DENIS4 napisał(a):O.K. będę wdzięczny udanej podróży.
P.S.
Rozważam jeszcze taką opcję - zAustrii na Spielfeld, potem do Sentilj już w Słowenii, drogą 437 do Pesnica a potem 449 do Lenart... bez kręcenia się po górach i polach kukurydzy.
A nie lepiej z Austrii "skręcić" na Węgry?
CK-Kondi napisał(a):DENIS4 napisał(a):O.K. będę wdzięczny udanej podróży.
P.S.
Rozważam jeszcze taką opcję - zAustrii na Spielfeld, potem do Sentilj już w Słowenii, drogą 437 do Pesnica a potem 449 do Lenart... bez kręcenia się po górach i polach kukurydzy.
Hej. Zgodnie z obietnicą podrzucę info o drodze. CzechyOstrawa-Brno-Mukulow - duży ruch, szczególnie TIR. Kilka zwężek związanych z przebudową drogi. Raczej spowolnienia niż korki. Dalej Austria- zupełnie bezproblemowo i ruch płynniejszy. Świetna jazda. Słowenia -bezplabie: Mureck-Lenart- Ptuj żadnych oznak powodzi. WGdzies na odcinku za Ptuj remont drogi w dostęp dla lokalsow. Dalej pojechaliśmy jakimś niby skrótem na Rogatec -droga kręta ale widokowa. Też bez problemów. Po stronie Cro.do Krapiny brak zagrożeń.
Pozdrawia Konrad
Bartolski napisał(a):Wracałem objazdem przez Ptuj Mureck 11.08 i nie było problemów. Ominąłem Cvetlin, bo dopiero po powrocie otrzymałem informację z Ambasady RP w Lublianie, że po wejściu Chorwacji do strefy Schengen można już bez ryzyka dostania 800Euro mandatu je przekraczać.
piotrekbeti napisał(a):Jak wygląda na dzień dzisiejszy objazd autostrady bez winiet po powodzi? Warto zapłacić ,te 16E i ile czasu doliczyć na objazdy?
endryu napisał(a):piotrekbeti napisał(a):Jak wygląda na dzień dzisiejszy objazd autostrady bez winiet po powodzi? Warto zapłacić ,te 16E i ile czasu doliczyć na objazdy?
Bieżące informacje https://www.promet.si/sl/map
sviva napisał(a):endryu napisał(a):piotrekbeti napisał(a):Jak wygląda na dzień dzisiejszy objazd autostrady bez winiet po powodzi? Warto zapłacić ,te 16E i ile czasu doliczyć na objazdy?
Bieżące informacje https://www.promet.si/sl/map
Niedobrze - pokazuje jakieś osuwisko d drodze na Cvetlin. Jutro będę próbował się przebijać
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi