĄCEGO Z POWROTEM NIE BYŁO STRASZNE. NATOMIAST DROGA DO CHORWACJI TĘTNIŁA OD AUT NA POLSKICH BLACHACH - PELETON GONIŁ PELETON
,WYMARSZ WOJSKA NIE WIEM JAK TO NAZWAĆ. UDANYCH WAKACJI PS. CZĘŚĆ DO AUTA KUPIŁEM NA MIEJSCU ALE PRZYSZŁA W OSTATNIM MOMENCIE WSZYSTKIM KTÓRZY CHCIELI MI POMÓC - DZIĘKUJE. POZDRAWIAM
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.06.2016 18:19

ros1986 napisał(a):JADĄC DO DOMKU W NOCY 24-25 CZERWIEC DROGA BYŁA PRZEJEZDNA W 100% JEDYNE WAHADEŁKO ALE TO AKURAT DLA MNIE JADĄCEGO Z POWROTEM NIE BYŁO STRASZNE. NATOMIAST DROGA DO CHORWACJI TĘTNIŁA OD AUT NA POLSKICH BLACHACH - PELETON GONIŁ PELETON
,WYMARSZ WOJSKA NIE WIEM JAK TO NAZWAĆ. UDANYCH WAKACJI PS. CZĘŚĆ DO AUTA KUPIŁEM NA MIEJSCU ALE PRZYSZŁA W OSTATNIM MOMENCIE WSZYSTKIM KTÓRZY CHCIELI MI POMÓC - DZIĘKUJE. POZDRAWIAM

Wszystko pięknie - ale nie trzeba krzyczeć :wink: :idea:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 25.06.2016 19:20

Janusz Bajcer napisał(a):Wszystko pięknie - ale nie trzeba krzyczeć :wink: :idea:

W regulaminie takiego zapisu nie ma, więc się Człowieka nie czepiaj!!!
Jak sygnalizuję podobne zachowania Twojej Znajomej Św. Ssaka Indyjskiego, to sugerujesz, abym tego nie czynił.
To się zdecyduj, czego się czepiasz, a co olewasz! :!: :!: :!: :!: :!:
mariuszula
Croentuzjasta
Połączenie Słowenii z Chorwacją

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariuszula » 25.06.2016 19:34

Listopad 2017 przewidywanym czasem połączenia autostradą do A1 dwóch krajów.
fot.22 maj
Załączniki:
DSC_4816.JPG
Użytkownik usunięty
Re: Połączenie Słowenii z Chorwacją

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.06.2016 19:51

Myślałem, że Tito zmartwychwstał.. :)
Mr hepik
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mr hepik » 25.06.2016 22:48

Sie ciesz,że tylko tydzień.Uratowało te 12 tys postów ;)Bajcer starzeje sie jak prezes.
keeey3
Plażowicz
Objazd Słowenii 2016 - zamknięta droga w Lenart!!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) keeey3 » 26.06.2016 12:05

Witam

Właśnie wróciłam z Chorwacji.

W zeszłym roku jechaliśmy z ominięciem płatnej autostrady w Słowenii (jechaliśmy od strony Austrii) - wszytsko było OK.

W tym roku Słoweńcy zamknęli drogę prowadząca na Zagrzeb w miejscowości Lenart. Niestety straciliśmy sporo czasu i nerwów aby wybrnąć z tego miejsca. Wszytskie drogi prowadziły na autostradę a w mieście nie było możliwości zakupu winiety (o 3 rano wszystko było pozamykane.

Finał finałów wjechaliśmy na autostradę bez winiety. Kupiliśmy ją zaraz na pierwszej stacji benzynowej po przejechaniu 2km.

Zapłaciliśmy niecałe 17 euro za miesięczną winietę.

Dostaliśmy ją w formie paragonu - zdjęcie poniżej.

Podsumowując - nie warto bawić się w jakiekolwiek objazdy. 17 euro to grosze na trasie ponad 2000 km...
Załączniki:
P6263286.JPG
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 26.06.2016 12:16

To co nie możliwości objazdu bezpłatnie Autostrady w Słoweni ?????? Czy to bzdura ?
Art_Ed
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Art_Ed » 26.06.2016 12:22

Słyszałem coś o ruchu wahadłowym ale informacja nie potwierdzona.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja - strona 56
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone