Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kojacek
Cromaniak
Re: VIDEO - objazd autostrady SLO - dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 17.06.2016 22:43

marekmarecki-86 napisał(a):Czy ktoś może wie, czy zakończył się remont na objezdzie M-L-P , ponoć planowali zakończyć 16.06.

Z tego, co widać-jeszcze nie skończyli, ale ruch odbywa się wahadłowo. Poza tym-kawałek dalej, za autostradą, jest kolejny remont, gdzie również ruch odbywa się wahadłowo, przynajmniej tak wynika ze strony słoweńskich drogowców ;)
slo1.png
i
slo2.png
davnbb
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) davnbb » 18.06.2016 11:19

Ad przejechałem bez problemu. W dwóch miejscach wachadelko. Trasa aktualna.
danielroland
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) danielroland » 18.06.2016 11:45

"wachadełko" to ruch wahadłow?

a jak by tak jechać do Palermo a nastepnie na 2 koniec europy bez video poradnika ?

TRAGEDIA
Ostatnio edytowano 18.06.2016 11:49 przez danielroland, łącznie edytowano 1 raz
anlama
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anlama » 18.06.2016 11:47

danielroland napisał(a):"wachadełko" to tosamo co ruch wahadłowy?

Pewnie tak :D
danielroland
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) danielroland » 18.06.2016 11:54

pozdraw8am serdecznie mame młgo Emila co z piwem w rece w Orebic'u kopie fose przy zamku
ros1986
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ros1986 » 19.06.2016 13:41

witam ponownie. o drodzę jest sprawdzona prze ze mnie osobiście w sobotę i jest wszystko po starem, nie ma żadnych opłat i korków też na granicy nie było dużo. mam do Was ogromną proźbę, potrzebuję części do mojego auta ponieważ dziś chcieliśmy z żoną i dziećmi jechać na plaże i popsuł się samochód. jeśli ktoś udaję się do chorwacji w najbliższym czasie a jastem do soboty bardzo proszę o pomoc w zakupieniu tej części jest to 30792545 do volvo (można go zobaczyć na allegro koszt 300zł). jeśli był by ktoś pomocny w załatwieniu tej sprawy proszę o kontakt na numer 508608220 lub 511668872. koszty z tym związane ureguluję i omówie telefonicznie. ( nie wiedziałem gdzie ten post napisać) pozdrawiam
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 19.06.2016 13:51

Sprawdź w kalendarz-wyjazdowy-wakacje-2016-t49379.html zaczynają sie wakacje i dosyć sporo ludzi teraz wyjeżdża. Napisz do kogoś bezpośrednio na PW
davnbb
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) davnbb » 19.06.2016 23:07

anlama napisał(a):
danielroland napisał(a):"wachadełko" to tosamo co ruch wahadłowy?

Pewnie tak :D

Dokładnie. Pisałem na szybko z kawiarni na autostradzie więc się nie wdawałem w szczegóły. Jadąc od Ptuja do granicy widziałem tablice z informacją, że nowa droga (czytaj autostrada) będzie otwarta od listopada 2017. Czy wtedy będziemy musieli szukać nowego objazdu? Będę się martwił za 2 lata a na dziś mam poważniejszy problem:gdzie w Tribunj oglądnąć mecz Polska - Ukraina. Obawiam się że wszędzie będą puszczać Niemców......
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 20.06.2016 10:51

davnbb napisał(a): ... Jadąc od Ptuja do granicy widziałem tablice z informacją, że nowa droga (czytaj autostrada) będzie otwarta od listopada 2017. Czy wtedy będziemy musieli szukać nowego objazdu? ...
Nowych objazdów nie trzeba szukać. One już są. Kto będzie chciał pojedzie od Ptuja przez Cvetlin lub Rogatec, Dobovec pri Rogatcu :idea:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.06.2016 11:03

endryu napisał(a):
davnbb napisał(a): ... Jadąc od Ptuja do granicy widziałem tablice z informacją, że nowa droga (czytaj autostrada) będzie otwarta od listopada 2017. Czy wtedy będziemy musieli szukać nowego objazdu? ...
Nowych objazdów nie trzeba szukać. One już są. Kto będzie chciał pojedzie od Ptuja przez Cvetlin lub Rogatec, Dobovec pri Rogatcu :idea:

Jeśli w 2017 roku będzie oddana cała autostrada od granicy AUS/SLO przez Marbor do granicy SLO/CRO, to objazdy będą tylko dla tych co nie lubią jechać autostradą :wink:
Majdan72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Majdan72 » 20.06.2016 11:46

Janusz Bajcer napisał(a):
endryu napisał(a):

Jeśli w 2017 roku będzie oddana cała autostrada od granicy AUS/SLO przez Marbor do granicy SLO/CRO, to objazdy będą tylko dla tych co nie lubią jechać autostradą :wink:

Niekoniecznie..., znając Słoweńców cena przejazdu autostradą ,może wzrosnąć...i to sporo :?
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 20.06.2016 11:48

Majdan72 napisał(a):
endryu napisał(a):

Niekoniecznie..., znając Słoweńców cena przejazdu autostradą ,może wzrosnąć...i to sporo :?

Chcesz powiedzieć, że z powodu zrobienia kawałka autostrady z Ptuja do granicy ma wzrosnąć winieta na cały kraj i wszystkie w nim autostrady? Jestem przekonany, że NIE choć ja nie znam Słoweńców ...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.06.2016 12:06

Majdan72 napisał(a):
endryu napisał(a):

Nie wiem czy ich znasz :wink:
Od 2013 roku cena winiet krótkoterminowych niezmienna >>> czechy-austria-ceny-winiet-na-2013-t39684.html#p1090904
Majdan72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Majdan72 » 20.06.2016 12:11

[/quote]
Nie wiem czy ich znasz :wink:
Od 2013 roku cena winiet krótkoterminowych niezmienna >>> czechy-austria-ceny-winiet-na-2013-t39684.html#p1090904[/quote]

Chcesz powiedzieć, że z powodu zrobienia kawałka autostrady z Ptuja do granicy ma wzrosnąć winieta na cały kraj i wszystkie w nim autostrady? Jestem przekonany, że NIE choć ja nie znam Słoweńców ...

Obyście mieli rację, ale przekonamy się o tym za dwa lata. :wink:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 20.06.2016 12:23

Janusz Bajcer napisał(a):Od 2013 roku cena winiet krótkoterminowych niezmienna >>> czechy-austria-ceny-winiet-na-2013-t39684.html#p1090904

Niby nie wzrosła, ale wymyślili sobie że za busiki, kampery itp osobną winietę która jest o 100% droższa od tej na osobowe :oczko_usmiech: :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja - strona 55
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone