martinoo napisał(a):W środę za tydzien jade do Trogiru i z tego co wywnioskowałem lecę na Mureck, Lenart ..Ptuj? Nie wiem co z Cvetlin bo tak jak piszecie google nie puszcza... Czyli 690, potem 508 już w Cro ?
Bandycko drogi to jest przejazd autostradą A4 Kraków-Katowice. Obecna cena to 30 zł za 60 km z czego część w remoncie. Cena za jednorazowy przejazd małym kawałkiem. Przy tym 15 EUR na okres 7 dni na wszystkie autostrady w Słowenii to tanizna.Chris_M napisał(a):Słoweńcy kombinują jak mogą żeby zniechęcić turystów do omijania ich bandycko drogiej autostrady....
piekara114 napisał(a): Bandycko drogi to jest przejazd autostradą A4 Kraków-Katowice. Obecna cena to 30 zł za 60 km z czego część w remoncie. Cena za jednorazowy przejazd małym kawałkiem. Przy tym 15 EUR na okres 7 dni na wszystkie autostrady w Słowenii to tanizna.
kaeres napisał(a):W kółko to samo
Oczywiście, że za 1 przejazd 15€ odcinkiem 60km cienko to wychodzi ale gdy jedziesz na Istrię albo podróżujesz po Słowenii to normalna cena za 7 dni.
Chris_M - piszesz jakby nikt o tym nie wiedział.
Chris_M napisał(a):A co mi z tego, że winieta jest ważna 7 dni na wszystkie słoweńskie autostrady, jeśli ja tam potrzebuję jednorazowo przejechać tylko taki sam odcinek jak ten na krakowskiej A4?
A 15 EUR to ok. 70 zł, czyli ponad 2 razy więcej niż na krakowskiej A4!
yarko2000 napisał(a):Jest pełen wybór, tylko info o przejściu w Cvetlinie też powinno być prawdziwe - przejście jest otwarte.
Chris_M napisał(a):martinoo napisał(a):W środę za tydzien jade do Trogiru i z tego co wywnioskowałem lecę na Mureck, Lenart ..Ptuj? Nie wiem co z Cvetlin bo tak jak piszecie google nie puszcza... Czyli 690, potem 508 już w Cro ?
Dokładnie tak!
Słoweńcy kombinują jak mogą żeby zniechęcić turystów do omijania ich bandycko drogiej autostrady i dlatego karmią Googla nieprawdziwymi informacjami o tym, że przejazd przez to przejście graniczne jest niemozliwy, a Google to łyka.
Jak dotąd nikt nie potwierdził tych informacji, że przez Cvetlin nie da się przejechać.
Chris_M napisał(a):kaeres napisał(a):W kółko to samo
Oczywiście, że za 1 przejazd 15€ odcinkiem 60km cienko to wychodzi ale gdy jedziesz na Istrię albo podróżujesz po Słowenii to normalna cena za 7 dni.
Oczywiście, że wszyscy o tym wiedzą, ale pomimo tego co raz powtarzają się wykrętne tłumaczenia, że "to wcale nie jest drogo, bo możesz przez tydzień jeździć po całej Słowenii", które są zwykłą demagogią, gdyż nigdy nie spotkałem kogoś takiego, kto by chciał jeździć przez tydzień po Słowenii.
Zresztą nawet tutaj na Forum, do nielicznych wyjątków należą przypadki, że ktoś z Polski jedzie na Istrię, prawie wszyscy jadą do Dalmacji.
grab56 napisał(a):Dla osobówek droga H2 na pewno jest darmowa. W przypadku winiet 2B byłoby dobrze, gdyby ktoś to jeszcze potwierdził.
Chris_M napisał(a):kaeres napisał(a):W kółko to samo
Oczywiście, że wszyscy o tym wiedzą, ale pomimo tego co raz powtarzają się wykrętne tłumaczenia, że "to wcale nie jest drogo, bo możesz przez tydzień jeździć po całej Słowenii", które są zwykłą demagogią, gdyż nigdy nie spotkałem kogoś takiego, kto by chciał jeździć przez tydzień po Słowenii.
Zresztą nawet tutaj na Forum, do nielicznych wyjątków należą przypadki, że ktoś z Polski jedzie na Istrię, prawie wszyscy jadą do Dalmacji.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi