rodzynpatryk napisał(a):Również zgłosiłem ten problem przed chwilą do google. Zrobiłem podobnie. Przytrzymałem nad przejściem SLO/HR i wybrałem "zgłoś problem", a następnie "brakująca droga". Później trochę się pobawiłem i wyrysowałem drogę po obu stronach granicy oraz opisałem sytuację.
boboo napisał(a):Przewidujecie "naturalną śmierć" tego wątku za rok?
post2295408.html#p2295408
gdy cena za urlopowy przejazd słoweńską autostradą spadnie z 30,- € na 19,80 €
Tak, wiem,
10,20 € "mieć a nie mieć" to 20,40 € różnicy. Tak, że chyba "warto rozmawiać..."
moody78 napisał(a):Czy na "objeździe" wszystkie stacje paliw są czynne tylko do 20:00-22:00? Może któreś z nich mają automat do samodzielnego tankowania po zamknięciu?
dids76 napisał(a):W Ptuj masz całodobowy Petrol https://www.petrol.si/prodajna-mesta/17 ... ski-servis
moody78 napisał(a):Czy na "objeździe" wszystkie stacje paliw są czynne tylko do 20:00-22:00? Może któreś z nich mają automat do samodzielnego tankowania po zamknięciu?
www.allianz-autowelt.de napisał(a):Ohne Vignette auf slowenischen Autobahnen und Schnellstraßen zu fahren, ist keine gute Idee. Denn die slowenische Polizei kontrolliert viel und genau. Und der Preis für die Maut ist ein Klacks im Vergleich zur Strafe. Haben Sie bei einer Kontrolle keine Vignette, dann kann Sie das zwischen 300 und 800 Euro kosten. Zahlen Sie nicht sofort, können die Ordnungshüter Ihnen zur Sicherheit den Führerschein, den Reisepass oder den Zulassungsschein abnehmen und so lange behalten, bis die Strafe bezahlt ist.
translator napisał(a):Jazda po słoweńskich autostradach i drogach ekspresowych bez winiety nie jest dobrym pomysłem. Bo słoweńska policja kontroluje dużo i dokładnie. A cena opłaty drogowej jest nie do pomyślenia w porównaniu z grzywną. Jeśli nie masz winiety podczas kontroli, może Cię to kosztować od 300 do 800 euro. Jeśli nie zapłacisz natychmiast, funkcjonariusze organów ścigania mogą na wszelki wypadek zabrać Twoje prawo jazdy, paszport lub dowód rejestracyjny pojazdu i zatrzymać je do czasu uiszczenia grzywny.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi