nutcase1989 napisał(a):Wracajac do tematu Dolce Vas a konkretnie do odcinka H7 od ronda (jadac ze strony Wegier, gdzie mamy mozliwość zjechania na drogę lokalną) do pierwszego zjazdu na Dolce Vas - dł. odcinka ok 2 km.
Zagłębiowski napisał(a):nutcase1989 napisał(a):Wracajac do tematu Dolce Vas a konkretnie do odcinka H7 od ronda (jadac ze strony Wegier, gdzie mamy mozliwość zjechania na drogę lokalną) do pierwszego zjazdu na Dolce Vas - dł. odcinka ok 2 km.
Tutaj chyba chodzi o miejscowość Dolga Vas.
Doszły mnie słuchy, że policja słoweńska różnie interpretuje rondo przed H7 (pierwsze za Petrolem) do zjazdu na krajówkę przez Lendavę. Zresztą na jednej z map Urzędu DARS droga płatna zahacza o to rondo. Czy Ktoś ma wiarygodne info w tym temacie, że rondo można przejechać bez winiety?
dids76 napisał(a):Zagłębiowski napisał(a):nutcase1989 napisał(a):Wracajac do tematu Dolce Vas a konkretnie do odcinka H7 od ronda (jadac ze strony Wegier, gdzie mamy mozliwość zjechania na drogę lokalną) do pierwszego zjazdu na Dolce Vas - dł. odcinka ok 2 km.
Tutaj chyba chodzi o miejscowość Dolga Vas.
Doszły mnie słuchy, że policja słoweńska różnie interpretuje rondo przed H7 (pierwsze za Petrolem) do zjazdu na krajówkę przez Lendavę. Zresztą na jednej z map Urzędu DARS droga płatna zahacza o to rondo. Czy Ktoś ma wiarygodne info w tym temacie, że rondo można przejechać bez winiety?
Tak, można przez rondo przejechać bez winiety. Od kilku lat tamtędy jeżdżę.
W ubiegłym roku dyskutowaliśmy z DARS na ten temat i wyszło że przez rondo można jeździć bez winiety.
Otrzymałem taka odpowiedź z DARS:
Sehr geehrter Herr N...
Wie in der vorherigen E-Mail erläutert. Wenn Sie die Straße vor Beginn der Schnellstraße H7 verlassen, benötigen Sie keine E-Vignette.
Mit besten Grüßen.
Nejc ZUPANČIČ
Center cestninskega sistema
Klicni center
DARS d.d.
Grič 54, Ljubljana
T: +386 1 518 83 50
F: +386 1 518 83 05