Janusz Bajcer napisał(a):Heike napisał(a):Witam
Mamy 3 dni do wyjazdu i przeraża mnie to, co widzę na forum
Zaplanowaliśmy w tym roku jechać objazdem Mureck-Lenart-Ptuj, a tu wchodzę i czytam o jakichś robotach drogowych
Zaglądaliśmy do podanych linków, ale nie bardzo widzimy, czy na tej trasie też są roboty problematyczne do objechania?
Proszę o pomoc, bo będziemy jechać nocą z dziećmi i lepiej od razu zaplanować coś innego niż wpakować się na trasie w jakieś miejsce, które będzie nieprzejezdne i dopiero wtedy kombinować co zrobić...
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Jak się obawiasz objazdu - jedź do Chorwacji przez Słowację i Węgry.
marwien napisał(a):Niemniej zadam tylko krótkie pytanie odnośnie ronda w Pesnicy. Wiem że mój znajomy jechał tamtędy niedawno i nie miał żadnej przygody z mandatem, może tylko przypadkowo. Czy ktoś wie na pewno i z jakiego źródła, że aktualnie czyli w 2016 roku przejazd przez rondo w Pesnicy z drogi 437 na drogę nr 436 naraża mnie na mandat ? Jedno krótkie pytanie do osoby która może mi kompetentnie odpowiedzieć .
te kiero napisał(a):marwien napisał(a):Niemniej zadam tylko krótkie pytanie odnośnie ronda w Pesnicy. Wiem że mój znajomy jechał tamtędy niedawno i nie miał żadnej przygody z mandatem, może tylko przypadkowo. Czy ktoś wie na pewno i z jakiego źródła, że aktualnie czyli w 2016 roku przejazd przez rondo w Pesnicy z drogi 437 na drogę nr 436 naraża mnie na mandat ? Jedno krótkie pytanie do osoby która może mi kompetentnie odpowiedzieć .
znak przy dojeździe do ronda 437ką jest jakby jednoznaczny napisz do DARS jak Ci proponują
Heike napisał(a):Witam
Gdzieś zgubiłem wątek na forum. Czy ktoś może mi podesłać, jak objechać autostradę w Słowenii, ale jadąc z Chorwacji do Austrii?
Będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam
Heike napisał(a):Witam
Gdzieś zgubiłem wątek na forum. Czy ktoś może mi podesłać, jak objechać autostradę w Słowenii, ale jadąc z Chorwacji do Austrii?
Będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam
kuchtal napisał(a):Ja tam zawsze jadę objazdem, a jechałem już 3 razy. W pierwszą stronę to pokonujemy tą trasę o świcie. Na powrocie zawsze jemy w restauracji bodajże Bavaria w Trnovska Vas. Jak zawsze byliśmy to był na obiad szwecki stół - cena super ok 12 euro z wazą zupy. Nawet jakby była autostrada za darmo to i tak bym jechał przez Lenart. Po takim obiedzie to pełny do Polski jeszcze wjeżdżałem . No i jeszcze jedno przez te około 60 km mam okazję odpocząć od autostrady
marwien napisał(a):te kiero napisał(a):marwien napisał(a):Niemniej zadam tylko krótkie pytanie odnośnie ronda w Pesnicy. Wiem że mój znajomy jechał tamtędy niedawno i nie miał żadnej przygody z mandatem, może tylko przypadkowo. Czy ktoś wie na pewno i z jakiego źródła, że aktualnie czyli w 2016 roku przejazd przez rondo w Pesnicy z drogi 437 na drogę nr 436 naraża mnie na mandat ? Jedno krótkie pytanie do osoby która może mi kompetentnie odpowiedzieć .
znak przy dojeździe do ronda 437ką jest jakby jednoznaczny napisz do DARS jak Ci proponują
Zapytałem Dars odnośnie przejazdu od granicy austriackiej do chorwacji jadąc drogą 437 do drogo 436 przez rondo Pesnica.
Torej, če se uporabniki pripeljejo po necestninski cesti (437) preko rondoja na necestninsko cesto (449, 436), jih naši nadzorniki ne bodo ustavili.
Tak więc sprawa jest moim zdaniem jednoznaczna. Jeśli by zatrzymali kogoś na rondzie to trzeba mówić że się jedzie z drogi 437 na 437 poprzez drogę 449. Znak przed rondem informuje nas tylko o możliwości wjechania z ronda na drogę na której musimy mieć winietę. Koniec
hadman napisał(a):Akc3nt napisał(a):Na szczęście łatwo ominąć ten kawałek płatnej drogi przez Słowenię
Mógłbyś napisać jak to fajnie ominąć ? bo w sumie to 260 zł wychodzi za przejazd krótkiej słowenii
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi