figusek napisał(a):Cześć, jak teraz jest z przejściem w Cvetlin? Google omijają, na stronie policji słoweńskiej nie ma tego przejścia w spisie przejść granicznych i nie chciałbym narazić się na nieprzyjemności. Google prowadzi przez Gruskovec, w spisie też jest ale przyzwyczajenie do Cvetlin bierze górę
dids76 napisał(a):GM od kilku lat nie prowadzi prze Cvetlin i tak naprawdę chyba nikt nie wie dlaczego
BartNS napisał(a):Google po prostu wyłączył możliwość przejazdu przez granicę. Legenda mówi ze chodzi o kasę za autostrady, mieszkańcy także nie byli zadowoleni, gdy główna droga stała się płatną autostradą i nagle pojawili się turyści, a jak był większy problem na autostradzie to korkowało sie to przejście, sam status tego przejścia graniczego czyli EU/CHF Only dołożył swoją cegiełkę.
Wystarczy wskazac punkt docelowy/poredni granice SL/CRO, zaryzykować i przejechać granice bez nawigacji, może się człowiek nie zgubi na tych 100 metrach.
figusek napisał(a):Na stronie policji słoweńskiej przejście w cvetlin jest wyłączone, na polskim gov jest, że przekraczanie poza wyznaczonymi przejściami grozi mandatem 800e. Sam zawsze leciałem na Cvetlin, w tym roku chyba przez Gruskovec pojadę chyba, że potwierdzi się bezproblemowy przejazd przez Cvetlin.
figusek napisał(a):Na stronie policji słoweńskiej przejście w cvetlin jest wyłączone, na polskim gov jest, że przekraczanie poza wyznaczonymi przejściami grozi mandatem 800e. Sam zawsze leciałem na Cvetlin, w tym roku chyba przez Gruskovec pojadę chyba, że potwierdzi się bezproblemowy przejazd przez Cvetlin.
yarko2000 napisał(a):figusek napisał(a):Na stronie policji słoweńskiej przejście w cvetlin jest wyłączone, na polskim gov jest, że przekraczanie poza wyznaczonymi przejściami grozi mandatem 800e. Sam zawsze leciałem na Cvetlin, w tym roku chyba przez Gruskovec pojadę chyba, że potwierdzi się bezproblemowy przejazd przez Cvetlin.
Jeździłem tym przejściem jeszcze kiedy były kontrole na granicach, wtedy google też nie pokazywało tego przejścia.
A można było przejechać bez problemu i najczęściej bez korka, najwięcej widziałem 5 aut przede mną.
figusek napisał(a):Ja również, natomiast informacja o mandatach i brak tego przejścia w spisie oficjalnych przejsc granicznych trochę zastanawia.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi