Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kojacek
Cromaniak
Re: VIDEO - objazd autostrady SLO - dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 01.06.2016 22:28

agatka9082 napisał(a):
kojacek napisał(a):
agatka9082 napisał(a):Oki dzięki wielkie robię poprawkę i dam znać w pt czy mi się udało :)

Będzie dobrze, sama zobaczysz, że ta droga jest przyjemna i całkiem łatwa :)
O jakiej porze będziesz w tamtych okolicach?

Jak jechaliśmy pierwszy raz do Chorwacji zabłądziłem (tzn źle skręciłem) raz... w Polsce :mrgreen:

Obawiam się ze jak dobrze pójdzie to około 23-24.00
Wczoraj siedziałam i wszystko przeanalizowałam wiec mam nadzieje ze bedzie dobrze. Dzieki waszym słowom otuchy już nie panikuje :) Teraz tylko zostaje martwić się o pogodę i grzeczne dzieci :D Zapomniała bym dodać ze bede Was sie jeszcze zapytać gdzie zjechać jak będę wracać, ale najpierw muszę dojechać :lol:

W nocy to na zwierzaki ewentualnie trzeba uważać (u nas w sumie też).
A w drodze powrotnej to na rondach jest łatwo-wszędzie prosto (oprócz chyba pierwszego, ale tam nie masz wyboru-wjeżdżasz jednym, jeden prowadzi na ślepą uliczkę-zostaje trzeci). W lewo skręcasz dopiero koło cmentarza po prawej stronie tutaj
agatka9082
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) agatka9082 » 01.06.2016 23:08

kojacek napisał(a):
agatka9082 napisał(a):
kojacek napisał(a):
agatka9082 napisał(a):Oki dzięki wielkie robię poprawkę i dam znać w pt czy mi się udało :)

Jak jechaliśmy pierwszy raz do Chorwacji zabłądziłem (tzn źle skręciłem) raz... w Polsce :mrgreen:

Wczoraj siedziałam i wszystko przeanalizowałam wiec mam nadzieje ze bedzie dobrze. Dzieki waszym słowom otuchy już nie panikuje :) Teraz tylko zostaje martwić się o pogodę i grzeczne dzieci :D Zapomniała bym dodać ze bede Was sie jeszcze zapytać gdzie zjechać jak będę wracać, ale najpierw muszę dojechać :lol:

A w drodze powrotnej to na rondach jest łatwo-wszędzie prosto (oprócz chyba pierwszego, ale tam nie masz wyboru-wjeżdżasz jednym, jeden prowadzi na ślepą uliczkę-zostaje trzeci). W lewo skręcasz dopiero koło cmentarza po prawej stronie tutaj

Super dzięki wielkie za pomoc :) :!:
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 01.06.2016 23:32

agatka9082 napisał(a):
kojacek napisał(a):
agatka9082 napisał(a):
kojacek napisał(a):

Super dzięki wielkie za pomoc :) :!:

Do usług :)
Pisząc o rondach miałem na myśli Ptuj, rzecz jasna :)
Szerokości i pozdrów od nas Jadran :)
johnvip
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) johnvip » 02.06.2016 14:50

Jeszcze ja dorzucę swoją mapkę objazdu autostrady. W Ptuju kieruję się na stary most i dalej jak na mapce, coby ominąć to sławetne rondo https://goo.gl/maps/sMUASJcBpyD2
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 02.06.2016 14:54

johnvip napisał(a):Jeszcze ja dorzucę swoją mapkę objazdu autostrady. W Ptuju kieruję się na stary most i dalej jak na mapce, coby ominąć to sławetne rondo https://goo.gl/maps/sMUASJcBpyD2

Żadne rondo po drodze nie jest straszne, a tu jadąc "tam" to w lewo trzeba skręcić z podporządkowanej, a to może być już nie taka prosta sprawa ;)
:mrgreen:
kazow
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kazow » 02.06.2016 15:19

ciekawe jak to zagraniczne ronda i wyjazdy z podporzadkowanej urastaja do mission impossible...a w kraju sie jezdzi bez problemu po bardziej skomplikowanych drogach czy rozjazdach
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 02.06.2016 18:31

kazow napisał(a):ciekawe jak to zagraniczne ronda i wyjazdy z podporzadkowanej urastaja do mission impossible...a w kraju sie jezdzi bez problemu po bardziej skomplikowanych drogach czy rozjazdach

Bo wiesz, tam jak się pomylisz to za zakrętem Cię zjedzą na żywca, nawet jak nie zjedzą, i jakoś zawrócisz i nie pobłądzisz tak, że trafisz na granicę z Chinami to zjazdy z ronda będą prowadziły w innych kierunkach niż 3 minuty temu.
Skręt w lewo z podporządkowanej nawet u nas to szok, strach i igranie ze śmiercią :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 02.06.2016 18:46

Jeden link, jedna informacja, a pie.... na 47 stron o niczym.
Chryste....
Jacy z Was kierowcy? Mężczyźni. WSTYD!

Co by było, gdybyście nie mieli navi, gps, video?

Do roboty, kuchni, sypialni, etc. jesteście w stanie trafić?

Masakra jakaś!
:oops:
:roll:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 02.06.2016 19:02

:lol: :lol: :lol:

Panom się oberwało, ale agatka9082 to chyba Pani :?: :roll: Chociaż kto to teraz wie, elka21, to podobno raz Pani, a raz Pan. :oczko_usmiech:
jaachu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaachu » 02.06.2016 19:10

walp napisał(a)::lol: :lol: :lol:

Panom się oberwało, ale agatka9082 to chyba Pani :?: :roll: Chociaż kto to teraz wie, elka21, to podobno raz Pani, a raz Pan. :oczko_usmiech:

W końcu czasy "gender" nastały :)
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 02.06.2016 19:17

walp napisał(a)::lol: :lol: :lol:

Ktoś miał gorszy dzień (a może dni) czy co? :mrgreen:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.06.2016 19:49

FUX napisał(a):Jeden link, jedna informacja, a pie.... na 47 stron o niczym.
Chryste....

Ten wątek został do dyskusji nawet o niczym. :wink:
Nie wiem czy zauważyłeś, że konkrety związane z objazdem zostały z tego wątku wydzielone :idea: i zmieściły się na jednej stronie :idea:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 02.06.2016 19:55

Cyklicznie wyskakuje w nowych postach. Chyba nigdy przedtem tutaj nie zaglądałem.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.06.2016 20:00

FUX napisał(a):Cyklicznie wyskakuje w nowych postach. Chyba nigdy przedtem tutaj nie zaglądałem.

Bo w tym trwa dyskusja, a konkrety zamknięte, aby w nich nie śmiecić :idea:
agatka9082
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) agatka9082 » 03.06.2016 03:07

Droga Lenart Ptuj zamknięta. Resztę obraźliwych komentarzy pozostawię bez komentarza. Pozdrawiam z objazdu.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja - strona 47
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone