Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotrulex
Koneser
Re: VIDEO - objazd autostrady SLO - dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 04.05.2016 10:07

kojacek napisał(a):
piotrulex napisał(a):
dids76 napisał(a):Jak ktoś będzie chciał ominąć, to ominie. Nie tą drogą to inną, czy to się będzie opłacało to inna sprawa :oczko_usmiech: :mrgreen:

Jak będzie gotowa i nie będzie korka choćby na zwężce to mogę płacić. Teraz jakoś nie bardzo widzę sens płacenia za drogę, którą zwykle jadę dłużej niż boczną, darmową

Jak będzie gotowa to i nie będzie zwężki-dwa pasy będą do granicy z Chorwacją.
Pisząc o bocznej darmowej masz na myśli objazd od granicy z Austrią czy może równoległą do E59 (9) drogę Ptuj-granica?

Piszę o objeździe MLP gdzie zjeżdżam w Austrii zjazdem 226 i wpijam się na końcu 2 pasmówki lub jak jest korek to sporo bliżej cro
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 04.05.2016 10:30

piotrulex napisał(a):
kojacek napisał(a):
piotrulex napisał(a):
dids76 napisał(a):Jak ktoś będzie chciał ominąć, to ominie. Nie tą drogą to inną, czy to się będzie opłacało to inna sprawa :oczko_usmiech: :mrgreen:

Jak będzie gotowa i nie będzie korka choćby na zwężce to mogę płacić. Teraz jakoś nie bardzo widzę sens płacenia za drogę, którą zwykle jadę dłużej niż boczną, darmową

Jak będzie gotowa to i nie będzie zwężki-dwa pasy będą do granicy z Chorwacją.
Pisząc o bocznej darmowej masz na myśli objazd od granicy z Austrią czy może równoległą do E59 (9) drogę Ptuj-granica?

Piszę o objeździe MLP gdzie zjeżdżam w Austrii zjazdem 226 i wpijam się na końcu 2 pasmówki lub jak jest korek to sporo bliżej cro

Czyli klasyczny MLP z ewentualnym przedłużeniem jazdy równolegle do E59 czyli ich 9.
Gdy zrobią dwupasmową autostradę korek do granicy na autostradzie pewnie nie będzie już tak łatwy do ominięcia bo i zapewne nie będzie wjazdu na przejście z tej bocznej drogi, którą teraz można podjechać niemal pod samo przejście.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 04.05.2016 10:52

kojacek napisał(a):Gdy zrobią dwupasmową autostradę korek do granicy na autostradzie pewnie nie będzie już tak łatwy do ominięcia bo i zapewne nie będzie wjazdu na przejście z tej bocznej drogi, którą teraz można podjechać niemal pod samo przejście.

Mam nadzieję, że jednak będzie gdzieś tuż przed samą granicą
paulr
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulr » 04.05.2016 11:49

Obojetnie jak daleko od granicy bedzie wjazd to pewnie bedzie od razu płatna. Wiec raczej ciezko bedzie ominąć. Chyba ze przez inne przejscie.tylko jak bedzie sie dało jechac nonstop autostradą to raczej wiekszosc ludzi zrezygnuje z omijania autostrady
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 04.05.2016 12:02

Szkoda, ale moim zdaniem Gugiel się myli i tak się nie da pojechać:
objazd
paulr
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulr » 04.05.2016 13:38

drogi jeszcze nie ma więc po co się zastanawiać. Dla mnie sprawa prosta będzie cała autostrada to nie będzie się chciało kombinować, bo wtedy strata czasowa będzie już znacznie większa.. a jak drogę wybudują to starczy w google wpisać darmowa i pokaże jak dojechać.. proste, teraz to jak wróżenie z fusów:)
agatka9082
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) agatka9082 » 06.05.2016 22:46

A ja muszę sie przyznać ze w tam tym roku pierwszy raz na Chorwację i niestety zgubiliśmy sie na Słowenii :D Wiem ze sprawa śmieszna ale niestety oni wg nie znają angielskiego i gadka była na migi. Jak bede miała wiecej czasu muszę przejrzeć dogłębniej wątek :D
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 06.05.2016 22:49

agatka9082 napisał(a):A ja muszę sie przyznać ze w tam tym roku pierwszy raz na Chorwację i niestety zgubiliśmy sie na Słowenii :D Wiem ze sprawa śmieszna ale niestety oni wg nie znają angielskiego i gadka była na migi. Jak bede miała wiecej czasu muszę przejrzeć dogłębniej wątek :D

Niektórzy nie znają też polskiego...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.05.2016 22:54

agatka9082 napisał(a):A ja muszę sie przyznać ze w tam tym roku pierwszy raz na Chorwację i niestety zgubiliśmy sie na Słowenii :D Wiem ze sprawa śmieszna ale niestety oni wg nie znają angielskiego i gadka była na migi. Jak bede miała wiecej czasu muszę przejrzeć dogłębniej wątek :D

Pierwszy raz był wyjazd do Chorwacji - nie na Chorwację :idea:

W tym wątku są już same śmieci :wink: >>> video-objazd-autostrady-slo-dyskusja-t29291-600.html#p1709781

Polecam ten >>> video-objazd-autostrady-slo-t50069.html
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.05.2016 22:55

romuald22 napisał(a):

Niektórzy nie znają też polskiego...

A właśnie trwają matury ...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.05.2016 22:59

:) 8) :lol: :wink:

Dobre :!:
agatka9082
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) agatka9082 » 06.05.2016 23:03

Przepraszam jeśli kogoś uraziłam niestety jestem Dyslektyczką. Jeżeli kogoś razi moja pisownia to mogę się nie wypowiadać na forum :)
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 06.05.2016 23:08

Janusz Bajcer napisał(a):
romuald22 napisał(a):Niektórzy nie znają też polskiego...

A właśnie trwają matury ...

Mój młody ogólnie zadowolony. :)
Na polskim napisał, że miłość powodująca cierpienie nie ma sensu. Zapytałem go dlaczego tak stwierdził? Odpowiedział - że łatwiej przykłady do rozprawki było dopasować. :)
Ciekaw jestem jakby temat objazdu autostrady w SLO na maturze się pojawił? :wink: To już na rozszerzonej musiało by być.
Wymyślam temat.
"Czy szybko i drogo zawsze musi być ? Uzasadnij swoją wypowiedź na przykładzie dróg szybkiego ruchu w Europie."
:wink: :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.05.2016 23:21

Na maturze w tym roku było coś o języku pisanym w SMS i w internecie.

http://www.gazetawroclawska.pl/edukacja ... 9948501/2/
:wink:
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 06.05.2016 23:30

agatka9082 napisał(a):Przepraszam jeśli kogoś uraziłam niestety jestem Dyslektyczką. Jeżeli kogoś razi moja pisownia to mogę się nie wypowiadać na forum :)

Jak już, to dyslektyczką, bądź po prostu dyslektykiem (kierowcą czy kierowniczką?... zwłaszcza rowerową, pilotem czy pilotką... taką skórzaną).
Przepraszam Moderatornię za OT. Żeby nie było jednak tak bardzo OT-przecież ten objazd jest prosty, zwłaszcza w tamtą stronę (mam tu na myśli moje problemy z rondami w drodze powrotnej ,ale dalej niż 100-200m od ronda nie odjeżdżałem ;) ).
IMO wystarczy przed wyjazdem spojrzeć na mapę jak tamtędy jechać, tym bardziej jeśli się jedzie bez nawigacji-bo już jak zabłądzić z nawigacją to nie wiem. A przepraszam-wiem-wyznaczyć trasę i bez obejrzenia jej w większym zbliżeniu niż całość na raz-ruszyć w drogę. Ale ta przypadłość ma inną nazwę...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Objazdy autostrady w SŁOWENII - dyskusja - strona 43
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone